Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

DZIECI -najwieksze szczęście czy dopust bozy? Tu na zawsze rozwiejmy wątpliwości

Polecane posty

Tyle kłotni, tyle jadu...wyzywania sie na innych topikach, wiec zróbmy jeden, na ktorym kazdy moze wyrazic swoje zdanie, zarówno mama 5-cioraczkow, jak i bezdzietne malzenstwo... Zróbmy to w jednym miejscu, tak by nie obrażac juz na innych forach...a więc prosze was bezdzietne podajcie argumenty przeciw posadaniu dzieci, natomiast mamy za ich istnieniem ps. proszę o namiastke kultury ;)

Gość ojejkuuuuuuuuu
nie da sie RAZ NA ZAWSZE tego rozsztrzygnąc, tak jak jeden woli byc sam, drugi miec meza czy zone, jeden mieszkac na wsi, drugi w miescie....

Gość jedno i drugie
pomogłam?

Gość nie ma za i przeciw
Kazdy zyje jak mu wygodniej. Jeden chce miec piecioro dzieci bo w tym widzi sens swojego zycia, inni chca byc sami bo tak im dobrze - jezdza, zyja na wlasny rachunek i dla siebie. Niech kazdy zyje tak jak chce.

Gość koooooobieta
Problem w tym, że kobieta na podjęcie decyzji o dziecku ma mniej więcej 20 lat. Mając lat 30 może ich nie chcieć, tylko że zegar biologiczny tyka i za parę lat nie będzie mogła ich mieć. Nie chcieć a nie móc to duża różnica. Myślę, że nie chciałabym kiedys w wieku lat 60 powiedzieć, że coś mnie w życiu ominęło. Jestem kobietą i chcę przeżyć moje życie w pełni.

tez kiedys chcialabym miec dzieci, nie wiem czemu ale zawsze mowilam o dwojce ;) i nie wiem czemu...ale zawsze o synach :O tak sobie wmowilam ze bede miala synów, ze az nie wiem jaka by byla moja reakcja na corke :O oczywiscie najwazniejsze by bylo zdrowe;) moj tato zawsze marzyl o tym zeby miec syna, jak ja sie rodzilam to nie bylo innej opcji jak syn...niestety :O w ogole czesto mowil ze chcialby miec syna :O, albo wnuka :O moze to temu :O a moze boje sie ze bede zazdroscila corce urody, mlodosci, ... glupie to ,ale obawy są :O ma ktoś podobnie? :O

Gość matolaa
Wynis.laś z domu kompleks dziewczynki, podświadomie, uwazasz, ze chłopiec to dopiero szczescie, bo dziewczynka to coz.... , jednak cos gorszego. To jest mniej więcej tak, tam , gdzie status kobiety jest niski, chce się syna, tam gdzie kobiety maja wysoką pozycje córkę. W Chinach zaden facet nie przyzna sie, ze chce dziewczynkę, na Zachodzie, w Stanach, męzczyzni szaleją za corkami.

Gość matolaa
sprawiłas ojcu zawód urodziłas sie dziewczynką, to chcesz dac mu przynajmniej wnuka, tym tropem bym szła, a dziewczynki i tak sa fajniejsze. Jak urodzisz c orkę, będziesz mogłamiec przyjaciółkę, dwoch chłopaków, to w tym męskim domu będziesz sama. Moja przyjaciółka tak ma, gdyby wiedziała, ze uda się miec dziewczynkę, to zdecydowałaby sie n a3.

zobaczysz ze jak zajdziesz w ciaze, to bedzie wszystko jedno, byle zdrowe ja mialam to samo, moze az tak bardzo nie chcialam chlopca, ale ... u rodziny micha same baby, w mojej tak samo, nikt nie ukrywal ze moja ciaze wiaza z narodzinami upragnionego chlopca ja juz bylam w dosyc zaawansowanej ciazy, to bylo mi wszystko jedno co sie urodzi :)