Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotek perski

ile koszował Wasz ślub????

Polecane posty

Gość kotek perski

tu piszcie ile łącznie kosztował Wasz ślub: sukienka, muzyka, jedzenie, garnitur, sala itp. zsumujcie i napiszcie :)

sam slub w kościele 400zł całe wesele na 95 osób z poprawinami kosztowało nas około 23 tys., ale warto było :D

My jeszcze przed:) Wszystko razem z małą podróżą w góry i z przyjęciem weselnym na prawie 40 osób to około 13 000 zl.Jeszcze dokładnie nie podliczaliśmy, ale to będzie mniej więcej taka kwota, pozdrawiam:)

Gość na 40 osób
z podróżą bez auta bez fotografa bez kamerzysty i koscioła - zrezygnowaliśmy z tego bo nam nie potrzebne do szczęscia okolo 16 tys udanego wesela

Gość bez fotografa i kamerzysty
??????? ocipieliscie????? jak mozna nie chcec miec pamiatki po własnym weselu????????

Gość na 40 osób
kolega jest zawodowym fotografem - koszt odpada

Gość na 40 osób
a kamera jest hm.... w złym guscie naszym zdaniem

Gość mnie kosztował.....
6 tys. z weselem na 100 osób, kupioną sukienką, garniturem i ślubem w kościele....

Gość okienko
nasze wydatki ( moje i narzeczonego) : suknia moja - 2000 garnitur 1800 dodatki - 500 fryzjer kosmetyczka, - 200 kościól- 650 kamerzysta- 1000 fotograf - 900 Tunezja na dwa tygodnie - 5000 dekoracja koscioła - 100 organista 100, skrzypaczka 50 zaproszenia - 400 razem : 12 700 nasi roidzice: alkohol, napoje- 4800 kucharki, jedzenie- 4500 sala, zespoł; 4500

Gość azusia
mój (bez wyjazdu na 3 tygodnie, bo to prezent od rodzicow przyszlego meza) bedzie kosztowal cos kolo 17tys, ale odpada kamerzysta i fotograf bo to znajomi i film i zdjecia mamy w ramach prezentu :)

Gość mój ok.
36 tys

Gość w warszawie - 5 tysięcy

Gość dotka psotka
nasze wydatki to: ksiądz, organista, kościelny - 1800 zł kwiaty w kościele, przystrojenie samochodu i wiązanki - 2200 zł zespół - 3500 zł przystrojenie sali - 400 zł sukienka 4300 zł buty - 250 zł pończochy + bielizna - 850 zł biżuteria 450 zł ozdoby do włosów - 50 zł ubranie młodego 2200 zł buty - 470 zł zaproszenia - ok. 300 zł obrączki - 1600 zł alkohol - 3500 zł kamerzysta (4 kopie)- 1200 zł fotograf w studio (2 komplety zdjęć za każde dodatkowe 40 zł)- 900 zł fotograf w kościele i na przyjęciu (dostaliśmy mnóstwo zdjęć) 2000 zł jedzenie - 120 osób x 140 zł = 16800 zł pokaz sztucznych ognii - 1400 zł poprawiny - ok 4500 zł sukienka na poprawiny - 260 zł buty - 210 zł ubranie i buty na poprawiny dla młodego - ok. 1800 zł pokoje dla gości ok. 3500 zł fryzjer - 120 zł paznokcie - 150 makijaż - 100 zł mój mąż też miał robione paznokcie i był u fryzjera (ok. 150 zł) do tego jeszcze po kilkadziesiąt zł za nauki, odpisy aktów itp. Nie liczę hektolitrów benzyny, którą wyjeździliśmy zapraszając gości Razem daje to około 50 000 zł (jedena uroczystość i taka kasa)

Gość ooo cholera
to pojechaliscie :o po co tyle kasy wyrzucac :O

Każdy ma swój wybór, ale dla przestraszonych, smiem twierdzić, że wydatki rzędu 50 000 jest bardzo duża i niekonieczna. Rozumiem, że my robimy znacznie mniejsze przyjęcie, ale np odnośnie wiązanki i kwiatów do kościoła: mój bukiet z róż 150 zl, samochód ozdabiamy delikatnie bez wiązanki, bo samo w sobie auto jest piękne, natomiast kwiaty na wystrój kościoła i sali nie zamawiamy u florystki, kupimy sami na giełdzie kwiatowej, wówczas koszty są nieporównywalne. Na wiele rzeczy poprostu nie trzeba wydawać tylu pieniędzy. Podobnie z obrączkami - zamówiliśmy je u jubilera, u którego mój narzeczony zamawiał mój pierscionek zaręczynowy. Robi każdy model obrączek i nasze, w środku soczewkowate, na które poszło bardzo duzo złota (15 g), kosztowały 1000. Kupując podobne w znanej firmie jubilerskiej zapłacilibyśmy znacznie więcej. Na wielu rzeczach nie skąpiąc można zaoszczędzić. Pozdrawiam

Gość Kasia_piotrusia
nasz slub kosztowal 2 tys., bylo ok 25 osob, mialam i sukienke i sale i samochod i wszystko co powinno sie miec, slub byl piekny bo slub to tylko ceremonia, wazne to co dzieje sie w srodku...

Gość Ktoś.......ktoś.......ktoś
Wesele 70 osób 15 tyś.