Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła studentka_

Jak się żyje w Warszawie? Jak się żyje w Krakowie?

Polecane posty

Gość przyszła studentka_

mam dylemat,muszę zdecydowac między studiami w Krakowie a studiami w Warszawie Powiedzcie, jak się żyje w stolicy?I jak w Krakowie? Czy rzeczywiscie lepiej?

Gość 6786898
w szcecinie najlepiej

Gość w warszawie coraz więcej ludzi
:O

Gość przyszła studentka_
w gre wchodza tylko warszawa i kraków:-)

Gość a ja kocham Sopot
ja jestem warszawianką od urodzenia... Studia na UW bardzo przyjemnie, zwlaszcza jezeli na wydzialach polozonych w glownym kampusie... Krakowa nie lubie, nie podobami sie, nie rozumiem fascynacji tym miastem... jezeli mialabym wyjechac na studia do innego miasta byloby to Trojmiasto....

Gość 6786898
dla mnie najlepiej w Szczecinie ale Trojmiasto tez niczego sobie

Gość genialna Andżela
W Krakowie jest klimat czyli generalnie to czego Wawie brakuje. Ludzie sa jakby bardziej senni, snuja sie od rana leczac kaca w knajpach...W Warszawie wszystko jest szybsze, ludzie wciaz gdzies biegna i generalnie tak jak na tym ich plakacie pisza takie jakies "trendy".

Gość Delta19
wybierz warszawe, większe miasto, większe możliwości!!!!!!!!!!!!!

Gość ha ha
możliwości na co?

Gość Katalonia2569
Oczywiście, że w Krakowie!! To jest Mekka studentów! W Krakowie masz szanse uczyć się pod okiem najlepszych, rozwijać sie pod wieloma względami, na każdym kroku obcujesz z kultura i ta "wyższą," duchową sferą zycia. Jednocześnie możesz się tu bawić całymi nocami, poznawać nowych ludzi, taczyć..to miasto zawszę zyje. Nigdzie nie ma bardziej urokliwych kawiarni..a co może być przyjemniejszego niż dobra kawa przed kolejnym wykładem? Tutaj ludzie tak sie nie spieszą, maja czas dla siebie a z drugiej strony miasto ciągle sie rozwija, a z nim jego mieszkańcy, nowoczesni, uśmiechnięci, pamietający o tym, co ważne ;) Wybór nalezy do ciebie, ale ja nigdy nie zmainiłabym Krakowa na betonową, zimną Warszafke :)

Gość kukunia
Oczywiście ze KRAKOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość przyszła studentka_
katalonia trochę to przesadne :) ale niemniej zgadzam sie ze w kraku przyjemniej zresztą ja idę na prawo..warszawa jest nr 1 krakow jest drugi ale nie cche sie skazywac na to miasto betonu..:(

Oj nie radze studiowac prawa na UJ. To bedzie meczarnia jakich malo. Profesorowie moze i wielcy ale jakie z nich przyjemniaczki! UJ to przereklamowana hodowla nerwicy. Przyjmuja 500 osob zeby polowa odpadla a na wykladach nawet nie ma gdzie usiasc, bo \"aule\" sa za male. Owszem, zrobili teraz jedna na stolarskiej ale to kropla w morzu potrzeb. Generalnie wymagaja bog wie ile a nie daja warunkow do nauki, sama tradycja czlowiek sie nie wyksztalci.

Gość przyszła studentka_
na UW lepiej?

Gość Kobiety...
Tylko Kraków,warszawa to miasto patologiczne,miasto trendi-pojebów,złodzieji,kurew i przedstawicieli handlowych

krakow jest klimatyczny, ale popieram ze na UJcie sie mozna wykonczyc. niewazne co studiujesz oni tam maja takie zdanie o sobie,ze niby to elita itd.... no a moze w ten sposob: masz jakchs znajomych w wawie?? a moze bardziej w krakowie??

Kraków, Kraków i jeszcze raz Kraków :) Choć wybór kierunku... na prawo to najlepiej ze znajomościami w branży (niestety).

Gość genialna Andżela
Ja tam studiuje na UJ-cie i wciaz zyje a juz koncze/skonczylam prawie :)

Gość a moze najpierw
zobacz gdzie sie dostaniesz a potem wybieraj miasto w ktorym chcesz studiowac?

Gość ja ci powiem jak jest w w-wie
studiuje na UW i powiem ci jedno: PEDZ DO KRAKOWA. skoro zastanawiasz ei nad Krakiem i Wawą to znaczy, ze nie jestes z Wawy. a tu, jesli dostaniesz sie na UW bedziesz miala po prostu przesrane. niestety ale warszawiacy sa strasznie zaborczy i wyznaja zasade-miezka gdzie indziej to neich nipcha sie do nas na studia. jesli trafisz na jakis kierunek i glosno sie pochwalisz ze mieszkalas daleko od warszawy i okaze sie, ze znajomy kogos nie dostal sie na ten kierunek co jestes (a tak na pewno ebdzie) to bedziesz miala przesrane. bo przeciez zajelas miejsce jakiegos warszawiaka a nie powinnas tego robic tylko isc na studia do siebie do miasta, nwet jesli tam nie ma dobrej uczelni. powaznie, dobrze ci radze. szczegolnie, ze chcesz isc na prawo, a tam jest najwiecej takich historii :O nawet nie wiesz ile osob z prowincji ucieklo juz z UW z powodu takich historii. wiec lepiej ich sobie zaoszczedz i spokonie studiuj w Kraku. ja sie tez mam zamiar przeniesc z UW....

Gość neena
tylko kraków!!! a prawo na UJ jest super - owszem ciężko i często ręce opadaja od ilości materiału, który trzeba opanować, ale mimo wszystko warto. Dyplom prawa UJ nadal robi wrażenie na pracodawcach. polecam :)

Uniwersytet Warszawski jest największy, Uniwersytet Jagiellonski w Krakowie jest najstarszy, a Uniwersytet Adama Mickiewicza w Poznaniu jest najlepszy, więc ... wybór należy do ciebie :-D

Gość przyszla_studentka_
wiem,ze sie dostane takze na uw,bo bylam wysoko na liscie na innych uczelniach wiec wszystko przemawia za krakowem:-)

Gość przyszla_studentka_
nena juz skonczylas studia czy wciaz studiujesz prawo na Uj?

Gość Przyszła studentko ...
Przestań robic takie byki, bo zanim rozpoczniesz studia to juz z nich wypryśniesz :-D

Gość student UW
ten ktos o nicku "ja ci powiem jak jest w w-wie" ma swieta racje. doradzam Krakow, tam jest spokojniej, piekne miasto a warszawa jest yfiasta i to bardzo. ladnie wyglada tylko wtedy, ja jest gesta mgla na ulicach:P co zdarza sie nieczesto