Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga85

Mam za niski cholesterol!

Polecane posty

Gość iga85

Może wiecie z czego to wynika?

Gość to dziwne

Gość też miałam za niski
to jest b. rzadkie zjawisko, dlatego trudno coś znaleźć na ten temat :o szukałam w różnych książkach, otóż za niski poziom cholesterolu występuje u osób niedożywionych, wycieńczonych, ciężko lub przewlekle chorujących zauważono też zbyt niski poziom cholesterolu i trójglicerydów u osób chorych na... schizofrenię, moja mama jest chora na sch. więc może u mnie ten niski wynik przepowiada też chorobę, chociaż czuję się raczej normalnie i nigdy nie miałam zwiastunów tej choroby ( myślę, że u mnie to raczej wynik niedowagi połączonej z ciężką pracą fizyczną ) jesteś szczupła ?

Gość lana28
Za niski cholesterol może wskazywać na kłopoty z tarczycą (ja tak miałam), poproś swojego lekarza o skierowanie na badanie poziomu hormonu tarczycy TSH.

Gość też miałam za niski
Faktycznie, zapomniałam o tarczycy - zbyt niski poziom ch. może wskazywać na nadczynność tarczycy, ale u mnie np. endokrynolog stwierdził, że tarczycę mam w porządku, żadnych zaburzeń w tym kierunku. Iga85 a może Ty się ostatnio jakoś drastycznie odchudzałaś ? Inne przyczyny spadku stężenia cholesterolu to choroby wątroby ( typu: marskość wątroby, toksyczne uszkodzenie watroby, infekcje uszkadzające wątrobę ) posocznica, anemia, a także jak już pisałam głodzenie się

Gość iga85
Dzięki dziewczyny za odp. Na pewno nie mam niedowagi.Ważę 52 przy wzrście 168.Jeżeli chodzi od odchudzanie to nie jem kolacji.W sumie ostatnio,przez kilka miesięcy, jadłam tylko dwa-trzy posiłki dziennie.Może to od tego?Sama nie wiem,bo na pewno nie głodowałam.Raz jadłam więcej, raz mniej.Chyba zrobię sobie badnia na tarczycę.

Gość upupuuuuuuuuup

Gość tewan
Podobno stan zapalny w organizmie lub zła praca wątroby powoduje obniżenie cholesterolu. Z kolei moja babcia w wypisie ze szpitala dostała opinię, że cholesterol ma tak niski jak osoba po udarze lub zawale...

Gość gość
W 2007 roku umarła moja córeczka - bardzo wczesny wcześniak. W 2009 urodziła się druga - też wcześniak. Z pierwszą byłam w szpitalu z powodu zagrożenia odklejeniem łożyska, na głodowej diecie, przykuta do łóżka na zamkniętym dla odwiedzających oddziale (zamkniętym ze względu na rzekome zagrożenie infekcjami pochodzącymi od gości). Druga córeczka żyje dzięki zbiegowi okoliczności. Nie poszłam do szpitala, bo lekarz (tym razem prywatny) powiedział mi, że w moim stanie szpital nie pomoże a leżeć mogę i w domu - przynajmniej bliscy pomogą mi w codziennej samoobsłudze. Powiedział też, że ostatnio na zachodzie odkryli jakoby uczucie głodu u matki było bardzo groźne dla dziecka. Leżałam sobie, podjadałam co chwila po troszku, domowe NORMALNE jedzenie i się udało córeczka do dzisiaj żyje i dobrze się ma. Teraz po latach już wiem!!! Mam bardzo niski cholesterol i to sprzyja kłopotom w ciąży i często jest powodem przedwczesnego porodu!!!!!! Dowiedziałam się przez przypadek i nie od lekarza, który wcale się nie zainteresował zapisem na wynikach badań: LDL 70 - stan alarmowy! Sama musiałam doczytać, że ten poziom LDL jest u mnie przyczyną bardzo silnych, nieustających bólów głowy i kłopotów z nerwami. Diagnoza nerwica, u innego lekarza depresja, jeszcze u innego lekarza problemy neurologiczne i oczywiście tony tabletek oraz żadnej poprawy. Po wyrównaniu poziomu LDL WSZYSTKIE objawy chorobowe ustąpiły! I tylko dziecka mi już nikt nie odda :(

Gość gość
Poza wizytą u lekarza , proponuję przyjmowanie tranu . Jak dla mnie najlepszy z firmy Gall , bardzo ładnie podnosi poziom dobrego cholesterolu .