Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotty

Socjologia - trudny kierunek??

Polecane posty

Gość dotty

Czy typowy humanista poradzi sobie na tym kierunku? (elementy ekonomii, logika itd.)

Gość statystyka
chyba najtrudniejsza

Ja wprawdzie typową humanistką nie jestem :), ale taki również poradzi sobie bez problemu na socjologii. Logika i elementy ekonomii to nic trudnego, bodajże do tej pory były to najłatwiejsze egzaminy :)

Gość dotty
Mam nadzieję, że to wszystko ma niewiele wspólnego z typową matematyką :O Proszę się ze mnie nie śmiać, ale czy musieliście rozwiązywać jakieś dziwne zadania? :O :P

Matematyki troche w tej statysce jest, bo to w koncu obliczenia;) Na poczatku sa calkiem proste te zadania ale pozniej;) nie chce Cie straszyc, my mielismy tylko przez jeden semestr statystek i facet na cwiczeniach bardzo spieszyl sie zeby wyrobic sie z materialem:o

Gość dotty
Jeszcze się nie dostałam, najpierw matura, za rok :) Dlaczego statystyka jest taka trudna?

Gość Socjologia to banał
tylko gorzej po tym robote znaleśc,niby banał ale trudny dla wielu własnie przez te elementy logiki bo z logicznym mysleniem to większośc społeczeństwa ma problem :D

No, ja statystykę będę dopiero teraz mieć na 3 roku. NIe wiem skąd jesteś, ale jesli interesuje Cię Uniwersytet Śląski to sie polecam na przyszłość :) A socjologia to wcale nie taki banał. No, ale to pewnie zalezy od uczelni :)

Gość dotty
Ja jestem ze Szczecina, ale jeszcze nie wybrałam uczelni :) Nie wykluczam wyjazdu ze swojego miasta, więc kto wie :D W każdym razie dzięki za pomoc :) Boję się tylko, że sobie nie poradzę i będę musiała zrezygnować :( Możecie podać jakieś przykłady ćwiczeń itd.?

filozofia, historia socjologii, wstęp do socjologii, psychologia społeczna, metody i techniki badań socjologicznych, mikro i makrostruktury społeczne, demografia, historia i inne. Ale to też zależy od uczelni, różne są przedmioty

dotty Ty chcesz juz przyklady cwiczen ze statystyki? Nie zartuj:) Nie panikuj masz jeszcze duzo czasu:) teraz skup sie naa maturze;) oczywiescie po wakcjach!!!!!!

A istnieje jakiś łatwiejszy kierunek od tego? Chyba już łatwiejszych nie ma. Jak dla kogoś socjologia jest za trudna to w ogóle dla niego studia są za trudne.