Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

persymonia

to teraz ja sie zapytam po raz pierwszy i ostatni na ten temat

Polecane posty

czy wypada i jest stosowne dołączenie do odwołania od decyzji administracyjnej owej decyzji administracyjnej, którą własnoręcznie (i bezmyślnie) pomazałam w miejscu adresu? (wygląda to tak, że adres zakreśliłam sobie w ramkę żeby go dobrze przepisać). wydaje mi się, że chyba nie powinnam jej załączać. co wy na ten temat?

kurde....żesz ja nie pomyślałam, jak sobie zanzczałam ten adres :O coś mi się wydaje, że kserokopia czegos takiego powinna być poświadczona notarialnie więc chyba sobie daruję tą decyzję i wyślę tylko odwołanie.

napisz tylko dokładnie w treści odwołania datę i nr decyzji (numer powinien być nad tekstem głównym) w urzędach suię powinni tymi numerami posługiwac i mieć kopie wysłanych pism. Jak jeszcze napiszesz czego dotyczy sprawa to powinno wystarczyć. Zresztą nie odsyłaj nigdy oryginału - oryginał jest dla Ciebie i musisz go mieć, to bardzo ważne, a załączać można kopie nie poświadczone notarialnie, zwłaszcza jeżeli załączasz do pisma adresowanego do autora poprzedniego pisma. Natomiast na przyszłość - nigdy nie odsyłaj oryginałów, bo to Twój jedyny dowód, że dostałaś jakąś decyzję i jeżeli sprawa potrwa dłużej musisz mieć komplet korespondencji wysłanej i otrzymanej. najlepiej jeszcze na kopiach wysyłanych przez sieie pis mieć potwierdzenia wysłania lub doręczenia, jeśli zanosisz osobiście. Inaczej w walce z urzędnikiem nie masz żadych instrumentów i Cię w urzędzie zjedzą, zaufaj mi.