Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemsama

jak delikatnie przejść na sztuczne mleko

Polecane posty

Gość niewiemsama

mieszac moze na poczatku ze swoim, ale w jakich proporcjach? czy dziecku nic nie bedzie jesli mu podam nagle takie mleczko? mam impreze za tydzien u rodzinki potem chrzciny i boje sie ze bedzie ja bolał brzuszek. nie chce przestac karmic piersia tylko na wyjscia i moze na noc chce stosowwac modyfikowane mleczko zeby mała była syta. Troche sie boje jej reakcji, mam Bebilon HA.

witam.generalnie karmię piersią ale od początku dawałam małemu po trochę modyfikowanego mleka żeby wrazie czego umiał jeśc takie mleko. na początek 60ml i obserwowanie malucha. nie było żadnych negatywnych reakcji. potem zwiększałam porcje.

rzeczywiście tak jak mówi gumijagoda ja musialam dokarmiać malą więc po karmieniu piersią dawałam jej na początku po 60ml później jeden posiłek zmieniałam na mleczko dając już na przyklad 90 i ewentualnie za jakiś czas pierś, a w wieku 5 miesięcy już niektóre posilki były tylko z butelki a niektóre tylko pierś i mała nie miała żadnych problemów, jedynie to teraz ważne dobrać odpowiednie mleko mi proponowano bebiko omneo i małej nic po nim nie bylo ale musialam przejść na bebilon pepti bo mała jest atopikiem.