Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiunia17

Ginekolog

Polecane posty

Gość Kasiunia17

Witam wszystkie dziewczyny. Za kilka dni mam się udać na moją pierwszą wizytę u ginekologa. Trochę się obawiam poniewaz nie bardzo wiem jak wygląda takie badanie. naszczęście ginekologiem jest kobieta a nie facet. Proszę by któraś z was opisała mi przebieg takiego badania i doradziła w co się ubrać w ten dzień. Zastanawiam się także czy nie wydepilować sobie włośów łonowych. Proszę pomóżcie! Z góry dzięki.

Gość agusia_18
o depilacji to juz ty zdecyduj, lekarza powinna interesowac twoja budowa, badanie itp a nie to czy masz wydepilowana "myszke" czy nie. w ten dzien mozesz zalozyc spodniczke, wtedy na fotelu podwiniesz ja, a nie bedziesz chodzila gola pupcia po gabinecie. lekarz oczywiscie zbada cie palcami i wziernikiem(z tego co wiem to dziewice sa badane przez odbyt albo delikatnie przez pochwe) lekarz bedzie sie pytal o twoje miesiaczki-> kiedy byla pierwsza i ostatnia, ew jakie sa-> np obfite,bolesne itp.

przede wszystkim się nie stresuj :) Na początku wizyty zaznacz, że jest to twoja pierwsza wizyta Ubranie nie ma znaczenia gdyż i tak do badania USG będziesz musiała się rozebrać od pasa w dół jeżeli nie jesteś dziewicą będzie cię gin badał przez pochwę, jeżeli jesteś to przez odbyt - to może nie jest przyjemne ale nie trwa długo, postaraj się wtedy odprężyć i nie myśleć, najlepiej podejź do tego bezosobowo ale przede wszystkim przed wizytą przygotuj się od strony higieny - nie musisz się golić ale p