Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo głodna NOW

Tuńczyka posiadam i co dalej?

Polecane posty

Gość bardzo głodna NOW

co moge z nim wykombinować? oczywiście oprucz niego w lodówce też coś się znajdzie, więc proszę o szybki motyw z tuńczykiem w tle!

Gość pani gienia kucharka
usmaż na oleju kujawskim

Gość bardzo głodna NOW
dziękuję, ale nie napisałam, że on taki w puszce więc nici ze smażenia...

Gość bardzo głodna NOW
naprawdę jestem głodna pomóżcie mi coś wykombinować z tuńczykiem

Gość zrób sałatkę

Gość bardzo głodna NOW
jaką? z czym jeszcze?

Gość ragerhqaerh
masz jajka i majonez? na spód białko jaja, potem starty zółty ser, na to tuńczyk, na to majonez a na wierzch pokrusz żółtko, smacznego

Jajka ugotowac, posiekac. Szczypior pokroic. Kukurydze z puszki wyjac. Tunczyka odcedzic. Ser zolny zetrzec na tarce. Zmieszac, doprawic, dodac majonezu. Szamac:classic_cool:

Gość bardzo głodna NOW
dzięki bardzo! ten pierwszy to chyba tuńczyk pod pierzynką? Uwielbiam to! i zaraz sobie zrobię i co że noc?

Gość nie wiem czy pod pierzynką
wiem że smaczny i super i co z tego że nocą :D

ja bym odsaczyla z puszkowego osocza, zmieszala z lyzka dobrego majonezu, przyprawila bazylia i pieprzem cayenne ... i na chleb lub bulke, a w wersji bardziej dietetycznej na ludeczke z owocu papryki :)

Gość z makaronem
cebulka w kostke, usmazyc, dodac odcedzonego i rozdrobnionego tunczyka, sol, pieprz i wymieszac z makaronem. Tarta :podpiec spod pod tarte,podsmazyc cebulke pokrrojona w kostke , wymieszac z rozdrobnionym tunczykiem, sol, pieprz, duzo drobno pokrojonego koperku, wymieszac , polozyc na spodzie,zalc to jajkami wymieszanymi ze smietana i szczypta soli i posypac tartym zoltym serem, do pikarnika , az jajka sie zetna i ser rozpusci( ok. 160°-20 min.)

moja najprostsza sałatka z tuńczkiem ma uuuuuuuu tyyyle lat :D odsączony tuńczyk, kukurydza z puszki i czerwona papryka, do tego majonez z dodatkiem pieprzu

Gość dama szpinakowa
dużźy talerz lub półmisek i po kolei układamy :)) sałatę lodową lub kapustę pekińską a na nia pokrojony w dużą kostkę pomidor lub dwa plus swiezy ogorek , na to trochę kukurydzy z puszki. Wszystko Polać sosem winegret i obsypać suszoną lub swieżą bazylią < taka najsmaczniejsza> dorzucić krążki czerwonej cebulki. W końcowej fazie naszej sałatki należy ulozyć kawałki tuńczyka < koniecznie tuńczyk w kawałkach z puszki oczywiście> i pokrojone w cwiarki ugotowane na twardo jajeczka , ktore nalezy posolić , popieprzyć i udekorować majonezem :) całość opruszyć drobno posiekaną natką pietruszki . smacznego:))