Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taminos

młodzi nie wiedzieć czemu wstydzą się polskości i wartości chrześcijańskich

Polecane posty

Gość galon22
osobiście wolę dostać pałą niż by mnie wysadzono w powietrze czy urżnieto by mi głowę.

Gość a zczego byc dumnym
zeby byc dumnym z kraju, musisz sie z tym krajem utozsamiac. A mnie jest trudno. Nienawidzę tej kołtunernii, ttej zasciankowosci, tej odpustowej wiary, tych afer na szczycie, tego łapowkarstwa wszedzie. NIe utozsamiam sie z panami Kaczynskimi, z panem Giertychem, Panem Leperrem. Wiem mogłam gorzej trafic, ale i tak zle sie czuje w tym kraju. Kraju Eurpy Zachodniej, w którym sie dyskutuje nad wprowadzaniem ustawy, która zabraniałąby kobiecie usuniecia ciazy, gdy ta zagraza jej zyciu. Jestem na tym punkcie przewrazliwiona, mam powody.

Gość gadgddhfo
ci łysi będą cię bronić przed islamem bo to twarde chłopy i odważne

Gość a zczego byc dumnym
nie chce miec takich wyborów wysadzenie w powietrze lub dostanie pała. Wolałabym swiat oparty na innych wartosciach

Gość no co wy Iron jest
koszerny :) on trocje inaczej patrzy na swiat :) ...ale jak was tak czytam to tez macie niezla szajbe pod sufitami :)..leczcie sie wszyscy poki jeszcze czas Obywatel Wolnego Świata :)

Gość stwórzcie warunki mądrale
z czego mam być dumna? państwo ma mnie głęboko gdzieś a ja się mam poświęcać? durne znaczki skarbowe na każdy druczek to 16 zł...... nawet jak chcesz poprosić babcie na emeryturze żeby za ciebie auto zarejestrowała bo musisz pracować..... a urząd pracuje do 15!!! chcesz firmę otworzyć.... to cię najpierw za zaległe mandaty chcą skasować.... a ja pytam.... po co ja tą firmę otwieram, z nudów, z nadmiaru kasy? czy właśnie aby również na takie należności w końcu zarobić? wszystkich traktują jak potencjalnych oszustów- kombinatorów!!! a jak vice premier mówi "UMIĄ" "ROBIOM".... to się mam ochotę pod ziemię zapaść ze wstydu.... dobrze, że za granicą tak niewielu ludzi zna Polski....

Gość polpot
"ci łysi będą cię bronić przed islamem bo to twarde chłopy i odważne" O, to jest własnie sedno sprawy. Patriotyzm jest kojarzony tylko i wyłącznie z "łysymi". Normalny Polak nie może przecież kochać własnego kraju, prawda ?

Sorry Winnetou, ale jestem przecież popłuczyną Wyborczej, nie wymagaj ode mnie za wiele. :o Nie wiem, jaki w twoim wydaniu jest patriotyzm, co to słowo dla ciebie oznacza. Ja ten popieprzony kraj naprawdę lubię i czuję się z nim związana, mimo że obecny rząd stara mi się mocno tę sympatię popsuć. Iron jest kobietą i koszeru nie przestrzega.

Gość sarollo
niedługo w całej europie zacznie się ograniczać możliwość aborcji. Już treraz becikowe jest w wielu krajach chrześcijańskich - np. w Australii płacą 4000 dolarów, poza tym premier tego kraju zachęca w tv do posuiadania dzieci hasłem: pierwsze dziecko dla mamy, drugie dla taty, a trzecie dla kraju". Nie ma co się śmiać z naszej prawicy bo ona tylko wprowadza to co wprowadziły albo zamierzają wprowadzić kraje Zachodu. Brak dzieci oznacza koniec naszej cywilizacji i zwycięstwo islamu.

owszem.... tylko na zachodzie to becikowe to miły dodatek do szeregu innych ulg- które są podstawą... a nas zawsze się zaczyna od dupy strony!

Gość sarollo
oczywiście becikowe to mało. W Polsce i Na zachodzie planuje się zmienić system podatkowy tak aby premiopwał posiadanie dzieci a nie zniechęcał jak jest teraz. Bo teraz ci którzy mają dzieci są potrójnymi frajerami. Mając dzieci muszą żyć biedniej bo dzielą kasę na większą ilość osób, mając dzieci muszą poświęcać wiecej czasu rodzinie a nie pracy więc wolniej awansują i mniej zarabiają niż nieposiadający dzieci, wreszcie ich dzieci będą pracowały na emerrytury tych co nie trudzili się wychowywaniem dzieci. To jest skandal !

