Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_k_

jak oczyszczac migdalki?

Polecane posty

Gość Konstantynopolitanczyk
Wpiszcie "Tonsil Stone" na Y i G tam jest wszystko;) PS: Jak można wrzucać do sieci filmy z tak obrzydliwej czynności?

Gość A może to co innego
Może śmierdzi ci z buzi nie przez zeby czy migdalow może masz refluksa przeżył sie tobie niedomyka tez to sie leczy jest to nadkwasnosc zoladka

Gość lekarz_slaw
leczenie tego badziewia jest proste ale żaden lekarz tego nie zaleci bo nie wiedzą co nam dolega. Na wymazy nie dają skierowań a standardowy wymaz niczego nie wykaże. Bynajmniej nie będą to bakterie dające takie efekty. Przyczyną są bakterie beztlenowe!!!!! Który lekarz zaleci wymaz w kierunku takich bakterii? które laboratorium to robi???? Z tego co widzę na forach nikt! Leczenie - antybiotyk z grupy makrolidów np azytromycyna, tylko 3 tabletki, jedna dziennie i po problemie. I pamietamy - koniec z minetkami i lodzikami, to jest żródło tych bakterii, w jednym miejscu nie są chorobotwórcze w ustach niestety tak. powodzenia :)

Gość gość
Też tak mam. Wyczytałam że to przez paciorkowce lub gronkowce przez jakiejś bakterie.... ja już nie wiem co robić. pomocy!!

Gość gość
Azytromycyna

Gość gość
wystarczy zalać wrzątkiem i skórka sama schodzi

Gość gość
CZYM WYCISKAĆ? ŁYŻECZKĄ UNNY to taki przyrząd do wyciskania zaskórników - wierzcie mi nie zdajecie sobie sprawy ile ropy faktycznie znajdziecie w czopach na migdałkach... dodatkowo efekt wciskania bakterii głębiej jest mniej prawdopodobny przy stosowaniu tego urządzonka:) no i można wygotować we wrzątku - te drugie strony szczoteczek czy ołówki to jakaś masakra dziewczyny! http://kosfryz.com.pl/lyzeczka-unny-petelkowa-u-1,3,314,314

Gość cyqlop
A ja wam polecam oczyszczanie migdałków, Płynem lugola 5%, dwa miesiące picia po 40kropel i macie wyczyszczone ok sprawnie działające, prze ostatnie 4 miesiące wypiłem więcej jodu niż moja 60 -letnia babcia jedząc standardowa dietę, ( takie porównanie), poszukajcie iodine protocol, bo tam trzeba jeszcze odpowiednie minerały i witaminy.

Gość gość
Bylam u lekarza kazał mi płukać roztworem Glimbax jest super nareszcie przespałam noc jest to lek bez recepty fajny w smaku.Może komuś pomoże.

Gość kocurek

Też się z tym borykam,  niestety ... to strasznie. kuleczka 2mm to już straszny smród. Można się tego pozbyć palcami. Ja mam problem tylko z jednym migdałem - prawym. Otwieram buzie najszerzej jak się da i "napinam" gardło przez co migdał robi się twardszy i się wysuwa. Potem palcem wskazującym prawej ręki i kciukiem łapie w całości migdałek i naciskam go. Jeżeli ciskacie lewy to róbcie lewą ręką. Czasem jak te kamienie wychodzą to aż chrupnie. Róbcie to w taki sposób jak napisałem i uważajcie na pazury bo jak zadrapiecie to możecie mieć kilka dni ból