Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MoniQ_a

Wymiana obuwia.

Polecane posty

Witam. Wiecie może czy w sklepach marki Diverse można wymienić obuwie? Chodzi o to, że kupiłam buty i w domu przy \"rozchodzeniu\" ich okazały sie za małe i chcę wymienic na większe. Licze na Wasze odpowiedzi.

Jeżeli próbowałaś w nich chodzić tylko po domu i nie widać śladów noszenia, to powinni wymienić. Zależy też, kiedy je kupiłaś. W większości sklepów można dokonać wymiany w ciągu 2 tygodni. No i to co napisałam jest tak ogólnie, nie wiem konkretnie, jak w Diversie. Ale zawsze możesz próbować :) Pozdrawiam i życzę udanej wymiany! :)

Kupiłam je wczoraj a w poniedziałek je chcem wymienić. Nosiłam raz ale nie widzac zadnych zabrudzeń lub czegoś innego. Dziękuję za odpowiedź.

Proszę bardzo. Pracuję w sklepie \"sieciowym\" i u nas takie rzeczy się załatwia bez problemu. Myślę, że będzie ok.

Wymienić pewnie mozna, ale z reklamacja gorzej. Zaniosłam 2 tyg. temu halówki mojego syna, które po 4 miesiacach poszły na szwie i się porozklejały i dziś dostałam odpowiedź, że nie jest to wada fabryczna. Nigdy więcej nie kupię niczego tej firmy.

Gość no to dziwne
bo ja byłam ostatnio w diversie i chcialam wymienić portfel, bo się zepsuł zamek przy pierwszym użyciu i nie wymienili mi. Mimo że portfel był kupiony kilka dni wcześniej, były wszystkie metki i paragon. Po prostu stwierdzili, że wymieniają rzeczy nazajutrz po zakupie, a póxnij już nie. Śmieszne!

A to chamstwo!! Trzeba było zareklamować po prostu. Czyli w Diversie nie chcą wymieniać?? A może to tylko ten jeden?? Bo zależy też od ludzi, którzy pracują... Niektórzy nie do końca przestrzegają wszystkie zasady... Ale jak już mówiłam, jak jest konkretnie w Diversie to nie wiem.

Gość no to dziwne
trochę się wkurzyłam i zareklamowałam. teraz będę czekać miesiąc, aż producent się zdecyduje, czy wymienić mi na inny, czy ten naprawić, czy dostanę inną rzecz, czy oddadzą kasę. Dobre i to, ale co im szkodziło wymienić, skoro byl wadliwy?

Gość no to dziwne
wiem i dlatego zareklamowałam. ale w innych sklepach, jak rzecz jest wadliwa, to wymieniają od ręki bez problemu, a tutaj takie ceregiele, że szok! Facetka jeszcze jakby była obrażona, ze im przyniosłam:O

Chociaz w tym wypadku lepsza bylaby rekojmia za wady fizyczne, tzn. powinni Ci wymienic towar na wolny od wad. Poczytaj konkretniej w kodeksie cywilnym. Duzo tego tam nie ma, ale warto to wiedziec, a przydatne bardzo ;)

Albo jak sie burza to postrasz ich rzecznikiem praw konsumenta (wczesniej, oczywisce dowiedz sie, gdzie znajduje sie najblizszy). JKak cos to rzecznicy, z tego co slyszalam, nie traktuja olewacko takich spraw. Po to zreszta sa, aby pomagac klientom egzekwowac ich prawa ;)

Gość diverseman
ostatnio jak kupowalem cos w diversie to mi laska powiedziała ze 6 miechów gwarancja

Gość diversiaczka
w diversie wymiana i zwrot w ciągu 7 dni z paragonem, jeśli chodzi o reklamacje to firma nie robi problemów, załatwia reklamacje szybko i pozytywnie. wiem bo pracuje w dvs

Gość dotychczas
6 miehcow?? smieszne,sa sklepy(duzo lepsze gatunkowo i nie drozsze niz D.) gdzie gwarancja to 2 lata,a zwrot towaru mozna bez problemu w ciagu 28 dni zrobic... yhy

Gość kolazoffka
i portfela nie wymienili ?? na podt.paragonu no i metki ,nie no stragan to a nie sklep :o