Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naszkicowana

Ból głowy.

Polecane posty

Gość Naszkicowana

Już od bardzo dawna cierpie na ból głowy. Mój ból głowy nasila się zazwyczaj wieczorami. Wczoraj aż chciało mi się wymiotować. Ciśnienie miałam w normie. Boli mnie zazwyczaj nad brwiami. Ból się nasila gdy wstaje, nie pomagaja zwykłe tabletki typu apap i ibuprom. Biore silne przeciw bólowe swojego ojca. Byłam u prywatnego okulisty, stwierdził że to przez papierosy i długie siedzenie przy komputerze. Od dzieciństwa choruje na przewlekły katar. Nie oddycham nosem bo sięduszę. Wogóle nie czuje jakby powietrze docierało. Nie wiem jaka może być prawdziwa przyczyna tych bardzo silnych bóli... Prosze o pomoc.

ulge - tylko ulge niestety - daja zimne oklady na kark. a te bole masz codziennie?

...idz do lekarza. To prawdopodobnie moga byc zatoki ale to musi ocenic lekarz rodzinny/laryngolog ... a moze i nawet neurolog i psycholog na forum mozesz znalezc tylko miliony sugestii, ktore powinien ocenic lekarz

ten okulista nie mial nic innego do powiedzenia i wykorzystal twoje palenie - nie wierze w to. ja tez pale i spedzam dlugie godziny przed komputerem. ja rowniez proponuje ci udac sie do dobrego neurologa.

Gość Naszkicowana
Tak bóle mam codziennie. Zwłaszcza latem. Z dnia na dzień są co raz mocniejsze. Wczoraj byłam strasznie blada. Ale ciśnienie w normie. Boje się iść do lekarza. Mój ojciec miał tętniaka i nie wiem czy to może być dziedziczne. Strasznie się boje.

Gość Naszkicowana
co mam zrobic? :(

Gość Naszkicowana
??????????????????????????????????????

Moze masz migreny,tez cierpie na okropne bole glowy,wymiotuje,nie moge ustac na nogach,dowiedz sie czy ktos w Twojej rodzinie miewal migreny,sa dziedziczne!Wybierz sie do lekarza,zrob badania i nie mysl o najgorszym!Gdy boli Cie glowa,sprobuj zasnac,troche pomaga.

Gość Naszkicowana
Jednak pójde do lekarza. Już się zaczyna

Gość Naszkicowana
moja głowa.aaaaaaaaaaaa :(

nie oddychasz nosem ? to nie jest normalne - ja bym w przyczynach laryngologicznych upatrywała bólów głowy - tomografia komputerowa może by wiele wyjaśniła ale ciężko wydębić na nią skierowanie . Bardzo Ci współczuje mam bliską osobe która cierpi na migreny więc wiem co przezywasz :( ale jeśli ty sama nie zawlczysz o swoje zdrowie to problem sam niestety nie zniknie , schowaj głęboko lęki - i do boju o zdrówko szkoda zycia na ból

Gość to wyglada na
migrene klasterowa - tak przynajmniej tlumaczenie z angielskiego by bylo... kumpel moj tak cierpial - wszystko z powodu zatok wlasnie i tez bol byl wieczorem a rano znikal i znowu wieczorem itp... dopiero neurolog mu pomogl (zapisal antybiotyk na zapalenie zatok i przeszlo) - nawet jesli nie masz problemu z zatokami, neurolog pomoze Bardzo rzadko bole glowy oznaczaja od razu tetniaka czy cos... :)

Gość Naszkicowana
panikara ze mnie heh :D no wiem ale jakm boli i to tak ze sie nie wie co zrobic to wszystko przychodzi na mysl :(

Ja też miałam takie wieczorne bóle. Często zasypiałam z bólem i budziłam się z bólem głowy. Mam też problemy z katarem i zatkanym nosem, ale to alergiczne. Nie wiedziałam co robić. Myslałam że tworzy mi się jakis krwiak w mózgu, uciskający mi nerw wzrokowy, bo szybko zaczął mi się pogarszać wzrok. Byłam u neurologa, ale nic nie stwierdził. Odkryłam przyczyną przypadkowo. Biorę tabletki antykoncepcyjne, a raczej brałam (Stediril30) Ale je wycofali. Nie można ich było nigdzie kupić i lekarz przepisał mi inne, Rigevidon. Mają one te same hormony, ale inny skład otoczki. Bóle ustały.