Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cocakarola

a ze mnie się leje.....

Polecane posty

Gość cocakarola

wczoraj dostałam okres.za kazdym razem wyglada to podobnie..silny ból brzucha,brązowawe upławy,bo nie krawienie. dzisiaj zaledwie po 1,5 godz. od załozenia tampony przeciekł mi,a wcale się nie ruszłam za bardzo........latam jak głupia do łazienki,brałam Nurofen,ale to chyba nie od niego czy kiedys to się zmieni????????????? dodam,że nie przyjmuje tabletek i w najbliższym czasie nie zamierzam.

ja mam tak od zawsze,mecze sie,tabsy odpadają,pije jemiole -troszke pomaga i biore hemorigen-ziolowe tabletki,tez szukam od lat skutecznego srodka-niestety bez skutku

Gość xenofobia
Tez tak mam....pierwszy dzien jest najbolesniejszy, a w drugi mocne krwawienie.

Gość cocakarola
najbardziej męczące są okropne bóle brzucha...... gdy nie mam tabletek to put...nie jestem w stanie normalnie funkcjonować,ból jest nie do zniesienia... kiedys ginekolog napomknął mi coś na temat tego,że to raczej wynika z mojej budowy-mam b.wąską szyjkę macicy-i musi mnie bolec...ale ja juz nie mam sił

ja tez mam okropne bóle,łykam pyralgin,nospę i ibubrom,ale teraz wybieram sie do gina po Ketonal-ponoć jest dobry

Gość riseandshine
pierwszy bolesny dzień a drugi dzień obfite krwawienia, to był mój problem. Pomogła mi odpowiednia dieta, dwa tyg przed okresem nie jjem białego pieczywa, za dużo ziemniaków ani białego makaronu. mi pomaga, brzuch mam mniej wzdęty, jak to wcześniej bywało i samopoczucie lepsze.a i ból zniknął.

Gość kasia_k_
ketonal stosuje sie przy naprawde silnych bolach, moze powinnyscie zaczac stosowac tabl antykoncepcyjne? rowniez mialam problem jjak wy, po tabl, nie odczuwam kompletnie zadnego bolu , krwawienia sa mniejsze, ale nie naj... jednak jest zdecydowanie lepeij

Gość cipakowska
jezeli moge pomów, tez miałam krwotoki i tampony przeciekały , spodnie.......okazało sie ze ponoć mięśniaki tak bola i krwawią niestety. idz i zbadaj to. Dostałam przeciwkrwotoczne leki i bez recepty tez mozna kupic takie, przechodzi po jakims czasie. Bierzesz je tuz przed okresem i nie zalewa tak. Mięsniaka chyba nie mam ale moze się robi nie wiem bo usg nie robiłam od tamtego czasiu a wtedy nie miałam mięśniaka ale jakies przerosty.

Gość cocakarola
zaczynm się bać,że cos niedobrego się dzieje... tabletek anty. chce uniknnąc tak długo,jak tylko się da,ale jesli będa konieczne... juz nawet jakoś przyzwyczaiłam się do mysli,ze czuję ból.Wnerwia mnie jednak t9o,że czasami brak mi sił,żeby wstać...dosłownie.Nie da się pracować,uczyć....Chciałabym,żeby ból zniknąl,ale nie chciałabym się za bardzo truć... Słyszałam,że czasami po urodzeniu dziecka to się zmienia-to prawda??????????

Gość cipakowska
ponoc prawda, ale róznie bywa, ile kobiet tyle orgaznizmów. NO ale ty to młoda jestes, idz zbadaj sobie czy nie masz mięsniaczka. ja juz starsza jestem.

cocakarola -----> Moja mama co miesiąc wręcz zwijała się z bólu, do tego miesiączka była bardzo obfita. Męczyła się tak przez 18 lat. Kiedy mnie urodziła ból całkowicie minął. Miesiączki co prawda nadal ma obfite, ale przynajmniej nie towarzyszy im ból. Jeśli chodzi o Ketonal, stosuję go na bóle korzonek, kilkakrotnie zdarzyło mi się wziąć te tabletki w trakcie bóli miesiączkowych i rzeczywiście są skuteczne.

