Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem brzydka

jestem brzydka i załamana

Polecane posty

Gość też miałam trądzik
więc doskonale rozumiem, co czujesz. męczyłam się z tym świństwem wiele lat, też słyszałam przykre rzeczy typu - taka ładna, świetna figura, tylko te pryszcze, było strasznie, wstydziłam się wychodzić z domu, nie zrozumie tego nikt, kto nie ma kłopotów z cerą - one całkowicie odbierają pewność siebie. To prawdziwy, nie wyimagowany problem - chodzi o reakcje ludzi.. Żaden dermatolog nie potrafił mi pomóc, było coraz gorzej, aż kiedyś sąsiad spojrzał na mnie ze współczuciem i polecił stosowanie maści acnemycin - taka była chyba nazwa, dokładnie nie pamiętam, ale odtąd skończyły się moje problemy - efekt jest trwały, od kilku lat mam całkiem niezłą cerę. No ale fakt, że mi pomogła akurat ta maść nie oznacza, że będzie ona każdemu odpowiadać. Spoko, na pewno znajdziesz jakiś sposób - ja im bardziej o tym myślałam, tym gorzej wyglądałam. Nie trać nadzieji. Powodzenia..

a ja ci zazdroszcze bo 100 razy wolalabym miec tradzik niz piegi ktore mam - obrzydliwe brazowe kropy na twarzy ;( a na tradzik przynajmniej jest jakies lekarstwo

Gość agaaai
jeeezu.. jak mnie wkurza jak ktos gada ze TRZEBA i tak wychodzic. widac nie kazdy potrafi zrozumiec ze te SYFY odbieraja chec do zycia. ja nawet nie potrafilam sie cieszyc z nowego pokoju, z nowych mebli z wlasnego komputera, bo wczesniej mieszkalam z rodzenstwem. zamknelam sie w sobie i nikogo nie chcialam do siebie wpuscic. teraz jest troche lepiej, rowniez psychicznie. osoby z piegami nie maja pojecia jak takie wielkie podskorne prychole potrafia znieksztalcic twarz. juz lepiej miec male ropniaczki niz takie paskudztwo. i co z tego ze mialas ją nienajgorsza... ze wczesniej ludzie uwazali cie za ladna, jesli w kilka miesiecy zaczynasz stawac sie potworem. na prawde... czasem warto zastanowic sie nad tym czego sie pragnie i nie dac sie zwariowac bo piegi moga wrecz dodawac uroku a pryszcze 'niestety' nigdy nie beda mile widziane. a swoja droga to uwazam ze wiele rzeczy przestalo byc tematem tabu, typu seks, jakies orgie, homo, pedofile itp. wszedzie sie o tym mowi. ale czemu prawie nigdzie nie slychac o tym NASZYM problemie?? wiele osob sobie nawet nie zdaje sprawy co to za koszmar. w rozmowach w toku i tych innych roznych mowi sie o wszystkim ale jak sobie ludzie radza bądz nie radza z tradzikiem to juz jest nie wazne... i tylko reklamuja jakies ellezy ktore tak na prawde nie maja zadnych wyjatkowych i magicznych wlasciwosci. ktos tu pisal o tym ze w zimie zawsze ma nawrot. ja mam dokladnie tak samo!!!! do tej pory nie moge znalesc konkretnej przyczyny... wkurwia mnie swiadomosc ze bedzie gorzej bez wzgledu na moje starania, wkurza mnie moja bezsilnosc. w tym roku i tak nastapil jakis przelom poniewaz po zimie mialam jeszcze wiecej prycholi a dawniej to chociaz w lecie jakos znikaly...:/

Gość ja tez jestem zalamana
na dodatk nie mam kumpel:( jestem z wawy...zreszta kto chcialby sie przyjaznic z taka brzydula:(

Gość tradzik mozna wyleczyc
albo porzadnie zaleczyc. Kwestia dobrej woli i konsekwentnego odwiedzania lekarzy. Poza tym nie ma brzydkich kobiet. Wizazem mozna duzo nadrobic. A facet nie potrafi rozroznic zadbanej brzyduli od srednio zadbanej slicznotki. To sie okazuje dopiero jak sa umyte (tzn bez makijazu) i rozebrane ;)

Gość jestem brzydka
Też miałam trądzik-------> Dziękuję za słowa zrozumienia. Po nazwie " acnemycin" wnioskuje, że jest to antybiotyk, więc ta maść jest na receptę? Malennaa-------> Ty chyba sama nie wiesz co mówisz!!! Ja mam znajomą, która ma mnóstwo piegów i wygląda ślicznie, one dodają jej tyle uroku. A co do trądziku, to nie wiem czy na mój trądzik jest jakikolwiek lek. Tyle czasu też regularnie odwiedzałam różnych dermatologów bez większych rezultatów. Agaaai--------> A jak może nas ktoś zrozumieć, jeślisam nie ma takiego problemu... To prawda, że nasz problem jest za rzadko nagłaśniany, chociaż trądzik odbiera tylu osobom jakąkolwiek chęć do życia:( Ja tez jestem zalamana----> Chciałabym Cię mocno uściskać. Wiem jak się czujesz. Ludzie potrafią być okrutni... Trzymaj się!

