Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anussska

Prosze o pomoc mieszkańców Katowic-mieszkanie+studiowanie.

Polecane posty

Dostałam sie na AM a moj chłopak na AE w Katowicach. Chcemy znaleść mieszkanie z jednym pokojem połozone w takim miejscu, zeby nam obu dojazd nie zajmowal zbyt duzo czasu. Bede studiowała na Ligocie a W. w centrum (niedaleko 1Maja podobno sa wyklady - chyba ulica Bogucicka??) Jezeli ktos wie, ze gdzies jest do wynajecia kawalerka albo 1 pokojowe mieskzanie to rposze o info - bedzie bardzo przydatne. No i najwazniejsze - gdzie polecacie mieszkac, skad bylyby bezposrednie połaczenia na Ligote i na AE? Prosze Was o pomoc:)

Gość ktos kogo nie znasz
Co do wynajecia mieszkania - proponuje kupic dziennik zachodni, tam sa aktualne oglaszenia lub wyborcza i tam tez sa lokalne ogloszenia i jest ich tak duzo, ze na pewno cos znajdziecie dla siebie, ewentualnie polecam gratke w necie, tam tez sa oferty wynajecia. Co do zamieszkania - jedna z najbardziej bezpiecznych dzielnic Katowic, jest Koszutka, ale to drugi koniec miasta w stosunku do Ligoty i nie jest za tanio.Moze zaryzykuj Piotrowice, Witosa ? odradzam Zaleze, Szopienice,Zawodzie i Giszowiec, bo to najgorsze dzielnice Katowic.Zycze milego pobytu, odnalezienia swojego miejsca i pozdrawiam :)

dziekuje Ci bardzo za podpowiedz :) Probujemy znalesc polaczenia autobosami, zeby z jednego miesjca jechały w strone ligoty i ae, ale nie znajac miasta to dosyc trudne:( czy z witosa jest dojazd na ligote?i czy z piotrowic nie jest za daleko do ae?ile to mnie jwiecej zajmie czasu?czy mozesz mi polecic strone miejskiej komunikacji w kat?bo wchodzilam na gornoslaska i tam nie ma mapki z liniami autobusowymi:( no i nie wiem jakie sa przystanki kolo ae... bardzo prosze o pomoc:)

Gość to okropne
http://www.kzkgop.pl/start/?type=html Najlepiej wynajmijcie mieszkanie na Ligocie, bo tam są akademiki AE, więc jest równiez bezpośredni dojazd i twój facet będzie miał towarzystwo do wspólnych dojazdów.

Gość to okropne
chyba żle ci powiedziałam, zdaje sie, że trzeba dojechać do centrum Katowic i tam lapać tramwaj lub autobus. Nie ma z tym jednak problemów, bo do AE dojezdza kilka linii

Gość garkotłuk
Ja mam mieszkanie w centrum katowic (okolice ul. stawowej, mickiewicza), kto z katowic ten wie, jaka to lokalizacja. Nie mogę go oficjalnie wynająć a chciałabym, bo sama mieszkam w warszawie. Mieszkanie ma 70 m i JEDEN POKÓJ I OLBRZYMI PRZEDPOKÓJ. Stare budownictwo. Bezpiecznie, bo kamienica strzeżona. Niestety w przypadku studentów wynajecie "po cichu" chyba nie wchodzi w grę. Imprezy, spotkania, muzyka ..a szkoda.

to okropne dzieki widzialam ta strone ale tam nei ma mapkiz wyrysowanymi trasami busow a szkoda bo nowy sie mzoe nei polapac w nazwach przystankow... a akademik nie wchodzi w rachube bo nam nie wyjdzie (z tego co wiem srenia na jednego musi byc jakas tam) no i myslimy o kawalerce i chyba najlpeiej bedzie na ligocie albo troche bardzoej w kierunku centrum:) ale zeby znalesc meiszkanie to jest problem...albo sa drogie albo ich nie ma (tyc htanich) znales mieskzanie za 600-700zl to cud chyba bo szukam tydzien i dzonie i albo juz wynajete albo nie ma wlasciciela ... dzieki za pomoc

Gość winka 23
Na ligocie w akademikach fajne imprezy są :D

Witosa też nie polecam, bo tam można dostac ciosy znikąd :-0 Chyba najlepsze rozwiązanie to centum, ewentualnie okolice Brynowa - bo Brynów jest raczej pośrodku.