Gość mam podobnie...
tez mam taki problem - obfite i dlugie miesiaczki, silne bole - baaaaardzo tego nie lubie :( jak bralam tabletki antykoncepcyjne bylo duzo lepiej: zadnych boli, miesiaczki duzo mniej obfite i przede wszystkim krociutkie - 3 dni i po sprawie. Bez tabletek leje sie ze mnie i leje... :/

Gość cipakowska
nie ma znaczenie czy bierzesz anty czy nie, jedną boli inna nie.

Gość hej cipakowska
jakie leki bez recepty,cos konkretnego? bierze sie przed @ i pomaga,znasz nazwe?

Gość ja biore anty
i też boli, jak cholera zresztą. wczoraj zwijałąm się z bóli, dziś zwijam się z bólu. Zjadłam już tyle ibupromów i ulag na 3, 4 godziny... Może jutro będzie lepiej

Gość no ja tez wpierniczylam tyle
i nadal boli,az mi sie rzygac chce od tych pyralgin i ibupromow

ja też mam ten problem i też chce tabletki anty uniknąć jak najdłużej bo jednak truje się tym kobieta...:( chociaż wiem , ze tabsy zmniejszają krwawienie i się właśnie zastanawiam hmm... też mam problem mimo iż stosuję tampony o.b. to co godzine zmieniać jest za mało i dodatkowo muszę mimo wszystko mieć podpaskę :( męczania i przez to strasznie się stresuję :( buuu pomocy

Gość drogie dziewczynki
dla mnie to jest troche smieszne ze wpierniczadzie tabsy i trujecie zolądek i wogole... dajcie spokoj i idzcie do gina to wamn cos poradzi bo nie zawsze jestescie w stanie pomoc sobie same i w brew pozorom do gina mozna isc zawsze kiedy wam cos nie pasuje a nie jak sie jest chorym czy cos;))) a wierzcie mi dziewuszki to nic strasznego ;))

Gość paracetamol
rozrzedza krew wiec chyba lepiej no-spe brac

Gość cocakarola
boziu tak sobię myślę,że mamy takie wylewy teraz,to co będzie podczas menopauzy.........

Gość no nie wiem.
moj gin bagatelizuje sprawe,totalnie lekcewazy :(

Gość cocakarola
własnie duzo zalezy od naszych lekarzy... to oni powinni nam doradzać, polecać, a my testujemy wszystkie przeciwbólowe,mysląc,że juz nic nie da się zmienić

Gość kasia_k_
zmien gina, bo prze takie krwotoki mozna sie nabawic anemii, przeciez to nie jest zdrowe.Ja dstalam rowniez tabletki na zmniejszenie krwawienia. Takie krwotoki nie slusa organizmowi/

Gość cocakarola
tak, przez pierwsze dwa dni miesiączki czuje się tak,jakbym spoakal wampira...albo oddała krew.jestem blada,zimna,mam since pod oczami,zero sił.czasami muszę się czegos przytrzymać,by ustać na nogach,nie mam apetytu.tylko leżeć się chce...a tu nie można,bo praca,bo szkoła,bo obowiązki

a ja dla odmiany nie mam bóli, ale podpaska Always Night starcza mi na 3 godziny :( Do tego wolę używać tampony, czyli stosuję pakiet najmocniejsze ob pro comfort + Always Night = jakieś całe 4-5 godzin bez mokrych spodni! Zwykle leje się ze mnie 6- 7 dni, ale gdy przez cały okres stosuję tampony, ten czas wydłuża się do ok. 10dni :(

Jestem wegetarianką i boję się, że w tej sytuacji anemia to tylko kwestia czasu :(

Gość Alysa
Radzilabym pic magnez i zelazo.Poza tym pomiedzy miesiaczkami cwiczyc miesnie brzucha.No i nie jesc ciagle tych samych tabletek przeciwbolowych bo z czasem nie pomagaja.Najlepsze sa rozkurczowe ale tez nie przesadzac np.Vegantalin.

Gość vegentalgin na mnie nie
dziala,musialabym zjesc cale opak,a co z obfitoscią?

Gość Alysa
Sprobuj nospe tez jest rozkurczowa.Ja ostatnio uzywalam Solpadeine,musujace tabletki z paracetamolem.Smak obrzydliwy ale szybko dzialaja.

Gość no tak a cos jeszcze