Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XcolaX

Co lepsze administracja czy socjologia?

Polecane posty

Gość XcolaX

Po jakim kierunku jest wieksza mozliwosc znalezienia pracy??

Gość XcolaX
prosze o rade.............

Gość pioziomka
to zalezy, gdzie zamierzasz to skończyć? Na jakim Uniwerku chcesz to studiować? tak naprawde mało osób pracuje z kierunkiem stusdiow.

Gość jabadaba
już chyba był taki temat :o

Gość XcolaX
Ale ktory wydaje sie bardziej przyszlosciowy??

dziewczyno, nie wiem czy wiesz ale socjologia to bardzo trudny kierunek... musisz byc naprawde dobra i przede wszystkim musisz chciec sie tego uczyc...

Gość jabadaba
socjologia trudny?! :o administracja to takie obkrojone prawo, na uniwerku full nauki - co nie zanczy że jest to trudne :P

a co, socjologia nie jest trudna ? :> ja akurat mialam socjologia, do najlatwiejszych nauk nie nalezala :> tak wiec wszystko zalezy od uczelni, ja akurat jestem na uniwersytecie na ktorym nie da sie obijac

Gość miziakkk
Oczywiście, ze socjologia nie jest kierunkiem prostym, naturalnie jezeli jestes studentem dobrej uczelni, a nie uczeszczasz do którejs z prywatnych, które poziomem często nie odbiegaja od szkółek pomaturalnych. Zresztą Dyplom takiej uczelni jest gowno wart.

Gość jabadaba
z tego co pisali na innych tematach trudna nie jest; ja na administracji miałam z tego wykłady i powiem że przedmiot nie był trudny a nawet bardzo przyjemnie się uczyło (jeden z lżejszych egz. i szybko wchodzących do głowy) :P :)

juz bylo kilka takich topikow:o administracja i socjologia to dwie rozne dziedziny Albo ktos jest bardzo niezdecydowany i nie ma jeszcze sprecyzowanych zainteresowan albo po prostu mysli przyszlosciowo pod katem pracy

Gość wg mnie administracja

Gość XcolaX
Setunia masz racje, nie mam sprecyzowanych planów poprostu chce w przyszlosci miec prace i jesli jzu bede na ktoryms z tych kierunkow to bede tak sie starac zeby sie tam utrzymac a nauka bedzie najwazniejsza

Gość tez prawie studentka
Jezeli chcesz miec prace to dyplom państwoej uczelni i tryb dzienny, najbardziej ci to zagwarantuje. Nie masz sprecyzowanych zainteresowań postaw na to.

Gość wpis powyżej
pozostawie bez komentarza :o :o :o

Gość tez prawie studentka
to dobrze.

Prawda jest taka, ze Uczelnie państwowe przeżywają oblężenie, bo ludzie zrozumieli, ze Dyplom takowych daje większe mozliwości na rynku pracy. Uczelnie prywatne nie mają renomy, praktycznie nie liczą sie poza kilkoma w rankingach. Same zresztą zapracowały na to, bo poziom większości jest żenujący. Mniej więcej jak poziom Liceuów Ogólnokształcących ma się do poziomu Liceów Profilowanych i Techników. Zenade tych ostatnich ujawniła matura. A poziom Uczelni pryeatnych weryfikuje rynek pracy.Prawda moze bolec, ale jest jak jest.

Jestem po socjologii, pracę znalazłam bez trudu, ale mimo to poleciłabym Ci raczej administrację. Choć socjologia to niezwykle interesujący kierunek.