Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozczarowana222

MAM DOSC TEGO DZIECKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość rozczarowana222

zaoferowalam sie znajomej ze bede pilnowac jej dziecka dziewczynka ma 4 lata jest nieznosna ,niegrzeczna ,juz nie moge z nia wytrzymac .kolezanka pracuje na 3 zmiany w tym tygodniu miala na 4 rano mala sie budzila o 4 plakala a potem juz spac jej sie nie chcialo....jestem wykonczona nia wiecznie chce sie bawic,skacze wariuje wrzeszczy juz nie moge co mam robic.....glupio mi odmowic kolezance dalsze pilnowanie ..jak tak na nia patrze odechciewa mi sie dzieci:(

Gość rozczarowana222
nikt mi nie pomoze:(

pobaw się z dzieckiem !! poczytaj mu książkę .... porysuj z nim .... potem narzekaj !!

Gość rozczarowana222
taaa ale ile moge sie z nia bawic 8 godzin?????????? to juz przesada ona szybko sie wszystkim nudzi nie chce wiecznie sie z nia bawic przez nia spac nie moge

Gość rozczarowana222
bawie sie z nia nie mowie ze nie ale jak mi w nocy spac nie daje nie mam sily poprostu sie nia zajmowac

Gość a tak sobie weszłam
takie są dzieci - żywe srebra - chcą się bawić, energia niesamowita, a co myślałaś że usiądzie przed tv z pilotem i masz dzień dla siebie???Jak dziecko siedzi i nic mu się nie chce tzn. prawie na 100%,że chore jest... :(

Lepiej powiedz, ze to Cię przerosło, inaczej Ty będziesz się męczyć a koleżanka pewnie też nie będzie zadowolona, że nie masz cierpliwości do jej dziecka.

Gość rozczarowana222
hmmm................w takim razie nie chce miec dzieci

Gość rozczarowana222
okropny bachor z niej dzisiaj mialam rano jechcac do urzedu pracy musialam ja zabrac zesoba ..zaczela histeryzowac ze nie chce jechac prawie sobie wlosy z glowy wyrywala

Gość tiru tiru
z dzieckiem trzeba sposobem, nie krzycz na nia bo to nic nie da, sprouboj ja czyms zainteresowac, wciagnac w jakas gre na zasadzie, ze dzis wieczorem przyleciala do Ciebie w nocy wrozka ktora miala skrzydelka z czekolady i powiedziala, ze tylko grzeczne dzieci w piatki dostaja czekoladowe cukierki a inne nie..itp wymysl jakas opowiastke w stylu cos za cos, mozesz je troszke postraszyc tez na zasadzie bajki slyszalam o dzieczynce ktora ciagle plakala az w koncu wyrosl jej ogon, mozesz tez puscic jej jakas bajke na kompie, dac ukladanke, kredki, farby itp uwazam ze ogolnie nie ma nieznosnych dzieci na kazdego jest sposób :)

Gość rozczarowana222
hmm.............malowalam z nia ale ona nie chce 5 minut maluje i znowu wariuje,wycinalysmy rozne rzeczy z kartonu i tak naciela ze mialam co sprzatac i prawie palec sobie uciela,jak ide z nia dwor zaraz chce do domu,do sklepu tez nie chce chodzic zaraz placze ze chce do domu

Gość 100 procent pomarańczy
Jak to spać nie możesz. Znajoma pracuje na trzy zmiany, więc dzieckiem zajmujesz się po osiem-dziesięć godzin. Resztę doby masz na sen.

Gość kalamarnica
moze ta dziwczynka ma adhd? jka tez nie lubei rozpieszczonych dzieciakow ktorym wszystko wolno potem wyrasta taka gwiazda co to jej sie wszystko nalezy od zycia bez trudu... powiedz jej matce ze niestety ale moze i to jest kochane jej dziecko ale ty poprostu nei dajesz rady i juz nie kazda kobieta musi lubic dzieci lub dawac sobie znimi rade i nei kazda musi miec swoje wiec glowa do gory sa inne zajecia w zyciu i obowiazki na dziecku zycie sie nei konczy;)))

Gość rozczarowana222
dzieki malamarnica:)

Gość kalamarnica
spoko;)

Z doświadczenia wiem, że dzieci bardzo chętnie włączają się do obowiązków domowych, oczywiście w miarę sił. No i wymaga to współpracy z osoba dorosłą. Najlepiej tak ramię w ramię. Banalne odkurzanie najmniejszego dywanika w domu, wieszanie wypranych skarpetek, wycieranie kurzy daje dzieciakom wiele satysfakcji. Trzeba je przy tym ciągle chwalić :) A jakie są potem z siebie dumne ! Spróbuj ! Może wspólne wyjście na małe zakupy? Albo pomoc w przygotowaniu obiadu? Do dzis pamiętam moją starszą, wówczas 3-letnią , panierującą kotlety w fartuszku i z zawiniętymi po łokcie rękawami...