Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasialodz

1 podatku-podaruj mojej córeczce

Polecane posty

Witam jestem mamą 8 letniej niepełnosprawnej córeczki-już teraz chciałabym zacząć akcje\"podaruj 1% podatku\" dla mojej córeczki,może znajdę tutaj osoby o dobrym serduszku i chętne do pomocy.Niestety bez takiej pomocy innych ludzi nie jest mozliwe leczenie i rehabilitacja,które miesięcznie kosztuje 4,5 tyś zł :(A tak wygląda procedura z 1%: 1% PODATKU DOCHODOWEGO OD OSÓB FIZYCZNYCH W ROZLICZENIU 2006 ROKU Zgodnie z ustawą o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz.U. z 2000 r. Nr 14, poz. 176 z późn. zm.), podatek należny można zmniejszyć o 1% obliczonego podatku dochodowego z tytułu wpłaty na rzecz organizacji pożytku publicznego - nie mylić z darowizną pomniejszającą podstawę podatku dochodowego opisaną powyżej. Aby tego dokonać, 1) wpłata powinna mieć postać przelewu bankowego (należy zachować dowód przelewu),- * wpłacić 1% należnego podatku w terminie składania zeznania na rachunek bankowy Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”:dla KAROLINKI ZBOROWSKIEJ 67 1240 1037 1111 0010 0583 9813 Przelew jako dokument wpłaty powinien zawierać: imię i nazwisko, adres wpłacającego oraz kwotę wpłaty. Tytuł przelewu powinien brzmieć: „Dla Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”, 1% 2) wpłatę pomniejszającą podatek za rok 2006 powinno się dokonać między 02.05.2006 a dniem złożenia zeznania za rok podatkowy 2006 (ostateczny termin złożenia zeznania: 30.04.2007), 3) w rozliczeniu rocznym podatku dochodowego od osób fizycznych za rok 2006 należy, w części G zeznania PIT 37 lub w części J zeznania PIT 36, lub części I zeznania PIT 28, wpisać kwotę wpłaty na rzecz organizacji pożytku publicznego nie większą niż 1% należnego podatku, 4) dokonana wpłata nie może być odliczona od dochodu jako darowizna (opis powyżej). Szczegóły w Broszurze Informacyjnej Ministerstwa Finansów do zeznania: PIT 37 za rok 2005 PIT 36 za rok 2005 Broszura Informacyjna na 2006 rok jeszcze nie opublikowana. 5) możliwość przekazania 1% podatku dochodowego na subkonto organizacji pożytku publicznego, przeznaczonego na pomoc konkretnej osobie, potwierdza Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej Więcej na temat mojej córeczki na stronce: http://www.karolinkazborowska.bee.pl Proszę o wyrozumiałość,kontakt ze mną gg:7917172 lub kasialodz@op.pl

Gość Ranny ptaszek
Podniosę :-)