Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbata malinowa

Który to może być tydzień???

Polecane posty

Gość herbata malinowa

Witam, okres spóźnia mi się już 10 dni, wczoraj zrobiłam 2 testy i... oba są pozytywne... nie sądzę, żeby to był przypadek, zastanawiam się tylko który to może być tydzień ciąży? Oglądam siebie ze wszystkich stron i właściwie nie widzę żadnych objawów poza powiększeniem piersi (chociaż brodawki mają ciągle ten sam kolor i wielkość, nie mam żadnych guzków dookoła nich) i lekkimi skurczami w brzuchu (słyszałam, że to objawy wczesnej ciąży - tylko właśnie - JAK wczesnej?!). Nie mam nudności, nie mam żadnych zachcianek "jedzeniowych", nie czuję się senna, do toalety chodzę tak samo często jak zawsze, czyli niezbyt często, obejrzałam sobie wejście do pochwy - no różowe jest, jak zawsze - żadnego zasinienia nie widzę... umówiłam się na dziś z ginekologiem, ale może po tych objawach (a raczej ich braku) można określić który to mniej więcej tydzień... będę wdzięczna za informacje

Według tego co piszesz ( opóźnienie 10 dni ) wygląda to na 4 tydzień. Gratulacje!!!

Gość herbata malinowa
cześć Ania75 :) dzięki za odzew! ja też podejrzewam, że to może być coś koło 4 tygodnia, moja niepewność wynika z tego, że poprzednia miesiączka też mi się spóźniła (5 dni), no ale w końcu się jej doczekałam...wyglądała tak samo jak poprzednie, czyli przed okresem ból brzucha i powiększone piersi, które po okresie wróciły jednak do normalnego rozmiaru,krwawienie tak samo silne jak zawsze...kurcze, sama juz nie wiem, a ciekawość mnie zżera.

Gość tydzień liczysz od 1 dnia
OSTATNIEJ MIESIĄCZKI - to jest metoda lekarzy, fakt, że różnie to wychodzi przy długich cyklach, ale w późniejszym czasie zostanie dokładniej określony czas trwania ciąży. A przy takim opóźnieniu to powiedziałabym, ze raczej już leci 6 tydzień. 4 tydzień ciąży jest mniej więcej w terminie miesiaczki. ALe mówie, mniej więcej. Przy długich cyklach najlepiej liczyć od dnia zapłodnienia, o ile jest znany :) ale to trudniejsza metoda.

Gość herbata malinowa
hmm..gdybym miała liczyc od dnia zaplodnienia, to bylby to właśnie 4 tydzień...męczy mnie tylko to, czy jest prawdopodobieństwo, że ciąża była już przed ostatnim okresem... czyli 11tc byłby teraz... ale 11 tydzień i zero objawów? coś mi tu nie pasuje...

Podałam przypuszczalny tydzień od dnia zapłodnienia biorąc pod uwagę, ze dni płodne kończą się na 14 dni przed miesiączką - przy 28 dniowych cyklach. Najpewniejszy wynik otrzymasz robiąc badanie na beta HCG Poniżej wyniki: kobiety nieciężarne 0 - 2,7 mlU/ml 1 - 2 tydzień ciąży - 16 - 156 mlU/ml 2 - 3 tydzień ciąży - 101 - 4780 mlU/ml 3 - 4 tydzień ciąży - 1110 - 31500 mlU/ml 4 - 5 tydzień ciąży - 2560 - 82300 mlU/ml 5 - 6 tydzień ciąży - 23100 - 151000 mlU/ml 6 -7 tydzień ciąży - 27300 - 233000 mlU/ml 7-11 tydzień ciąży - 20900 - 291000 mlU/ml Ja odebrałam wczoraj wyniki badań zrobione w zeszłym tygodniu i wyszło mi, ze właśnie zaczęłam 3-ci tydzień :-)

Gość herbata malinowa
Ania - dzięki wielkie!! :) Zrobię sobie ten test, jeśli mi dzisiaj babka nie będzie umiała powiedzieć który to tydzień...