Gość no to w takim razie
Iron Żydóweczko aha i eszcze cos - skini to debile :) a nie patrioci:) zapamietajcie to sobie bo jak sie meneli nazywa patriotami to zle dla kraju w ktorym sie tak dzieje.skin = lump.

Gość do Iron
Jestem troszkę rozczarowana, zaczełam sie juz Toba interesowac, a tu....., no coz ,twoją kobiecosc juz zaakceptowałam, z brakiem koszernosci będę usiłowała się uporać.

Obywatelu Wolnego Świata, Żydóweczka w twoich ustach obelga, komplement, stwierdzenie faktu czy coś jeszcze? do Iron - o rany boskie, serio? :D

Gość rakwit
muzułmanie chcą nas rozwalić za pomocą brzuchów własnych kobiet ... i narazie to dobra strategia bo kobieta muzułmańska w Europie rodzi średnio 3 razy więcej dzieci niż Europejka mimo, że ta ostatnia ma dużo wyższy średnio staandart życia.

Gość do sarollo
tak tylko ci , którzy nie posiadają lub posiadają mniej dzieci, a duzo zarabiają i płącą duze podatki , utrzymuja słuzbe zdrowia, przedszkola, szkoły i inne takie pierdoły , z których te dzieci z rodzin wielodzietnych musza korzystac do czasu uzyskania samodzielnosci, czyli często do 25 roku. Więc nie pieprz mi tu o sprawiedliwosci.

Gość sardollo
a ci biedni i ich dzieci nadstawiają karku na wojnach w obronie tych bogatych, którzy robią co mogą aby nie walczyć.

Gość Citizen of Free World
obelga - nigdy komplement - hm tez nie stwierdzenie fatu - trafilas w 10-ke :)

tylko że w polsce na planach się za pewne skończy.... smutna prawda jest tka, że państwo jest bardzo nieprzychylne dla obywteli, na każdym kroku tylko rzucają kłody pod nogi..... dlatego normalnemu człowiekowi- nie cwaniaczkowi i nie fanatykowi..... trudno być patriotą, kiedy na codzień mu się życie utrudnia.... a wiara.... tu już kompletne pomieszanie z poplątaniem.... dwotki siedzą co ranek w pierwszej ławie.... a sąsiadce to by wbiły nóż w placy bez zmrużenia oka..... obrazy chodzą po domach, procesje, śluby.... w większości typowa pokazówka..... mówcie co chceci ja z tego nie chce być dumna....

Gość do sarollo
i słusznie, lubie takich, jakby wszyscy mieli tyle rozumu , wojen by nie było, czyz nie tak?

Gość sardollo
a przede wszystkim bogaci mogą zarabiać tylko kiedy są pracownicy, a kiedy ich zabrakło sciągnęli muzułman zamiast dać więcej kasy biednym i zachęcać ich do prokreacji.

Gość a z ta wiar ato tez
bo wiara po polsku, to ochcic dziecko, posłac do komunii, bierzmowania. Slub koscielny tez jak najbardziej, wypada pokazac sie n amszy co którejs niedzieli i obowiązkowo w świeta. ale wystarczy poczytac topiki, aby zorientowac sie, ze przecietny Polak nieeeewiele wie, o dogmatach wiary i czego wynika to. wie, ze chrzci dziecko, swieci jajka, ubiera choinkę, bierze slub koscielny bo tak kaze tradycja i juz.

biedny- bogaty- to są określenia relatywna.... dla jednego bogaty to ten co zarabia 2000zł.... dla drugiego ten sam jest biedny.... tak serio to tych prawdziwie bogatych to chyba z Polsce brak..... widać chodźby po markowych sklepach- które zwyczajnie się w Polsce nie otwieraja....

Sądzisz, że pochodzenie warunkuje preferencje polityczne? Mogę być nawet córką Indianki z Chippewa i tatarskiego watażki, jedno z drugim nic wspólnego nie ma. Tak btw, muszę cię rozczarować, jestem Polką. Czy akceptowałbyś zwracanie się do ciebie per \"Polaczku\"?

Gość do sardollo
z tania siła roboczą nigdy nie było problemu

Gość do Iron
to moze chociaz jestes Polką pochodzenia żydowskiego?

Gość citizen of free world
mozesz sie tak do mnie zwracac jak chcesz:) ale bardzie by pasowalo Żydku :)

Gość sardollo
może kiedyś nie było ale teraz ta tania siła wysadza nas w powietzre i planuje naszą zagładę w perspektywie 2 pokoleń ... i są na dobrej drodze niestety.

Gość szramah
bogaci zawzse wrabiali biednych w gówno konfliktów, teraz też - to oni sciągnęli tu tych islamskich bandytów