Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manganian VII potasu

jak jecie ser feta??

Polecane posty

Gość zrób
sałatke grecką,jest przepyszna

Gość tak tak ............
grecką

Tak po prostu na chleb ale ja robię z sera feta- banicę Bardzo prosta bałkańska potrawa a pyszna Potrzebne ciasto francuskie /mrożone ser feta najtłustszy 2 jajka fetę kroisz na małe kosteczki, do tego dodaje sie 2 surowe jajka rozbełtane.To jest farsz ciasto francuskie na wpół rozmrożone napełnia się tym farszem , zwija ,zlepia brzegi i do pieca.Je się na gorąco Farszu się nie soli/feta słona/

pomidor,ogórek,feta,sałata pekińska,sos knorr grecki+łyzka musztardy.zrobic wczesniej przed obiadem niech sie \"przezre\" i pyszotka moge ja jesc codziennie.:)))))

Gość wuzetkaaaaaaaa
ja najczesciej jem z samym chlebem albo pomidorem

Gość a ja nie jem fety
jest obrzydliwa.. taka slona, ze sie tego jesc nie da

Pariss zrób to się przekonasz. Zapach wspaniały wypełnia dom po brzegi. A robota żadna

Własnie dlatego, że takie proste to zrobie i to chyba jak najszybciej. CZy mam połączyć kilka kawałków tego ciasta i ile mniej wiecej fety potrzeba? a posmarowac to żółtkiem na wierzchu? Czy to jest takie duże jak powiedzmy kulebiak czy zrobic z tego bułeczki? Wiem, ze dużo pytań ....:)

Gość a ja nie jem fety
wolę ser napletański :classic_cool:

Kulebiak i oczywiście można posmarować jajkiem po wierzchu wtedy ma ładniejszą skorupkę

Trzeba zrobić pierwszy raz jak podałam, a potem to już sama zobaczysz jakie proporcje Tobie odpowiadają, czy mniej sera , czy mniej jajka, czy tylko jedno jajko. To łatwo sie modyfikuje Pozatem tu kompletnie nie ma przypraw, bo nie sa konieczne Ale niewykluczone, że jak zrobisz to stwierdzisz, że coś do tego pasuje Polecam, bo swietna potrawa :)