Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blue fish

IRLANDIA PAZDZIERNIK

Polecane posty

Gość blue fish

czy leci z was ktos do IRL w pazdzierniku i bedzie szukal mieszkania, badz tez juz znalazl i szuka osoby do kompletu? szukam mieszkania/pokoju do wynajecia w DUBLINIE lub okolicach; planuje roczny pobyt; kontakt tutaj

Gość blue fish
widze, ze na razie nie ma chetnych, bede wiec odswiezac do pazdziernika;)

Gość blue fish
dzieki za info ;)

Prawdopodobnie także ok. października, ale mój wyjazd jest jeszcze pod znakiem \"?\". Miałam już jechać w sierpniu, ale okazało się, że moja oferta pracy jest już nieaktualna, wiec przekładam wyjazd. Chcę najpierw znaleźć jakąś pracę, aby nie jechać w ciemno. Mam nadzieję, że coś znajdę ? A u ciebie jak z pracą i angielskim ?

Gość blue fish
pracy bede szukala na miejscu, ang. - obaczy sie po przyjezdzie, ponoc irlandzki akcent daje sie niezle we znaki :D

Ja też sporo słyszałam na temat akcentu i tego się najbardziej obawiam. Ostatnio także zastanawiałam się czy jest sens szukać pracy już w Polsce. Znajomi pojechali do Angli, mieli pracę załatwioną przez polską agencję i później się okazało, że część tygodniówek potrąca im agencja przez kilka mies. za załatwienie pracy. Chyba lepiej będzie pomartwić się najpierw o mieszkanie, a o pracę już na miejscu.

Gość blue fish
o mieszkanie sie nie martwie, przynajmniej na poczatek - mam znajoma, ktora mieszka w IRL juz od roku i to u niej planuje pomieszkac kilka dni; za to szukam chetnych na wspolne wynajmowanie mieszkania lub domku [wieksza ilosc osob] na potem ;)

Wstępnie na początek też coś mam, ale jest to tylko tzw. tymczasówka, więc także będę musiała coś znaleźć i może się przyłączę. Ja jadę sama, choć do października jest jeszcze trochę czasu i może ktoś się jeszcze ze znajomych zdecyduje. Masz już kogoś na współlokatora, bo widzę że z odwiedzających kafeterię zainteresowania brak. A tak, a propo skąd jesteś ? Mój GG 9713274

Gość blue fish
nie widac zainteresowania, a ciebie juz znalazlam ;) moze jest jeszcze za wczesnie, do pazdziernika prawie 2 miechy; ja tu bede zagladac i wrazie czego odswiezac; gg nie mam, ale pisz na @ whoozit2006@gmail.com acha..centrum Polski sie klania

Gość a ktos moze z was wyjezdza
we wrzesniu do irl?

Gość Filanka
Ja wyjeżdżam w październiku do Irlandii:D mieszkanie już mamy, praca jest w kwestii dogadania sie:)

Gość blue fish
Filanka..macie juz komplet do mieszkania i gdzie to mieszkanko? jak znalazlas prace?

Gość Filanka
Jeśli chodzi o dokładną lokalizację to tak szczerze sama nie wiem;/ mój chlopak i jego brat wszystko organizuje.ja pracy jeszcze nie mam ale chłopak już ma-brat który tam jest nam dużo pomaga:)mieszkanko mamy małe, komplet też. Niestety nie pomoge:/

Gość Filanka
a właśnie sie dowiedziałam że wyjeżdżam już 2O września:)

Gość blue fish
powodzenia ;)

właśnie bardzo się nad tym zastanawiam, czy Anglia czy Irlandia...? jak widze co tu się dzieje i za ile się pracuje tu, a za ile tam, to... normalnie nie mam motywacji :O blue fish => skąd jesteś? tu Łodź się kłania.. :)

Gość blue fish
w lodzi jeszcze studiuje, ale we wrzesniu obrona pracki i uciekam tara..ja tez sie zastanaiwlam czy IRL czy Anglia, ale przewazyly wzgledy czysto ekonomiczne, ze tak powiem ;)

