Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarinaaa

Dziewczyny!Napiszcie jak sobie radzicie!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość katarinaaa

cześć, za 2 miesiące rodzę! cieszymy się razem z mężem bardzo. do momentu gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży wszystko miałam jakos ułożone. teraz na świat przyjdzie nasza kochana córeczka i zastanawiam się jak poradzę sobie ze wszystkimi obowiązkami. chciałabym być wspaniałą mamusią, dobrą żoną, dobrze prowadzić dom i po urlopie macierzyńskim chcę wrócić do pracy. napiszcie proszę jak radzicie sobie ze wszystkimi obowiązkami tak aby wszystko grało. podzielcie się swoimi uwagami. pozdrawiam

Hej :) Ja tez juz sie martwie jak to wszystko bedzie, po urlopie macierzyńskim bede musiala wrocic do pracy i niestety nie bede miala z kim zostawic dzieciaczka. Moja mama pracuje (czyt. robi kariere ;)), druga babcia daleeeeko. Nie mam pojecia jak to wszystko sie ulozy.

moj skarbek skończy 8 tygodni i jak do tej pory nie było ani jednego dnia,zebym będąc sama z nia w domu mogła się wykapać albo zjeść sniadanie.moja mama codziennie rano przychodzi opiekować się małą ,żebym mogła wygrzebać się z pieleszy.trafiło mi sie dziecko,które nie lubi spać w dzień i płacze,gdy nikt sie nim nie zajmuje...ale mam nadzieję,ze się jakoś unormuje:)

hej ja jestem mama 4 miesiecznego synka, mieszkamy sami z mezem i dzieckiem na poczatku bylo trudno i wcale nie chodzi o dziecko (maly przesypial prawie cale dnie po porodzie) ale o tabuny krewnych, chcacych odwiedzic i zobaczyc dziecko, do mnie pierowsi przyszlui na 2 godziny po wyjsciu ze szpitala :( nawey nie zdazylam sie wykapac :( do tego ledwo co chodzilam (nie bylam nacinana) porpstu zmeczenie brak zrozumienia.... a radzic sobie, radzilam :) obiad gotowalam dzien wczesniej (wieczorem , jak maly spal) sprzatalam tez wieczore, rano mialam czaas tylko dla siebie i malenstwa :) teraz jest coraz lepiej :) pozdrawiam i zycze leciutkiego porodu :) ja do pracy planuje wrocic po wychowawczym :)

przy pierwszym dziecku jest ciężej jak przy kolejnym.Nie masz wyjścia,będziesz musiała sama zorganizować czas w ciągu dnia aby ci pasowało.Początki będą trudne bo najpierw musisz poznać dziecko,nie wiadomo jakie ono będzie,oby nie dało ci za dużo w kość,ale jedna rada,nie przyzwyczajaj dziecka spać ze sobą w łóżku:DI pamiętaj ,nie musisz być idealna pod każdym względem,bo się wykończysz.Nie zawsze musisz posprzątać mieszkanie na czas czy ugotować obiad,wykorzystaj ten czas dla siebie i dziecka.

Gość katarinaaa
hej dziewczyny - napiszcie cos jeszcze!!!!!!!!!!!

Gość joakola
do mysza 13 - moja corcia teraz ma prawie 4 miesiace tez jest takim dzieckiem jak twoje wogole nie spi i placze caly czas gdzxy jej nie nosze lub sie z nia nie bawie czasmi chwilke polezy na macie edukacyjnej czy posiedzi w krzeselku ale to naprawde krotki czas czasmi jestem tak wykonczona ze ledwo zyje maz calymi dniami w pracy a nie mam nikogo kto moglby mi pomoc mieszamy w usa jestesmy sami, ale jestem dzielna jakos sobie radze czasmi psychika mi siada i mysle sobie poco mi to dziecko bylo ale to tylko czasem jak jestem na maxa wykonczona, przeciez kocham swoja kru8szynke nad zycie,

Gość lala27
jakola a gdzie w stanach mieszkacie bo ja tez tylko ja sie staram i bardzo chcce miec dzidzie