Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość się pytam bo ciekawa jezdem

CZY ZAŻYWACIE JAKIEŚ LEKI NA SEN?

Polecane posty

Gość Ligotka39
Właśnie tabletki to kiepski pomysł na sen miałam po nich koszmary, a nie spokojnie przespaną nockę. Dopiero mądra aptekarka nie wciskająca żadnych tabletek poleciła mi spray na bazie melatoniny i melisy zadziałał super. Wreszcie mogłam się wyciszyć i spokojnie spać.

Gość Wampka
Na sen stosowałam herbatki, a skutkiem było to, że musiałam co chwila budzić się na siusiu do łazienki. Dopiero melatonina plus spray przyniosła moje oczekiwane rezultaty czyli sen. Psikałam ok pół godziny przed snem i za jakiś czas usypiałam. Rano wypoczęta jak skowronek, polecam.

Gość toppilka
Warto się zastanowić kilka razy zanim będziemy regularnie sięgać po leki. Prawda jest taka, że uzależnić się jest niesamowicie łatwo. W takiej sytuacji na szczęście nie jesteśmy skazani tylko na siebie i są miejsca, gdzie możemy znaleźć pomoc http://osrodekwiosenna.pl/

Gość turbotkaa
No z tym się muszę zgodzić bardzo łatwo jest wpaść w nałóg, a Polacy raczej nie stronią od lekarstw przy każdej okazji... W każdym razie o Wiosennej słyszałam, ale przy okazji alkoholizmu...

Gość gość
Zamiast uzależniać się od leków nasennych polecam 2m2bwwa@gmail.com

Gość gość
Od trzech dni wspomagam się extraspasminą. Miałam za dużo stresu i przez to wszystko nie potrafię się wyciszyć i skupić, nie mówiąc o zasypianiu. Chciałam, by lek miał lekkie i bezpieczne działanie. Silne leki nie są wskazane na mój delikatny żołądek.

Gość gość
To ja Was może zaskoczę – sama byłam zaskoczona, gdy się dowiedziałam – ale na spokojny sen świetnie sprawdza się… sok z wiśni. Były takie badania, które dowodzą, że codzienne picie tego soku nie tylko wspiera walkę z bezsennością, ale też podnosi jakość snu. Od niedawna testuje taki sok, kupiłam przez internet w sklepie Polska Róża

Gość dziubdziuk
sok z wiśni na sen? o czymś takim nie slyszalam, na mnie super działa melisa, jestem po niej dużo spokojniejsza, łatwiej mi się zasypia, nie lubię herbatek dlatego biorę nervomix sen, dziaal szybko i rano też nie ma problemu ze wstaiem

Gość gość
Ja od niedawna biorę extraspasminę i uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie, dla osób, które nie lubią silnej farmakologii. Przynajmniej nie boli mnie po niej głowa.

Gość Roanka
Dużo nie, ale od czasu do czasu też mam problem z zaśnięciem. Szybko usypia senocalm z melatoniną z doz To jest lepsze niż mocne leki, bo nie uzależnia, bo oparty jest na ziołach, melisie i chmielu.

Gość maciejka123
Nie, nie zażywam – miałam taki okres, gdy nie wysypiałam się, ale okazało się, że winny jest materac. Na szczęście po jego wymianie (w doborze pomógł mi konsultant z https://materace-viscotherapy.pl/) nie tylko się wysypiam, ale przestałam również odczuwać bóle lędźwi, które wcześniej towarzyszyły mi przez cały czas…

Gość lovika00
Ja na swoje problemy ze snem (właściwie bez konkretnego powodu nie mogłam spać przez kilka miesięcy, a jak już zasnęłam, to i tak budziłam się po jakiś 15 minutach i potem już noc miałam z głowy) zaczęłam stosować tabletki uspokajające https://www.apteka-melissa.pl/kategoria/nasenne-i-uspokajajace,804.html - nie chciałam od razu barć silnych leków, więc zaczęłam od preparatów ziołowych. I muszę powiedzieć, że po jakimś czasie one faktycznie pomagają się nieco wyciszyć i uspokoić, a dzięki temu też łatwiej się zasypia. Trzeba tylko pamiętać, żeby stosować je regularnie, żeby składniki mogły mieć nieco dłuższe i jeszcze lepsze działanie na zestresowany i przemęczony organizm.

Gość henretka
Raczej nie, czasami melisę w tabletkach z zielnika DOZ sobie kupie i pomaga. Jeszcze nie było takiej sytuacji, żebym musiała po coś mocniejszego sięgać ;)

Gość Rebelka

Leków jako takich nie. Nervomix sen to mega usypiacz. Oparty na melisie i chmielu. Herbatki z melisy nie lubię, więc to dla mnie fajniejsze rozwiązanie i przede wszystkim suteczne.

melatonina pomaga unormować rytm dobowy, jesli ktoś ma z tym problemy to polecam. tylko to jest rozwiązanie na trochę dłuższy czas a nie jednorazowo