Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mychulka

dodatkowe zabezpieczenie przy novynette

Polecane posty

Gość mychulka

hej ze wzgledu na mala ilosc hormonow w tab anty novynette biegunka moze spowodowac ich mniejsze dzialanie, i mam takie pytanie ;;;;;w jakim stopniu biegunka moze zmniejszyc skutecznosc novynette???? i przez ile dni trzeba stosowac dodatkowe zabezpieczenie zeby znow wrocila pelna skutecznosc???????????????????pozdrowionka:-)

jejuuuuuuuu przeciez biegunka wystepujaca do 4 godzin po zazyciu tabletki antykoncepcyjnej moze zmniejszyc skutecznosc KAŻDEJ tabletki a nie tylko novynette :/ polega to na tym, ze tabletka moze zostac wydalona zanim zdazy sie wchlonac .

ilość hormonów zawarta w tabletkach nie ma najmniejszego znaczenia:o tabletki z niewielką ilością hormonów zabezpieczają równie mocno jak te z większa. tabletki nowej generacji(zwróc uwagę że im tańsze tableyki tym większa ilość hormonów )mają malutką ilość hormonów...tak więc biegunka mogłaby Ci zmienijszyć w równym stopniu skuteczność diane 35 ja novynette...no ale nie o to pytałaś:) musiałam jednak zrobić krótki wstęp:) a więc....jeśli biegunkę masz krótko po wzięciu tabletki to tak jabyś jej w ogole nie wzięła...czyli musisz sie zabezpieczać przez 7 dni w razie gdyby zdążyla wystąpić owulacja. jesli biegunkę masz 4-5 godzin po wzięciu tabletki to nadal jestes 100% zabezpieczona! jesli natomaist masz ciągłą biegunkę przez kila dni to najlepiej poczekaj z kochaniem się bez gumki do następnego opakowania. pozdrawaim

sorry ze się powyórzyłam trochę ale nie widziałą wcześniejszego postu:)

Gość Mia....
to taka ekspertka w zabezpieczniach choc ma dopiero 20 lat, no ale ma 4 letnie doswiadczenie, wiec doradzi i pochwali sie tym :) :/

stosuję tabletki od roku i niczym się nie chwalę ale odpowiadam na pytania. staram się pomóc bo jako taka wiedzę mam. przykro mi że Ci to przeszkadza.