Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awkc

żłobek czy opiekunka

Polecane posty

Gość awkc

czy lepiej oddac dziecko do żłobka czy znaleźć opiekunkę? dzeci w żłobkach chorują częściej chyba?

Opiekunka!!! Jeszcze zalezy ile dzieciak ma, ale jako ponizej roku, to stanowczo opiekunka...

Gość no wlaśnie
też miałam zagadać w tym temacie. jak wasze dzidzie po żłobku? czy chorują. mamy zamiar oddać dziecko do żłobka bo nie za bardzo stać nas na opiekunkę. jakie są wasze opinie

Gość ty wariatko
czy wszędzie musisz się wkręcać!!!

Gość awkc
zarabiam tyle zr prawie cala pensja pojdzie na opikunke a zlobek...mam jeszcze skojarzenia jak sama tam bylam i mama mi opowiadala jak co chwile latala po lekarzach ze mna, brrrrr.no ale co zrobic.....

Gość żłobek
Ja jestem teraz w ciązy i jak mały będzie miał 11 miesięcy oddaję go do żłobka. Nawet nie zastanawiałam się nad inną ewentualnością. Koleżanki mają dzieci w żłobku i bardzo sobie chwalą. Dzieci bardzo szybko się rozwijają. Nie ufam opiekunkom, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, a w żłobku jest wykwalifikowana kadra. Dziecko musi mieć kontakt z rówieśnikami, a nie siedzieć w domu z dorosłą osoba. Takie jest moje zdanie, dla mnie żłobek jest ok.

u mnie w miescie zlobka typoego nie ma, jest grupa zlobkowa w przedszkolu ale dla dzieci powyzej 18miesiecy. koszt 220zl, niania ok 350 wiec juz nie taka astronomiczna roznica a jednak dziecko inaczej dojrzane, no i w sumie przez rok trzeba bylo z dzieckiem cos zrobic

Az wstyd, ze to tez ludzie :O] Dziewczyana zadaje normalne pytanie, prosi o opinie i co??? Wyzywaja ja od najgorszych :O Az rece opadaja

Gość awkc
u nas żłobek 300 a oiekunka 600 wiec roznica jest

Gość żłobek
Buhahahahahaha co za idiotki tu czasem zagladaja. Pewnie niewyształcone bezrobotne, które są skazane na siedzenie z dzieciakiem w domu. Siedzcie sobie z nimi ile chcecie. 11 miesięczne dziecko jest już duże, większość młodych ludzi oddaje do żłobka 4 misięczne, bo kończy się macierzyński i co niby z dzieckiem mają zrobić?????? Zostawić samo w domu???? Puknijcie się.

awkc - nie jest to latwa decyzja na pewno, os finansow duzo zalezy - ja siedzialam z malym w domu 9 miesiecy, potem zalatwialam opiekunki (tak sie pechowo zlozylo ze mielismy co 1.5 mca zmiane) - i jestem BAAARDZO zadowolona. Wiem, ze dalam malemu czas na to, zeby w domowym otoczeniu dojrzal do bardziej drastycznych zmian, i kiedy zamiast opiekunki do domu zalatwilam odprowadzanie go do \"domowego przedszkola\" - nie wiem czy w Polsce w ogole takie cos istnieje, w UK jest bardzo popularne - nie bylo zadnch problemow. Moim zdaniem jesli tylko sie da zlobka trzeba unikac - dzieci ponizej 2 roku zycia nie wchodza w interakcje z innymi maluchami, zwlaszcza w duzej grupie, a ryzyko chorob jest duze. Ale jak sie nie da inaczej - to poszukaj takiego zlobka z ktorego bedziesz zadowolona - male grupy, czysto, mile opiekunki, zebys miala spokojna glowe...

Dzieci chodzące do żłobka choruja, jedne bardziej inne mniej. Z drugiej strony - to już z doświadczeń innych mam - jak nie chodziło do żlobka to choruje w przedszkolu, wcześniej czy później to cie czeka. Współczesne żlobki niczym nie perzypominaja tych z opowieści naszych mam. Ja za żlobke płacę 200 zł opiekunce musiałabym zapłacic 1000, więc opiekunka nie wchodziła w grę. Obejrzałam kilka żłobków, wybrałam jeden który mi sie bardziej podobał i jestem zadowolona. Mały owszem zime przechorował, od maja nic poważniejszego nie złapał niz trzydniówka.