Gość nie załamujcie się

Gość jikuool
ja tez lapie dola, choc nie mam tradziku juz....... mam za to straszne blizny - dziury na calej twarzy.... :( rozumiem cie - zalozycielko watku. jestem z Wroclawia

Gość jestem brzydka
Jikuool-----------> a długo leczyłaś trądzik? To prawda, te wszystkie ślady potrądzikowe to też koszma:(

Gość Bella-dona
Oj dziewczyny a co byscie powiedzialy na owlosienie na twarzy ?to jest dopiero problem a mam go od ponad 20 lat i tez mam pryszcze i dzieki tych pryszczom moge "maskowac" wyskubywane wlosy....kazdy ma jakis feler kwestia tylko w nabraniu dystansu....

Gość jestem brzydka
Bella-dona-----------> wiem, że to napewno jest niemiłe, ale trądzik który pozstawia takie ślady i blizny tak baaardzo obniża nastrój, samoocenę i chęć do czegokolwiek:(

Gość Bella-dona
pewnie masz racje ,ale chce Ci uswiadomic ,ze kazdy moze znalezc powod aby sie podlamac

Gość Bella-dona
z tradzikiem mam doczynienia u mojego syna ,2 lata leczy i tez ma doly na twarzy i wciaz powracajece ksosty ale nie martwi sie tym za bardzo ...i dobrze

Gość jestem brzydka
Bella-dona----------> ja już 8 lat leczę się na to paskudztwo:( Czasem trudno jest się czasem tym nie przejmować jeśli usłyszy się coś tak niemiłego- to jest przykre:( albo słuchać narzekań koleżanki, której wyskoczył malutki pryszczyk, którego praktycznie nie widać:(

Gość jestem brzydka
Dziękuję Ci za miłe słowa🌼

Gość Bella-dona
Chlopaki maja pod tym wzgledem lepiej mniej sie przejmuja i na brak powodzenia ze strony dziewczyn nie narzeka...ale dorastajacej corce bacznie sie przygladam aby w pore isc do dermatologa i uniknac moze tego co jego spotkalo... Trzymaj sie dziewczyno i nie daj sie tym smutkom!Pozdrowka!

Gość jestem brzydka
Bella-dona----> dziękuję🌼

Gość ja również
😭

Gość jesteście cool- głowy do góry

Gość nie mozna tak myslec
ja od pewnego czasu mysle o sobie dobrze ze jestem super ladna i wogole i widze ze ogolnie w calym zyciu jest duza poprawa

a zreszta twoje podejscie do sprawy sprawie ze jestes jeszcze wieksza niedojda niz jestes naprawde

AGGGGAI a w rozmowach w toku byl odcinek o tradziku. tez mam tardzik tak wogole.ale jak patrze na to jak wy tratujecie ten pronblem to mi sie slabo robi.takie skupianie sie na problemie nie pomoze - zaszkodzi.a pozytywne emocje dobrze wplywaja na cere.

Gość jennnyy
Do jestem brzydka: Po pierwsze napewno jesteś ładna i się nie przejmuj za bardzo!! Po drugie i co ważniejsze moja koleżanka miała też okropny tradzik i we Wrocławiu (po latach zmagan o których mówisz) trafiła na jakiegoś prywatnego dermatologa który przepisał jest bardzo silny i drogi środek za ok 1500 zł ale pomogło i efekt do końca życia piękna cera!!! Jeśli chcesz to dowiem się jak się nazywa i gdzie przyjmuje napewno Ci pomoże i będziesz szczęśliwa!,Pozdrawiam i odezwij się :)

Gość bruschka
pozdrowki :)

Gość jestem brzydka
Jennnyy-----> byłabym Ci bardzo wdzięczna, gdybyś mogła się dowiedzieć co to za lekarz i gdzie przyjmuje. Dziękuję Ci z całego serduszka za chęć pomocy. Dla Ciebie 🌼 Bruschka----> ja też Cię gorąco pozdrawiam:)

Gość takajakaśja
witam... mam to samo :( wielkiego doła :( już nie mogę...na leczenie trądziku już nie mam kasy :( to jest strasznie dobijające...jakieś 2 tyg temu wracałam z zakupami z hipermarketu.Przechodzili koło mnie 2 hamy tak koło 20 lat i jeden z nich w twarz mi powiedział "jaka brzydka".rozumiecie to? tak mnie zamurowało,ze nic nie odpowiedziałam,a oni odeszli śmiejąc sie.:( dodam,ze mam 18 lat,więc nie wiem, może myśleli,ze młodsza to dokopac wolno? naprawdę brak mi już siły... rany ja nawet mam opory przed wizytą u fryzjera.tam mają takie lustra i oświetlenie,ze wszystko widać.a wizyte mam w poniedziałek... pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny

Gość ej sory
macie naprawde niskie poczucie wlasnej wartosci. i co z tgeo ze ktos powiedzial jaka brzydka? przeciez nei kazdemu sie musicie podobac, a po drugie czasem ktos moze to powiedziec zlosliwe zeby ci dokuczyc moze wlasnie mu si e podobasz ale ma zryte fazy itd jest wiele wytlumaczen a wy od razu ze o boze on ma racje to przez moje pryszcze.dajcie spokoj wszystkie jestesmy zajebiste i tyle:P

Gość szaoamska
PiękneKobietyWierząWswojąInteligencję,InteligentneNiewierząWSwojąUrodę

Gość no niestety
ja mam podobnie jak Ty- założycielko topiku😭