Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakruzelkaa

ILE KASY DAC NA SLUB CHRZESTNICY ?WIE KTOS ILE SIE DAJE?PROSZE O RADE!

Polecane posty

Gość kakruzelkaa

jestem chrzestną i nie wiem ile dac na wesele kasy mojej chcrzestnicy... słyszalam ze daje sie 2000 złale to chyba przesada!

Gość twinkle
ja dostalam 1500 ale chrzestna chciala dac2

Gość kakruzelkaa
cholera a czy wypada dać 1000 zł?

Gość famme gaaaa
a powiedzcie błagam ile dają goscie zwykli z rodziny ?np ciocia zwykla panny młodej ile moze dac?blagam doradzcie!

Ja dostałem komplet na 12 osób ! Chociaż wiadomo że młodzi potrzebują kasy ,ale 1000 to nie jest mało !

mój tata był na ślubie chrześnika i dawał 1000

Gość famme gaaaa
zwykli 300-500?bez jaj!to ponad polowa mojej miesiecznej pensji?:(moze ktos ma realniejsze propozycie

Gość famme gaaaa
???

Napisałaś że Ciocia -więc Rodzina ! 300 trzeba by dać ! Młodzi wydają na ugoszczenie pary 100-150zł

Gość chyba wystarczajaco
moj tato na slub swojego chrzesniaka dal 500zl-to prawie polowa jego pensji

Realna propozycja: Każdy daje ile może! NIGDY nie zadłużyłabym się tylko po to, żeby się pokazać ile to ja daję :o Owszem, skoro idziemy na ślub to normalne, że dajemy prezent lub pieniądze, ale gdybym miała choć cień podejrzenia, że ktoś mógłby mi wypominać, że dałam ZA MAŁO, to do kitu z taką rodziną :o 1000zł???? Jakbym zarabiała 4000 na ręke to prosze bardzo, ale to raczej pensja marzenie w tym kraju :o Jakies szaleństwo z tymi pieniędzmi dla młodych :o

Gość przerazacie mnie
i po co ja sie godzilam na bycie chrzestna? teraz bede sie zadluzac na to zeby prezenty dawac :(

Gość ja zawsze daję stówę
dla mnie to i tak dużo, a za wesele się zwróci

Uważaj, zaraz Ci powiedzą, że 100 to wstyd i za tyle od osoby to można grilla zrobić w ogrodzie :o Naprawdę, powiem szczerze, że dopiero na tym forum spotkałam się z opinią, że będąc ZAPROSZONA na wesele jestem ZOBOWIĄZANA do zapłacenia za tę imprezę :o

Gość chrzestnica
:O

Druga sprawa że w tym regionie może faktycznie być taniej ! A co do wariactwa to się zgadzam,zwłaszcza co do komunii ! :(:(

famme gaaaa -> A na ile Ciebie stać? Zastanów się, ile możesz dać, aby nie odczuć tego brutalnie przez nastepne miesiące. Powiem Ci, że moja mama w zeszłym roku dała chrzestnicy 500zł, a szliśmy całą rodziną (5 osób). I to dla nas było naprawdę duzo. Jeżeli możesz dać 500, daj 500. Jeżeli 100, to daj 100 i NIE MUSISZ czuć się skrępowana, że to MAŁO :o Tak wszyscy płaczą, że w Polsce bieda, że 1000zł na rękę zarabiać to duzo, ale jak przychodzi do \"koperty\" to każda najchętniej przynajmniej 500zł widziała :o Przepraszam za to rozgoryczenie, ale chyba za dużo sie naczytałam ;) Zapraszają tych, z którymi chca spędzieć te \"najpiękniejsze chwile życia\" a potem do kieszeni ludziom zaglądają :o