Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to ja Toja

Czy to są początki astmy??odpowiedzcie

Polecane posty

Już od dłuższego czasu mam takie dziwne uczucie cięzkości w płucach praktycznie cały czas, a nasila się ono kiedy np: wstane zbyt szybko, lub wychodzę po kilku schodach i momentalnie to uczucie sie nasila, przyspiesza mi się oddech, ale jest on płytki, noi zaczyna mi walić serce. Czasem mam rano lub wieczorem/w nocy takie napady meczocego kaszlu suchego. Na początku czerwca byłam chora, miałam zapalenie krtani i oskrzeli, wtedy lekarka pytała się mnie czy nie mam astmy - powiedziałam że nie. W czasie tej choroby brałam miedzy innymi Cortare. Ale przed tą chorobą miałam też takie objawy. Nie jestem na nic uczolona, w każdym razie nigdy nie byłam. Gdzie się robi badania na astme?? Potrzeba skierowanie?? I na czym one polegają??

Gość astmatyczka
Skoro takie objawy były przed choroba, to znaczy ze to nie jest kwestia nie zaleczonej choroby. To rzeczywiście może być astma, choc nie musi. Najlepiej poprosić lekarza o skierowanie na spirometrię. Samo rozpoznanie jest trudne i spirometria wyjasnia wątpliwości. Ja tez miałam podobnie, bo przeszłam zapalenie płuc w międzyczasie i nie wiadomo było czy to nie od choroby. Ale po spirometrii się wyjaśniło. Nie martw się z ta choroba da się zyc. ja mam przepisana monkaste, biore tabletke i nawet nie pamiętam ze choruje. Jak się leczy to wierz mi nic strasznego:))