Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały problem a może duży

Małgorzata czy Joanna

Polecane posty

Kłócimy sie z mężem od 3 miesięcy i dalej nic może wy mi pomożecie się zdecydować na któreś z tych imion?????????

Gość saffi
moja mama chciała zebym miała na imię małgosia a ojciec joanna..... wygrał ojciec ( dzięki bogu) :)

Gość no własnie ZDECHŁ
dajcie jej naimie Serafina, skonczy sie problem... co za durnota ze by przezInternet wybierac imie dla dziecka

Gość agnieszka perepeczko
Agnieszka

Gość matka córki
Po prostu weście do ręki "IMIENNIK" i poczytajcie jakie są JOANNY, a jakie MAŁOGORZATY. Potem pomyslcie które cechy charakteru są fajniejsze (czyt. przydatne dla córci) i wspólnie wybierzcie - może to wam pomoże

Gość no własnie ZDECHŁ
ale debilizm, czy myslisz ze jak dasz corce serafina to bedzie miala takiecechy jakie jej przypisuje imiennik... toz to glupota najwieksza pod sloncem... a jak ktos sobie zmienia imie to charakter od razu tez??? w takim razie zmiencie sobie imiona na bardziej "inteligentne"

Gość upacz
cechy charakteru?? a moze lepiej imie polaczyc z nazwiskiem i tak wygrac??

Gość upacz
*wybrac...

Gość Carmaa
no jasne ze Gosia:)

no własnie ZDECHŁ -----> Autorka poprosiła o radę, ostateczną decyzję sama podejmie. Moja siostra ma na imię Joanna. Uważam, ze to piękne imię, zarówno imię Joanna, jak i wszelkie zdrobnienia typu Asia, Asieńka, Joanka. To imię było popularne wiele lat temu i jest popularne nadal. Czasem mam wrażenie, że jest zbyt oklepane. Jeśli chodzi o Małgorzatę, to jest ich pełno, bardziej popularnego imienia chyba już nie ma. Małgorzata brzmi przeokropnie, dopiero wszelkie zdrobnienia, takie jak Małgosia, Gośka są fajne. Imię Małgorzata nie pasuje do małej dziewczynki, jest długie, a jego brzmienie jest fatalne.

Gość ech........
oczywiscie ze malgorzata. zdecydowanie. jesli chodzi o joanne to imie tez jest ladne. joasia tez jeszcze ujdzie. natomiast asia, a tak beda sie do niej prawie wszyscy zwracac, brzmi okropnie. a gosia nie brzmi zle, nie. malgosia tez nie. malgorzata tez nie. no i nie zgadzam sie, ze malgorzat jest duzo. w liceum mialam w klasie 4 aski, teraz na studiach znowu 3, a gosi zadnej, wiec...

mi się bardziej podoba joanna, ale aśka już nie, wogóle. więc już chyba lepsza gosia :)

Gość matka córki
do "właśnie zdechł" człowieku odrobina poczucia humoru by Ci sie przydała było by Ci w zyciu przyjemniej. Każdy choć troche inteligentny człowiek (bez względu na imię) wie, że tu chodzi tylko o pomoc. Rodzice (przyszli rodzice) maja mały problem które z dwóch imon wybrać a "IMIENNIK" ma im tylko dostarczyc pozytywnych argumentów za jednym z nich -to taka zabawa. Niestety nie ma w życie tak łatwo, żeby imie decydowało o charakterze - a szkoda.

Gość oczywiście Małgorzta
joanna to pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uwazam, ze imie Malgorzata jest ladniejsze. Wszelkiej masci As, Joas, Joasiek jest na peczki. Imie Malgorzata brzmi...dumnie:)

Dziękuję wam wszytkim;) Ja obstaję przy Małgorzacie, mąż przy Joannie, ale Joanna kojarzy mi sie jakoś tak ze starszymi osobami, miałą ciotkę która juz od dawna nie zyje i ona miałą na imię Joanna i to imię właśnie mi się z nia kojarzy:O, mąż uważa , ze imię Małgorzata jest takie wiejskie:O Dylemat jest jednak duży, bo ja niechę do córki mówić Asiu podaj sól :O Podoba mi się Gosia, i co ja ma zrobić?? przeciez męża nie zmienię :D:D:D:D (to żart)

