Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość si-e-rota

Dziewczyny, poradźcie coś, nie mogę wprowadzić tamponu dostatecznie głęboko/

Polecane posty

Gość si-e-rota

Właśnie wyjeżdżam na żagle a że mam okres to pomyślałam, że muszę 'zaprzyjaźnić się' z tamponami, których nigdy nie używałam. Nie wiem jak, ale po chyba pół godzinie starań jakoś w ogóle udało mi się go włożyć, jednak jest on chyba nie dość głeboko, bo cały czas czuję go i mam wrażenie że powoli wypada, pomimo, że włożyłam go tak głęboko, jak tylko mogłam. Więc mam pytanie do doświadczonych: jak wy to robicie, żeby wsunąć tampon na odpowiednią głębokość? Inna sprawa, to to, że nie wiem czy w ogóle sobie poradzę z aplikacją tamponu w warunkach plenerowych, bo teraz musiałam do tego użyć lusterka, wanny i w ogóle strasznie się z tym cackałam :O.. więc jestem tym wszystkim dość przerażona :( jakieś porady dla początkującej?

Gość agatttta
a po co ci lusterko wanna itd usiądż np na kibelku rozluznij sie i spokojnie go włóż , jezeli teraz masz okres to ułożys ie z łatwoscią jesli nie to dlatego jest trochę trudniej. Nie mozesz go czuć to znaczy,ze żle jest wlozony Głowa do góry, to banalne, poradzisz sobie

Gość si-e-rota
niby rzeczywiście na początku wszedł bardzo łatwo, ale potem zaczęło jakby uwierać, i to wcale nie tam w środku..Jednak inaczej po prostu nie umiem, nie potrafię go wsunąć głebiej.. widocznie przerasta mnie to :(

Gość agatttta
uwiera bo nie wszedł głęboko musisz go mocniej 'palcem' popchnąć

Gość dotty
A masz najmniejszy rozmiar?? I z aplikatorem?? Ja korzystam właśnie z najmniejszych z aplikatorem i jakoś sobie radzę :) Teraz są Tampaxy z super śliskim aplikatorem, u mnie się sprawdzają :) A poza tym dzięki aplikatorowi tapmon ląduje tam, gdzie powinien (tzn. na odpowiednią głębokość).

Gość Madda
tampon musisz włożyc głęboko, na długość palca- tylko wtedy jest dobrze założony, kiedy wcale go nie czujesz. bardzo pomaga przy aplikacji żel intymny - smarujesz nim tampon i dużo łatwiej wchodzi

musisz włozyc go pod odpowiednim katem, jezeli nie idzie Ci to na siedzaca na kibelku to spróbuj sie położyć :D ja tak kiedyś robiłam dopoki nie doszłam do wprawy ;)

Gość ulalala
Poslin tampon zanim go wlozysz, powaznie, jak nie jest suchy to latwiej wchodzi. kup sobie male tampony, najlepiej ob pro comfort - z silikonowa otoczka (sa jakby sliskie, a to bardzo pomaga). Jak jestes dziewica to mozesz miec troche trudniej, ale z malymi rozmiarami na pewno bedzie dobrze, w koncu wszedzie trabia ze dziewice tez moga uzywac tamponow.

Gość agattta
ślinic? to chyba nie jest dobry pomysł a jak masz jakeis bakterie albo cos w slinie

Gość Amarulka
proponuje tampax z aplikatorem

Gość obrzydliwe njesteści
po to wymyslono aplikatory, byu nie wkładac palucha do srodka

Gość Amarulka
agattta ale z drugiej strony jak uprawiasz sex oralny z facetem to tez slina..

kup sobie żel Femina, posmaruj odrobinką żelu czubek tamponu mini (polecam ob), połóż się na łóżku, rozluźnij mieśnie i wprowadź na dł. palca...i już :)

Gość ja tam
nawet palca nie zmieszcze, a co dopiero z tamponem

Gość a ja wam coś powiem
wiecie co, bo tampona nie wprowadza się tak "po linii prostej", tylko tak trochę chm, jak to wytłumaczyć.... w kierunku pupy, do tyłu. Tak jest zbudowana pochwa.