Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja36

trzecie dziecko i co dalej?

Polecane posty

Gość ja36

czesc, jestem 37 letnia kobieta oczekujaca trzeciego dziecka. Im dalej jestem w ciazy tym bardziej sie boje jak bedzie dalej, jak sobie poradze. Szukam kobiet w takiej samej sytuacji-majacych lub oczekujacych trzeciego dzieciaczka.

Moje trzecie dziecko , nie bylo planowane.Na poczatku ,koniec swiata.A teraz ? :))Jestem najszczesliwsza na swiecie:) Nie martw sie , dasz rade.W moim przypadku okazalo sie nawet ze radze sobie o niebo lepiej niz z dwojka:)Nie bez znaczenia jest fakt ze moj sredni syn jest powaznie chory wiec wiadomosc o ciazy byla straszna.Ale nawet ostatnio, jak bylam u pediatry, to powiedzialado mnie, ze po tych wszystkich przejsciach ze srednim synkiem, byla pewna ze te trzecie dziecko , juz calkiem mnie pochlonie.W tym sensie , ze sie zalamie,nie dam rady.A tu sie okazalo jak powiedziala, ze zycie i energia ze mnie tryska.Wbrew wszystkiemu mam dla siebie wiecej czasu niz wczesniej, bardziej o siebie dbam.W ogole wszystko jest lepiej. Glowa do gory! Sama bedziesz sie dziwic, jak swietnie dajesz sobie rade a jak bardzo sie obawialas.Powodzenia i zdrowka dla dzieciaczkow :)

Gość ja37
dzieki Monika :) i za slowa i otuchy i za zyczenia :) Tobie tez zycze samych radosci z dzieciaczkow, a dla sredniego synka zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka Jezeli moge jeszcze Cie spytac, w jakim wieku jestes? ile lat ma satrsze rodzenstwo Tojego maluszka i jak przyjelo nowego czlonka rodziny? Przepraszam ze tak sie dopytuje. Moje dzieci sa juz nastolatkami- cora ma 16 l syn 14 l . Tearaz sie ciesza z siostry ale zastanawiam sie jak bedzie dalej.

Gość jak to co dalej
? 4-te dziecko! Potem jeszcze trochę bara-bara i może do księgi Guinessa się dostaniesz :-O

Ja mam 30 lat , sredni syn 6,5 a corka 8,5. U mnie nie bylo problemow z rodzenstwem, bo dla Natalki to taka mala laleczka:) A jesli chodzi o Mateusza , to wzielismy sie na sposob.Nie powiedzielismy mu ze jestem w ciazy.Kiedys w telewizji, leciala jakas reklama z niemowlakami.I zapytalam go czy tez chcialby takiego dzidziusia.Musze dodac ze mialam badania prenatalne i duzo wczesniejznalismy plec dziecka.No i Mateusz powiedzial ze chcialby , ale tylko brata.Zadnych dziewczyn. Uff :)Wiec zadzwonilismy do specjalnej firmy :) I zamowilismy brata :) W nocy , przyszly elfy ktore tam pracuja i wsadzily go mnie do brzucha :) Tak wiec brat na zyczenie i nie ma problemow :) Ale obawiam sie ze z Twoimi dziecmi ten numer nie przejdzie:) A calkiem serio, to mysle ze bedziesz miala latwiej.Dzieci wieksze , wiec bardziej samodzielne, i pewnie nie raz Tobie pomoga :)

Gość handzius
witam w klubie wszystkie panie ja terz jestem mamol trzech urwisow.jak test wykazal trzeciol ciaze to zemdlalam.balam sie a dzis po dwuch latach od porodu ciesze sie swoim sloneczkiem..wiec nie martw sie bedzie ok.trzymam kciuki!!!

no coment dla jak to co dalej byc moze Ty trafisz do ksiegi G za swoj sarkazm Monia :) owszem u mnie ten numer nie przeszedlby moje dzieciaki tak jak pisalam juz wczesniej zareagowaly wielka radoscia, zastanawiam sie jednakze jak bedzie dalej juz sobie wyobrazam jak sie wsciekaja po kolejnej nieprzespanej nocy-to niesamowite jak donosny potrafi byc glos takiego naoworodka :)

Nie będę się rozpisywać,mogę cię jedynie zaprosić na forum:kobitki chcące mieć trzecie dziecko,tam na pewno znajdziesz wsparcie i pocieszenie.Na razie.:D

Gość jak to co dalej
do ja36 Jak to "no comment" skoro skomentowałaś? :-D

Gość i kolejne
nalezy zrobic czwarte

tak sie sklada ze nie skomentowalam, jezeli nie wiesz co o komentarz zapraszam do slownika jezyka polskiego

Gość jak to co dalej
do ja36 Ależ proszę cię bardzo! :-) Tu jest link do słownika języka polskiego: http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=24783 Zobacz na punkt 3. i porównaj z tym co napisałaś.

do ja36 i wszystkich mam z trzema urwisami!!nie martwcie sie kto nie posiada dzieci w takiej ilosci co my nigdy nas nie zrozumie,zawsze bedziemy postrzegane jako nie odpowiedzialne ktore wpadly.....zwlaszcza w dzisieiszym swiecie gdzie model rodziny to 2+1.POWINNYSMY BYC DUMNE ZE POSIADAMY TYLE SZCZESC NA RAZ INNE NIECH BIOROL Z NAS PRZYKLAD.BO TO DOPIERO JEST SZTUKA WYCHOWAC TROJE.

do ja36 i wszystkich mam z trzema urwisami!!nie martwcie sie kto nie posiada dzieci w takiej ilosci co my nigdy nas nie zrozumie,zawsze bedziemy postrzegane jako nie odpowiedzialne ktore wpadly.....zwlaszcza w dzisieiszym swiecie gdzie model rodziny to 2+1.POWINNYSMY BYC DUMNE ZE POSIADAMY TYLE SZCZESC NA RAZ INNE NIECH BIOROL Z NAS PRZYKLAD.BO TO DOPIERO JEST SZTUKA WYCHOWAC TROJE.

Gość Tinka*
a ja mam czwórkę dzieci i się nie chwale ;) nie wyobrażam sobie życia bez nich są takie kochane :)

Gość do handzius
nie kazdy umie patrzeć jak dzieci głoduja, nie brałaś tego pod uwagę, trzeba być naprawdę egoistycznym rodzicem, aby decydować się na więcej dzieci na ile jego stać

chyba jesteś chora skoro uważasz że każdy kto ma troje dzieci to ich pociechy głodują.Ja dopiero urodzę trzecie i powiem ci więcej,stać mnie na wykarmienie ich,ubranie i nawet na ich edukację,więc proszę nie patrz pod kątem własnych możliwości.Skoro cię nie stać to nie miej wogóle dzieci,w czym problem?