Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niunka*

moj dziecko nosi jeszcze smoczek ? jak mam ja oduczyc ??

Polecane posty

Gość Niunka*

witam ! juz sama nie wiem co mam zrobic , moja corka ma 5 lat a dalej nosi smoczek , i nie wiem jak mam ja oduczyc , probowalam chowac , opowidac rozne bajki ze jej zeby wypadna ale nic !! prosze moze zna ktos jakos sposob na to !!!!

kiedyś w książkach pisali: zabrać (np gdy dziecko nie widzi) i wyrzucić hmm... nie wiem czy to dobry pomysł, piszę tylko, co czytałam

Gość syta
wyrzuć,a dziecko weż do dentysty pewnie będzie miał co robić...

Gość Niunka*
a dzis juz w taka furie wpadłam ze jej przez okno smoczek wyrzucilam , on sie rozpalakala i piszla na pole i znalazla go !! , ja jej nie raz chowalam smoczek juz sama nie wiem co mam z tym wszytskim zrobic !!!

Gość newew
obcinac po kawałku i mówic ze myszy obgryzaja. Jak juz bedzie dla niej za krótki, to bedzie niewygodnie i sama wyrzuci

Gość monimonika
popieram newew ja jako dziecko tez za dlugo nosilam smoczek, no moze nie do 5 lat, ale jakos do 3. smoka odrzucilam jak zostal odciety czubek :) podobno wyrzucilam go z obrzydzeniem hehe. tez tak zrob, powodzenia.

ja namoczylam w madze i podałam - od razu ją odrzuciło i więcej juz nie chciala - nawet jak wysechł to charakterystyczny zapach magi pozostał. Życzę powodzenia