Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdamagdamagda

MAM PROBLEM Z NAPISAMI DO FILMÓW. POMOCY

Polecane posty

Gość magdamagdamagda

Mam nagrany na płycie CD film z napisami w osobnym pliku i odtwarzacz DVD nie czyta tych napisow. Jaki format napisów jest najpopularniejszym odczytywanym przez DVD? Skąd mogę ściągnąć jakiś program do zmiany formatu napisów albo jakiś który wmontuje napisy w obraz? prosze o pomoc :)

Gość to ja może pomogę
Polecam Subedit Player. Program jest w języku polskim i można za jego pomocą zmienić format napisów na dowolny. A jaki format obsługuje odtwarzacz DVD znajdź w instrukcji.

Gość RER
Zgadzam się z przedmówczynią - ja również polecam SubEdit Player, można w nim i oglądać filmy, i redagować napisy. Co do odtwarzaczy DVD, to podobno nie wszystkie potrafią odtwarzać film w ten sposób (z dwóch plików: video i tekstowego). Wiem jednak, że na DVD rodziców to się udawało, pod warunkiem, że oba pliki były na tej samej płycie, luzem (a nie np. w różnych folderach), i miały tę samą nazwę. Chyba najbardziej uniwersalny jest txt (czyli zwykły format "notatnikowy").

Gość to ja może pomogę
RER: po pierwsze jestem mężczyzną, a po drugie rozszerzenie pliku z napisami nie mówi jeszcze o formacie. Np napisy w pliku txt mogą mieć format czasowy lub klatkowy. A tak w ogóle to potrójna Magda powinna sobie poszukać informacji w googlu. Jest dużo specjalistycznych stron i for na ten temat.

Gość ojojojojoj
a moze mi tez pomozecie:p. Otwieram albo WMP albo tym programem co podaliscie, napisy znalazlam zapisane jako foramt czasowy w notatniku. Tyle ze wyswietla mi sie tylko kto je przetlumaczyl i na jaka strone zapraszaja reszty nie widze. Co prawda obraz jest mniejszy. Jest tyle sciete co w obrazie panoramicznym ale z kazdej strony

Gość RER
Założyłam, że to damskie forum ;) Co do formatu - opisywałam sytuację "oddolnie", tzn. taką metodą (prób, błędów i czytanie instrukcji) doszłam do pożądanego rezultatu. Bo DVD rodziców chciało po prostu pliku txt - i kropka. ojojojojoj --> zapytaj Mężczyznę :P

Gość magdamagdamagda
ok juz wszystko dziala wystarczylo zmienic nazwe napisow zeby byla taka sama jak nazwa filmy. wszystkim dziekuje za pomoc i poswiecenie czasu :) pzd.