Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noaster

Porady mechanika.

Polecane posty

a pan u którego kupiłam alarm powiedział wyraznie że nie trzeba Taki był pewny tego co mówił że nie miałam wątpliwości Dzwoniłam do niby fachowca od zakładania alarmów zaspiewałmi 350 zł sporo ale wiadomo trzeba sie cenić

Można wnioskować że połączenie do centralnego jest, tylko Twój znajomy nie podłączył pogadaj z nim tak będzie najlepiej.

a ma to jakies znaczenie że janie mam pilota do centralnego poniewaz centralny am z kluczyka

a czy znajde gdzies w necie schemat instalacji elektrycznej polo szukałam ale nia ma

Gość mam problemm

Brak pilota do centralnego może mieć znaczenie(ale wydaje mi się że nie, wystarczy podpiąć kostkę sterującą do siłownika mechanizmu centralnego zamka) ale ciężko mi cokolwiek powiedzieć, gdyż nie jestem elektrykiem, ze schematem może być ciężko ale spróbuj odwiedzić jakąś stronkę fanklubu tam napewno będzie ktoś miał.

hej:) mam punto SX 1.1 rocznik 96 i nastepujacy problem: odpalam auto, po przejechaniu 10-15 km i wyrzuceniu na \"luz\" obroty silnika wariuja - skacza od 1-2 tys a po chwili wchodza na 4tys i tak zostaja, dopiero jak przygazuje obroty spadaja, ale ciagle wahaja sie miedzy 1-2tys. dzieki i pozdrawiam

wpadłam jeszcze na jeden pomysł może alarm ma za małe napięcie żeby otworzyć drzwi poniewaz ma 9 wolt a żeby otworzyć drzwi musi byc koło 12 nie wiem czy to prawda tylkojesli to prawda co można z tym zrobic

Gość proponuje e
zmienić auto juz z alarmem

Gość bardzo smieszne

Gość pozdroo
Alarm na 9v ? A skąd tyle w aucie ? Ad. punto. Na początek czyszczenie czujnika wału, czyszczenie przepustnicy. Potem swiece i kable WM

Gość laleczka31
Przy ostatniej jeździe znosiło mi samochód na prawą stronę. Po dojechaniu do domu zobaczyłam że w przednim prawym kole jest mało powietrza. Dopompowalm na stacji i 2 dni juz samochód stoi - nigdzie nie jeździłam. Na razie powietrze nie schodzi a przynajmniej tego nie widać. Opony mam bezdętkowe. Co powinnam zrobić? Mogę jexdzic dalej i obserwowac to koło czy od razu gdzieś się z tym udać? Jeśli tak to gdzie? Dodam że to mój pierwszy samochód i mam go dopiero 3 tygodnie, stąd moja totalna niewiedza w tym temacie :)

Gość pozdroo
Jedz na wulkanizację bo widać że gdzieś złazi, albo wentyl albo dziura - wtedy grzybka zakładają. Jak mało jezdzisz i wolno to możesz obserwować.

Gość może może być
sonia kiepski pomysł montować alarm i centrlany na jednym pilocie pod moduł alarmu. A jak kogoś będziesz chciała zostawić w zamkniętym aucie ? Ma się nie ruszać ?

wszyscy moi znajomi maja alarm i centralny w jednym pilocie nic nie rozumiem z tego co napisałes

Gość laleczka31
Dzięki pozdro :) Na razie stoi 3 dni, poszłam zobaczyć i jest ok, złazi na pewno tylko że powoli. Od poniedziałku będę jeździć codziennie po 100 km, więc chyba muszę to załatwić przedtem. Jeszcze raz dzięki :)

chciałam sie pochwalić alarm działa super zamyka centralny Poprostu kupiłam centralke zepsuta zdarza się Pozdrawiam

chciałam sie przywitać i prosze o rade mam szyberdach no i niestety tapicerka w srodku jest mokra co mozna zrobić w tym przypadku

Gość Wezyk to wezyk
:D

Pierwsze słysze że pod tapicerką są jakieś wężyki które odprowadzają wodę z szyberdachu, ale może masz jakiś \"dziwny\" szyberdach, nic Ci nie poradze bo to trzeba poprostu zobaczyć, ale jak znam życie to uszczelka od szyberdachu jest uszkodzona i dlatego ta mokra tapicerka.