Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

reve-reve

ZMYWARKA na 2 os- czy to rzeczywiście oszczędność ???

Polecane posty

Gość Persilla
Do eksploatacji zmywarki trzeba stale kupować 3 różne substancje (myjące, nabłyszczające i odkamieniające). Często się zapychają pompy i trzeba płacić za serwis. Jest bardzo mało części zamiennych. W kuchni jest najwiękrzy bałagan przy zmywarce, ponieważ trzeba zgromadzić kupę zaschniętych brudów, aby ją w końcu uruchomić. Niektóre zmywarki potwornie łomoczą w czasie pracy.

Już sie odzywam, przez weekend trochę ludzi się nazbieralo z wizytą , zmywareczka już sie przydala. Mam Aristona. Póki co - bardzo mi sie podoba :D Myje ładnie, a ja jak oszalała wpadłam w szał mycia wszystkiego co sie da!Pewnie na razie nie zaoszczędzę przez to :) Wielu osobą przeszkadza szum - dla mnie jest prawie niezauważalny, włączam film wieczorem czy przy komputerze siedze, a w kuchni się myją naczynia. Używam tabletek 3w1 Calgonit - byly w zestawie ze zmywarką, gdy sie skończą muszę rozważyc, czy dalej na nich leciec, czy wszystko osobno. Trudno mi powiedziec, jak jest skuteczna, bo raczej nie gotuję tłustych, przypalających sie potraw, a naczynia po daniach typu light dość łatwe są do umycia. PYTANKO : co z brytfanną metalową do pieczenia ciasta? wrzucacie czy nie? i czy pod żadnym pozorem nie wolno myć w zmywarce naczyń z np złotą oblamówką? jesli nie zalezy nam na ich wygladzie i nawet lepiej , gdyby sie zmyła.

Gość a mozesz podac model

sorry za szybko dałam enter- ciągle sie myle przy pisaniu tu na forum ;) jeśli byś mogła podać model to sprawdze sobie jakie ma funkcje, ja chyba jestem na takim etapie jak Ty wtedy gdy pomysł ze zmywarką się rodził. Zamierzam kupić i na razie wiem mniej więcej tyle . :)

reve a czy Ty też wstępnie myjesz naczynia przed włozeniam do maszyny bo tak się zastanawiam jak zbiera się te naczynia przez cały dzień to wieczorem mogą być troche zaschnięte , właścicielka zmywarki candy w innym topicu pisała że jej nie domywa naczyń, nie masz takiego problemu? Wydaje mi się że jak bym musiała naczynia wstępnie umyć to własciwie zostaje tylko wypłukać i już , wtedy wkładanie do zmywarki chyba troche traci sens zwłaszcza jeśli chodzi o zużycie wody. Na razie mam mnóstwo wątpliwości i stąd tyle pytań . Też jest nas na razie dwoje.

Witajcie fanki lub anty- zmywarek :) Model mam Ariston LL 43 Naczyń przed wlozeniem do zmywarki nie opłukuję, usuwam tylko resztki, przede wszytskim z garczkow, takie , ktore moglyby zapchac filtry. Wole to robic, niz potem zbyt często brudzić sie czyszcząc filtr. Ogolnie domywa mi naczynia, sporadycznie trafią sie smugi na szklance, ale to wina chyba dostosowania ilości srodków do rodzaju wody, a ja jak mówilam uzywam na razie tabletek 3w1. Raz chyba zostały mi resztki na garczku,lecz to ewidentnie moja wina - zle go ustawilam, woda miale male pole rażenia :) Nigdy nie mialam naczyn starszych niz 2 dni, wiec nie wiem jak to jest z tym zasychaniem. Używam programu szybkiego i oszczędnego - taki 40 min, i jest ok. Jesli sie trafi cos brudniejszego, zamienie na intensywniejszy. Jakby co, to chetnie odpowiem na inne zapytania.

Gość sabinaMała
A jak z rachunkami za prąd albo wodę? Czy koszty sie zmniejszyły?

Gość polecam ten zakup
mam zmywarke pare m-cy,i jesli chodzi o zużycie prądu-nie zauważyłam róznicy w płąceniu,jeśli chodzi o wode to mniej mamy teraz pobranej goraćej o 1m,a zimnej wiecej o 1-2 m,wiec sie opłaca bo zimna jest znacznie tańsza,a przede wszystkim czas,odrazu po zjedzeniu i zrzuceniu resztek do kosza wkladamy naczynia do zmywarki,wiec kuchnia zawsze jest czysta(wreszcie!!!,)bo kiedys zalegaly 2 zlewy brudnych naczyń,ja mam 60 i myje co 2 dzien,przed myciem daje na płukanie,.