Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

airris

mieszkanie ze sobą bez ślubu...

Polecane posty

oboje mamy ok. 30 lat. ja mam swoje mieszkanko a on wciąż mieszka z matką .a ja nie mogę tego znieść. znamy się 1,5 roku.planujemy jakąś wspólną przyszłość ale konkretnych planów brak. chciałabym żebyśmy zamieszkali razem i wspólnie przeżywali nasze życie , ale mam pewnego rodzaju opory moralne. rodzice są religijni , ja zresztą też ...jednak chyba wolę to niż świadomość że mój 32-letni mężczyzna mieszka z mamusią . Niestety on też ma opory m. in. ze względu na matkę. zastanawiam się czy takie mieszkanie ze sobą przed ślubem jest dobre. w końcu można nauczyć isę siebie dokładnie i przekonać się czy wytrzymamy ze sobą .choć z drugiej strony może trzeba przeżywać życie po kolei , tak jak być powinno czyli ślub, potem wspólne mieszkanie... macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Ja juz mieszkam z moim mężczyzna od prawie trzech lat. Mamy dziecko jest super ... po co nam ślub skoro oboje go nie chcemy? Religia to nie jest najwazniejsza strefa zycia, najpierw trzeba sie dotrzeć... dogadać... poznac...

poczytaj sobie topik \"wady naszych ex\" a sama wyrobisz sobie opinię bez mieszkania razem nie dowiesz się tego co ważne o drugiej osobie

airris----> ja jestem za pomieszkaniem razem przed ślubem. To naprawdę duzo daje, zarówno w relacjach z partnerem jak i Tobie samej. Dowiesz się, jak sprawdza się partner w codziennym zyciu, zorientujesz jak sobie radzicie w sytuacjach stresowych - które są nieodłączną częścią bycia razem na ograniczonej powierzchni. Warto - chociaż ja nie jestem wierzaca, więc nigdy nie rozpatrywałam tego w ten sposób:o