Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blinqa

Jaki makijaż oczu do czerwonych ust??? POMOCY!!!

Polecane posty

Gość Blinqa

Czesc.. zastanawiam sie jaki zrobic makijaż oczu jest chce usta pomalować czerwoną pomadką :)

Gość bzzzzzzzzzzz
albo mocno wytuszuj i to wszystko ,albo tusz i czarna kreska, stawialabym tylko na gorna powieke. i ładnie wyregulowane wyrazne brwi :)

Gość tak sobie mysle ze moze
delikatny! może jakis delikatny brazik??

czarna kreska mi nie pasuje, co najwyżej to b. ciemna brązowa kredka

Gość jesli usta
sa mocno podkrelsone to w zadnym wypadku nie uzywaj ciemnego cienia,ewentualnie kredka na dolna powieke,ja sie bez tego nie moge obyc. jasny cien! mi sie podobaja mocno podkreslone oczy i jasniutkie usta:)

Gość Stokrota11
A mi się wydaję że właśnie cień nie powinien być jasny! Przecież wtedy usta będą wyglądały jak doklejone!

Gość niemal idealna
ale dlaczego chcesz koniecznie te czerwone usta ? Ładniej by było chyba na odwrót - ciemne oczka,jasne usteczka...

Gość Stokrota11
No właśnie. To głupio wygląda.

Podstawa- piękne, wyrazne brwi(ale nie za bardzo oczywiscie, nie jestesmy w teatrze)-muszą być naturalne, bo łatwo o efekt \"pani ze Wschodu\"...Ładna, równa kreska eyelinerem albo ostro zatemperowaną kredką, lekki tusz. Cera powinna być matowa lub lekko błyszcząca, preferowana jasna-tzn moim zdaniem taki make-up bardzo pasuje do jasnej, transparentnej, \"szlachetnej\" cery..Można dodać troszkę różu dla \"świeżego\" efektu. Czasami robię ten typ makijażu, bo mam ładny kształ ust. Aha! Ważne-usta nie powinny być zbyt cienkie lub małe gdyż czerwień dodatkowo je pomniejszy. Ale muszę przyznać że..taki typ makijażyku działa bardzo silnie na facetów, oczywiście wykonany z wyczuciem. Otóż-czerwień to symbol..gotowości erotycznej. Głownym akcentem powinny być usta, więc cała reszta-delikatna, stonowana. Lubię czasami też postawić na mocny akcent-czerwone, eleganckie paznokcie i wtedy makijaż jest baaardzo naturalny. pozdr!