Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta_ml

Pytanie na temat cery

Polecane posty

Gość marta_ml

Zawsze mialam cere sucha i wrazliwa. Ciezko mi bylo dopasowac krem, jesli dobrze nawilzal to wyskakiwalo mi po nim uczulenie. wkoncu znalazlam odpowiedni krem NIVEA. Stosuje go jakis czas i moja twarz zaczelam mi sie strasznie swiecic jaku u osoby z cera tlusta. Jednak po umyciu twarzy nadal czuje jak by mi sie sciagala, czyli objaw dla cery suchej. Strasznie mnie wkurza to swiecenie wyglada jak by mi sie twarz pocila. Czy mozliwe jest to ze rodzaj cery mi sie zmienil?? Jesli tak to na jaki?? Jakiego kremu powinnam stosowac?? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam :)

Gość myślę że Twoja twarz
błyszczy nie dlatego, że zmienił się twój rodzaj skóry, lecz dlatego, że ten krem całkowicie nie wchłania się w Twoją skórę i to ten pozostały krem swieci się na Twojej twarzy

Gość marta_ml
to co mam teraz zrobic, przestac uzywac kremu??

używaj lżejszego kremu, który się wchłania. a że cera jest ściągnięta po umyciu, to nie znaczy, że jest sucha. ja np. mam cerę mieszaną, a po umyciu też jest ściągnięta. to wynik mycia wysuszającymi preparatami.

Gość marta_ml
Teraz to ja juz sama nie wiem. Stosuje kosmetyki do cery suchej i wrazliwej, wszystko nawilzajace i moize dlatego mi sie swieci bo za duzo tego. Probowalam kremu do cery mieszanej i tlustej i to nie to zaraz mialam takie wrazenie ze szok, krem do cery normalnej i mieszanej tez zly, to ja juz sama nie wiem. Szukalam w necie na temat rodzajow cery i zaden z nich mi nie wychodzi, jeszcze sprobuje tego testu z lusterkiem. Ja juz sama nie wiem :(