Ona juz i tak będzie miaął dwa nazwiska i jeszcze dwa imiona ?? odpada:O choć sam pomysł extra;)

Gość kicia micia chał
No jasne że Małgorzata - nie ma porównania z Aśką :P Aśki są oklepane i to imie jest raczej wiejskie, Małgorzata, Gosia, jest ładne i rzadkie:) mam nadzieję, że pomogłam;)

MAŁGORZATA Osobowość: Ta, co odkryła tajemnicę życia Charakter: 84 % Promieniowanie: 80 % Rezonans: 102 000 drgań/sek.. Kolor: Zielony Główne cechy: Pobudliwość-Uczuciowość- Towarzys­kość- Intuicja Totem roślinny: Klon Totem zwierzęcy: Pstrąg Znak: Ryby TYP: To nerwowe choleryczki o dużej pobudliwości. Byle co je płoszy, wszystko je porusza. Mają chwiejne charaktery, łatwo się zniechęcające, a więc bardzo wrażliwe na niepowodzenia. Rodzice powinni hamo­wać ich kaprysy i uczyć je sztuki panowania nad sobą. PSYCHIKA: Mają wiele uroku, to \"kobiety-dzieci, które mężczyźni pragną ochraniać. Gdy życie staje się zbyt trudne dla ich nadmiernej wrażliwości, zamykają się w swym wewnętrznym światku. Od dzieciństwa trzeba je uczyć stawiania życiu czoło, odważnego wypowiadania się i nie uciekania przed niebezpieczeństwem. WOLA: Bardzo zmienna. Poranny entuzjazm przera­dza się w wieczorne zniechęcenie. Należy wpoić im zasadę: \"Co zaczęłaś musisz skończyć\". POBUDLIWOŚĆ: O wiele za duża, graniczy z nerwi­cowością. ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Są to kobiety o nieprzewi­dywalnych, błyskawicznych reakcjach, jak u pstrą­ga. Kiedy indziej zaś biernie przyjmują wydarzenia. AKTYWNOŚĆ: Raczej słaba. Interesuje je wszy s t o, co dotyczy życia, a więc pediatria, ginekologia, przedszkola, reedukacja. Zazwyczaj są, dobrymi matki, czułymi i oddanymi rodzicami, które jednak nie mają dosyć charakteru, by walczyć z urwisami. INTUICJA: Mają jej prawie za dużo. Chromą się w tajemny świat \"znaków\" i przepowiedni. Nie powinny przywiązywać zbyt dużej wagi do horoskopów. INTELIGENCJA: Są inteligentne, ale tak szybko mówią i działają, że zdarza im się popełniać kolosalne gafy. Mają słabą pamięć, przez co zapominają o wielu rzeczach - poczynając od parasola, a kończąc na mężu! UCZUCIOWOŚĆ: Są bardzo czułe, gdy mają poczu­cie bezpieczeństwa, ale chowają się pod skałę, jak pstrąg, gdy tylko pojawi się nieznajomy. W ich pełnych czułości oczach można wyczytać jednocześnie obietni­cę wielkiej miłości i pragnienie zachowania spokojnego trybu życia. MORALNOŚĆ: Nie należy mnożyć zakazów, gdyż mogłyby one całkowicie przytłoczyć ten kruchy chara­kter, wymagający miłości i zrozumienia. ZDROWIE: Trochę chwiejne. W tych wahaniach dużą rolę odgrywa stan psychiczny. Słabe punkty: jelita i narządy rodne. ZMYSŁOWOŚĆ: Samo to słowo je przeraża! Nie znają i nie chcą znać swych pragnień. Często wyrzucają sobie słabość i nieśmiałość, które prowadzą je do życia z partnerami bardzo dalekimi od ideału. Ale czy one same wiedzą, jaki jest ich ideał? DYNAMIZM: Składa się z marzeń, nieprzemyślanego entuzjazmu, nagłych onieśmieleń. Odkładają na poju­trze to, co miały zrobić wczoraj. Drżą na dźwięk telefonu, gdyż obiecały zrobić dziesięć rzeczy, o któ­rych teraz nie chcą słyszeć. TOWARZYSKOŚĆ: Potrzebują miłości i nie znoszą samotności. Bardzo ulegają wpływom i nieraz dostosowują swój tryb życia do tych, których kochają. Są bardzo przywiązane do rodziny i przyjaciół. PODSUMOWANIE: To urocze kobiety, pełne mag­netyzmu. Niełatwo w całej rozciągłości poznać ich psychikę, gdyż wszystko u nich tak szybko się zmienia! Joanna: Osobowość: Ta, co odkrywa