Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noaster

Porady mechanika.

Polecane posty

Gość elkrzychu
Witam, ktos kto pisze ze spadajace obroty silnika przed tym gdy zapiszczy pasek sa dziwne , moge smialo powiedziac tak, a czy wiecie skad pobierana jest w escorcie predkosc obrotowa silnika?? nie przypadkiem z alternatora,czyli jesli ten sie slizga, tzn ze jego predkosc obrotowa jest rozna od predkosci silnika, i stad ten spadek. Jesli chodzi o wymiane rozrzadu - polecacm zawsze, ja mialem "przyjemnosc" podrozowania samochodem z wymienionym rozrzadem, ale pan zapomnial powiedziec,ze w ramach oszczednosci nie wymianial rolek napinacza... trudno w to uwierzyc,ale rolka sie zatarla pasek troche potarl i trach.... kapitaly remot silnika za mna. pozdrawiam

Gość zawac
Witam:) Jestem posiadaczem Suzuki Vitary i mam taki mały problem, dzisiaj w pracy pod spód samochodu dostał sie dość duży patyk który złapał za linkę od prędkościomierza, co zaowocowało lekkim przytarciem owej linki o pasek klinowy(zdarcie samej otuliny. Wynikiem tego jest "umarły" licznik prędkości i kilometrów... Moje pytanie brzmi: Co mogło sprawić to? czy lekko naddarta obudowa linki prędkościomierza możne wpłynąć na to?? Prosze o pomoc:)

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmjh
...przecież NOASTER to kompletny idiota:( Po co do niego piszecie:( Takich mechaników zgadujących jak on to ja znam tysiące.

Gość zawac
Ale momentami takie zgadywanki potrafia naprowadzic na własciwy trop:P:P

Gość Szef salonu masażu
zdalna naprawa często przypomina seks przez telefon :classic_cool: pomimo wiedzy i praktyki bez ogledzin można postawić złą diagnozę bo pewnych rzeczy nie widać

Gość zawac
Dobra zgadzam sie z wami....ale jestem poprostu ciekaw co sie stało i czemu...i jak mozna to naprawic:)

Gość zawac
Dobra juz dosedłem do tego co i jak:P leżałem 2 godz, ale zrobiłem :D:D linka sie obluzowała i sie "wyciągła" :Pwszystko gra:)

Gość Karczos
Witam, mam pytanko odnosnie spalania... Czy to prawda ze w nowoczesnych autach przy chamowaniu silnikiem przy obrotach odpowiednio wysokich silnik nie zuzyje ani grama benzynki??