Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małego misia

Ehhh i znów o spaniu....

Polecane posty

Gość mama małego misia

Hej dziewczynki. Poradźcie mi bo już nie wyrabiam :P Mójsynek ma 9 miesięcy, od jakiegoś tygodnia sam umie wstawać, cieszy się z tego okropnie, my też ale.... No właśnie pojawił się problem z zasypianiem, bo młody nie chce leżeć tylko staje w łóżeczku, aż pada ze zmęczenia, ale nie zasypia tylko dalej na dwie łapy się podnosi. Ehh jedyna metoda na to to kokonik-czyli zakutanie go w koc, wtedy zasypia od razu, ale ileż można wiązać w koc takiego wielkiego chłopa:):) Dziewczynyporadźcie :D Ja naprawdę jestem cierpliwa, na jego krzyki i tak dalej, ale wczoraj o pierwszej w nocy myślałam że szału dostanę. JAk to jest u Was??Pozdrawiam

Hydroksyzynka syropek. Ale poradź się lakarza. Można też spróbować już o 20 zacząć go wyciszać. Położyc i gładzić po brzuszku, nóżkach, rączkach. Może do 22 zasnąć.

Gość mama małego misia
No makabra, :P Ja już nie mam kokcepcji co czynić , kurde :(

Gość mama małego misia
heheheh wyciszam go mniej więcej właśnie od 20.00 :) Siedzimy, czytam bajki, tulimy się itp. I wszystko na nic :(

Hydroksyzynkajest na uspokojenie ale warto dziecko szprycowac ?? my wrócilismy do noszenia i bujania albo jak wstaje kładzenia ale mała wtedy płacze a do tego drugi zab wychodzi ....

Gość MOnisia11
No u nas chwilowo nie ząbki, Młody ma już 6 :D

niewiem jak sobie radzic z tym wstawaniem dziecka nasza siada i wstaje przy szczebelkach i koniec oczy ma zmeczone ale kłasc sie nie chce jak sie ja kładzie piszczy i płacze

naszej małej w kokonik nie udało by sie spiąc darłaby sie w niebogłosy i poza tym napewno rozkopała

Gość mama małego misia
Heheh z tym kokonikiem to jest tak że z reguły robi go mój mąż, na tyle sprawnie że młody nie da rrady się uwolnić, ja tak nie umiem :( Już nie mam koncepcji na jego spanie:(

Spróbujcie masowania stóp :D ... Delikatnie i zawsze przed snem. Plusów tego wiele - dziecka nie bolą stopy, mięśnie stóp sie wzmacniają, maluch czuje kontakt z wami i uspokaja sie... Ale jeden minus - jak młodociany śpioch sie przyzwyczai to nie odpuści i będzie domagać sie tego codziennie :D ...

w jaki sposób te stópki masowac ? i troche niewiem czy to realne mala nie chce leżec wstaje na nogi

więc trzeba dziecię posadzić, obok siebie, na kolanach - jak komu wygodnie i delikatnie masować okrężnymi ruchami. Względnie delikatnie uciskać, drażnić paznokciami. Porada została mi dana przez panią ortopedę dziecięcą :D, skutkuje na wzmocnienie mięśni stóp przy płaskostopiu...

dzis próbowałam masazu ale moja mala ma tak wrazliwe stopki ze nie daje sobie ich masowac co ja dotknę to ja gilgocze :)

Gość mama małego misia
mój potworek zasnął normalnie ale dla odmiany obudził się o 23 :D

Gość ja mama misia tez
nie pozostaje nic innego tylko poczekac az maluchy same naucza sie siadac ze stania, niestety... ja juz to przerobilam:)