duszę ludzi i rzeczy Charakter: 96 % Promieniowanie: 98 % Rezonans: 90 000 drgań/sek. Kolor: Żółty Główne cechy: Wola-Aktywność - Intelekt - Uczuciowość Totem roślinny: Żarnowiec Totem zwierzęcy: Termit Znak: Lew TYP: Cechuje je wielkie opanowanie, pozwalające stawiać czoło trudnym sytuacjom. W niektórych oko­licznościach stają się agresywne. Od najmłodszych lat sprawiają trudności wychowawcze, gdyż trudno nimi kierować. PSYCHIKA: To ekstrawertyczki, uzewnętrzniające swe reakcje i łatwo przystosowujące się do otocze­nia. Są zarazem obiektywne - dzięki logice, i subie­ktywne - dzięki uczuciowości. Ta dwoistość ich osobowości nieraz zaskakuje, nawet w dzieciństwie. Odczuwają silną potrzebę dawania czegoś z siebie bądź to bliźnim, bądź sprawie narodowej czy religij­nej. WOLA: Z żelaza, a raczej ze stali. Nie pozwólcie, by wchodziły wam na głowę! POBUDLIWOŚĆ: Ogromna, ale nigdy nie przechodzi w nerwicowość. Jak udaje im się zachować zimną krew wśród beczek z prochem, gdzie spacerują z ogniem swej namiętności? ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Urodzone rewolucjonistki. Nie reagują, ale wybuchają. Jeśli chcecie odwieść je od jakiegoś projektu, to nigdy nie siłą, ale przekonując je że ten zamiar nie leży w ich interesie. AKTYWNOŚĆ: Wydaje się, że przychodzą na świat z dokładnym planem życia. Wszyscy wokół muszą uczestniczyć w tej walce. Zdarza im się \"zużyć\" wielu mężów. To jeden z rzadkich typów, dla którego wszystkie drzwi stoją otworem, ale grozi im klęska, jeśli stracą wiarę we własne siły i w swoje przeznaczenie. INTUICJA: Z łatwością odkrywają głęboko ukryte tajemnice otoczenia. Nigdy ich nie okłamujcie, gdy z czytają w waszych myślach i sercu. INTELIGENCJA: Znaczna. Posiadają wrodzony zmysł dyplomatyczny, którym posługują się w każdej sytuacji. Doskonała pamięć, duża ciekawość świata. UCZUCIOWOŚĆ: Jest dla nich głównym motorem działania. Jeśli wierzą i kochają, mogą przenosić góry. Gdy zwątpią, wszystko pada w gruzy: Rodzice, nie traćcie autorytetu w oczach tych dziewczyn; które nie wybaczą wam zejścia z piedestału. Jeśli obiecujecie karę, nie odkładajcie jej. Miłość i suro­wość. MORALNOŚĆ: Składa się z rygoryzmu i stopniowych ustępstw. Gdy chodzi o jednostki, jest bardzo surowa. Gdy chodzi o wydarzenia, tłumy, narody - dopuszcza daleko Idące ustępstwa. ZDROWIE: chociaż swoją żywotność salamandry, powinny dbać o zdrowie, w szczególności o żołądek. ZMYSŁOWOŚĆ: Seks to dla nich wszystko albo nic. Są zdolne wszystko poświęcić dla ideałów, nawet życie intymne. Ale w przypadku, gdy ich ideałem staje się miłość fizyczna, wszystko może się zdarzyć.. Dodajmy, ze ich osobowość zawiera sporą dozę cech męs­kich. DYNAMIZM: Na miarę ich wrzącej psychiki. Mają w sobie cos z bohaterek. Może trzeba również być bohaterem, aby z nimi żyć? TOWARZYSKOŚĆ: Czy można mówić o towarzyskości przypadku tych kobiecych Don Kichotów, wiecznie w poszukiwaniu wiatraków? Jeśli zgadzacie się z nimi, posługują się wami. Jeśli się im sprzeciwia­cie, spaliliby was na stosie. Są dumne, a ich przyjaźń jest nieraz despotyczna, ale jeśli nią kogoś obdarzą, są bardzo wierne. PODSUMOWANIE: Jedna rada: nie przeszkadzajcie tym uroczym \"termitem\" w budowaniu ich fortecy... Dajcie im możliwość dyrygowania, rozkazywania, a jeśli zapomną o was w bojowym rozgardiaszu korzystajcie z rzadkich chwil wytchnienia! to tak dla porównania :) oczywiście to tak dla zabawy, żeby ktoś zaraz nie pisał że jakaś głupia jestem