Gość blue fish
odswiezam

Gość blue fish
ponad m-ac do wyjazdu ;) mam pytanie, czy ktos z was ubezpieczal sie dodatkowo, tj. oprocz ubezpieczenia z NFZ? jesli tak, to czy obejmowalo to rowniez ubezpieczenie bagazu? jestem jeszcze studentem, takze moglabym wykupic karte euro26, ale nie wiem, czy przypadkiem ubezpieczenie sie gdzie indziej, nie byloby bardziej korzystne; dodam, ze chodziloby mi na razie o ubezpieczenie na okres 1,5 m-aca z mozliwoscia przedluzenia

Gość aleksah
My rowniez z narzeczonym wyjezdzamy do irlandii od pazdziernika.. i nasze poszukiwania jak na razie kiepsciutko.. ale licze ze przez m-c cos sie zmieni... pozdrawiam

Gość blue fish
zycze powodzenia ;)

Gość afrojazz
ja rowniez zycze powodzenia.... ogloszenia sa czasem na www.polskidublin.ie szukajce a znajdziecie:) ja znalazlam!

Gość Przepraszam Polsko
Moi drodzy, musze was troche postawic na ziemie, optymizmu w was jest teraz dużo, ale jak będziecie na miejscu to zobaczycie jak jest naprawde, z praca jest bardzo ciezko i mowi to osoba ktora byla w irlandii, moim zdaniem będąc w Polsce nie znajdziecie pracy w irl. i naprawde zeby przezyc miesiac to wescie min. 850 Euro. Ale żeby was totalnie nie zniechęcać to powiem że trzeba mięc tam dużo szczęścia. Jak wyjezdzalem do Polski to słyszałem że w agencjach pracy to tylko przyjmuja z doświadczeniem irlandzkim. Pozdrawiam i wybacz nam to Kochana Polsko

Gość Pyrros
To nie prawda. Zeby wyżyc w Irlandii miesiac czasu wstarczy zaledwie ok 400e. Z praca wcale nie jest az tak zle. Ostatnio zwolnilem sie z pracy i nowej szukalem zaledwie tydzien. Moj jezyk nie stoi na jakims wysokim poziomie ale jakos sie dogaduje z tymi co mowia wolno i wyraznie i maja rowniez ochote mi wytlumaczyc inaczej jak czegos nie czaje. Wiem co pisze bo w Irlandii siedze juz 10 miesiac. Wiec nie zniechecajcie sie do wyjazdu na zielona wyspe. No i oczywiscie pray polecam szukac na miejscu badz ewentualnie umowic sie na pare interview za wczasu. Przeszukujcie strony internetowe takie jak www.gazeta.ie w poszukiwaniu mieszkania i ewentualnie pracy no i oczywiscie www.fas.ie w poszukiwaniu zatrudnien. Z tymi 400e na wyzycie miesiaca to oczywiscie pisalem z daleka od Dublina. Ja mieszka w Portlaoise, to fajne miasteczko. Polecam w szukaniu pracy no i mieszkania sa o nibo tansze niz w Dublinie i okolicach stolicy. Jak macie jakies watpliwosci to pytac smialo. Postaram sie jakos pomoc.

Gość Przepraszam Polsko
Ja mieszkałem w Dublinie, 400e to moze ci wystarczy ale na pewno nie na 1 miesiac w irlandii, a wogole to 400 to chyba jesz sam chleb popijając woda żródlaną z lidla. Nie oszukujmy się. Pierwszy miesiac to masa kasy na telefon żeby coś załatwić i bilety na busa. Sami zobaczycie, bądźcie ostrożni.

Gość do blue fish
jak ubezpieszczenie chcesz wyupic to lepiej isic niz euro 26 bo jej nie uwzgledniaja jezeli chodzi o znizki bo ubezpieczenie to inna sprawa a isic jest tutaj powszechnie honorowany

Gość kanikuly2007
hej!ja tez mieszkam w portlaoise:) troche tutaj nudno ale da sie zyc:)

Gość kanikuly2007
mysle nad zmiana pracy tylko wlasciwie to nie wiem gdzie sie udac czy do fas-u od razu czy moze na wlasna reke czegos szukac a ty Pyrross jak znalazles robote w portlaoise??