cd: UCZUCIOWOŚĆ: Jest dla nich głównym motorem działania. Jeśli wierzą i kochają, mogą przenosić góry. Gdy zwątpią, wszystko pada w gruzy: Rodzice, nie traćcie autorytetu w oczach tych dziewczyn; które nie wybaczą wam zejścia z piedestału. Jeśli obiecujecie karę, nie odkładajcie jej. Miłość i suro­wość. MORALNOŚĆ: Składa się z rygoryzmu i stopniowych ustępstw. Gdy chodzi o jednostki, jest bardzo surowa. Gdy chodzi o wydarzenia, tłumy, narody - dopuszcza daleko Idące ustępstwa. ZDROWIE: chociaż swoją żywotność salamandry, powinny dbać o zdrowie, w szczególności o żołądek. ZMYSŁOWOŚĆ: Seks to dla nich wszystko albo nic. Są zdolne wszystko poświęcić dla ideałów, nawet życie intymne. Ale w przypadku, gdy ich ideałem staje się miłość fizyczna, wszystko może się zdarzyć.. Dodajmy, ze ich osobowość zawiera sporą dozę cech męs­kich. DYNAMIZM: Na miarę ich wrzącej psychiki. Mają w sobie cos z bohaterek. Może trzeba również być bohaterem, aby z nimi żyć? TOWARZYSKOŚĆ: Czy można mówić o towarzyskości przypadku tych kobiecych Don Kichotów, wiecznie w poszukiwaniu wiatraków? Jeśli zgadzacie się z nimi, posługują się wami. Jeśli się im sprzeciwia­cie, spaliliby was na stosie. Są dumne, a ich przyjaźń jest nieraz despotyczna, ale jeśli nią kogoś obdarzą, są bardzo wierne. PODSUMOWANIE: Jedna rada: nie przeszkadzajcie tym uroczym \"termitem\" w budowaniu ich fortecy... Dajcie im możliwość dyrygowania, rozkazywania, a jeśli zapomną o was w bojowym rozgardiaszu korzystajcie z rzadkich chwil wytchnienia! to tak dla zabawy do porównania oczywiście. żeby ktoś zaraz nie pisał że jakaś głupia jestem

Gość bądź silna
Przetłumacz jakoś mężowi, że w końcu, to Ty będziesz rodzić i być przy dziecku non stop, więc chociaż wybór imienia należy. Może zaproponuj, że może drugą córkę nazwiecie Joanna. Ja na Twoim miejscu byłabym nieugięta. Co to za radość nazywać dziecko imieniem, które według nas jest brzydkie, albo źle się kojarzy. To Ty będziesz częściej wychodziła z małą na spacery, do piaskownicy, tym samym imię dziecka z Twoich ust będzie padało częściej, aniżeli z męża. Małgorzata, mi się nie podoba, ale dziecko powinno mieć imię takie, które wybrała dla niego matka. Mój mąż uparł się, że córka ma być Katarzyna, a ja mam bardzo przykre wspomnienia, związane z tym wspomnieniem i w końcu grożąc rozwodem stanęło na moim.

a może przestudiujcie kalendarzi poszukajcie imienia które bedzie się wam obojgu podobać

razem nie ma szans na porozumienie:O Myśleliśmy jeszcze o : Dominice, Laurze (to mi się najbardziej podoba), Kindze, i Oliwi Ale ciągle wyskakiwało nam Gosia, Asia :O

Gość Joannaa
Laura jest ładne :) moja córeczka miała mieć tak na imię a urodził się synek:) Joanna też jest całkiem , całkiem;)

Gość x.x.s.
oba paskudne. wybierzcie cos innego jesli i tak pomiedzy tymi dwoma nei mozecie zdecydowac...sa na prawde ladniejsze i ciekawsze imiona...