Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alice1

LINUX- porady

Polecane posty

Pierwsze slowa wykladowcy u mnie na uczelni byly: \"Witam was dzieci Microsoftu\". To chyba mowi samo za siebie;)

Gość takie wlasnie mamy uczelnie...
Belijaal>> milo slyszec ze gdzies jednak ucza czegos ponad windowsa hehehe wczesniej dyskutujaca panienka chciala nam wmowic ze jest na studiach a bardziej to wygladalo na kurs komputerowy dla bezrobotnych......

takie wlasnie mamy uczelnie...---> Usiluje powiedziec, ze na niektorych uczelniach w ogole nie ma czegos takiego naj \"informatyka\". Ostatnie co bym o sobie powiedziala to to, ze jestem informatyczka :P To i dobrze, ze chociaz xp ktos umie obslugiwac. XPek to mondry system, lepiej wszystko wie niz uzytkownik :P

kwiat wisielcow >> przykro mi jesli wzielas to do siebie ale chodzi mi bardziej o studentow INFORMATYKI.rozumiem ze na innych kierunkach moze nie byc linuksa..rozumiem to chociaz nie popieram.

Ja na uczelnie praktycznie juz nie korzystam z windy. Najczesciej to PLD. I nie chce mi sie wierzyc aby na jakiejs uczelni uczyli na windowsie. Owszem sa poinstalowane ale tylko po to aby byly... no czasami jakies programy typu bazy danych to pod winda robimy i programowanie... ale to juz rzadko.

nie wzielam tego do siebie. Tylko wystapilam w obronie osoby do ktorej to bylo napisane. Nie doczytalam, ze jest po informatyce (chociaz z odpowiedzi raczej zrozumialam, ze chodzi o wszystkie kierunki) Jesli chodzi o Informatyke i kierunki podobne (zwlaszcza na Polibudzie) to zgadzam sie. Zreszta wiem czego tam ucza i to z Windowsami niewiele ma wspolnego.. Jednak uwazam, ze niepotrzebne jest wprowadzanie takich zajec na kazdym kierunku (moze akurat na moim mi by sie przydalo i naprawde zaluje...). PO co komus znajomosc takich rzeczy na kierunku humanistycznym. Znam osoby, ktore sa swietne w tym co roba (specjalisci w swej dziedzinie) i brak \"glebszej znajomosci komputerowej\" im tego nie umniejsza :) Baaa... znam osoby, ktore w ogole nigdy w zyciu nie mialy nic wspolnego z komputerami :)

Chwila chwila... teraz doczytalem... Kwiat... studiowalas informe i nie mialas unixa?? To dziwne... pierwsze slysze

jeszcze odpowiem na to zanim pojde..... kwiat wisielcow >> chodzilo mi o nieznajomosc linuksa przez panienke ktora mowila ze jest na informatyce...i ze linuks to szpan heheheh jak twierdza jej "genialni koledzy" a co do innych kierunkow to spokojnie :) nie chodzilo mi o wszystkich studentow.... jesli juz maja informatyke to warto wspomniec o tej alternatywie ale nie chodzilo mi ze jesli student filologii nie ma linucha to jest beeee :) nie .. chodzilo mi o niedouczonych pseudoinformatykow jak ta paniusia ktorzy twierdza ze linuks jest do dupy NIGDY NIE UZYWAJAC GO w zasadzie :) pozdrawiam ;)

Dobra juz mniejsze z tym kazdy ma swoje zdanie i na tym niech sie to skonczy. Kurde mialem isc spac tylko looknalem na topic i sie zasiedzialem torche a glowa juz mi sie kiwa na boki. Spadam narty.

Belijaa----> A gdzie ja napisalam, ze studiowalam informatyke??!! NIeeee... do informatyki mi daleko... Zreszta jak szlam na studia to ledwo wiedzialam gdzie jest Power w kompie, a moim ulubionym przyciskiem byl Reset :P takie wlasnie mamy uczelnie... ---> W takim razie, skoro to uscislilismy to zgadzam sie w pelnej rozciaglosci :)

Gość linuks to badziewie
dla kobitek ktore nie maja wiekszych ambiji jak przegladanie netu ,ciagle sa znim problemy ,sypie sie na byle czym ,nie ma programu i jest dla dziwakow :) a zeby nie bylo ze gadam bo nie lubie linuszakow i linucha to tutaj link do oficjalnego forum SUSE Linux w Polsce - SUSE to jedna z najlepszych dystrybucji linucha na desktop ale najlepsza wsrod linuksow :) bo do xp to jej daaaaleko :) Likn - poczytajcie co tam ludzie pisza i jakie maja problemy ,to nie windziarze tylko linuksiarze ze swojego forum:) I jeszcze cos byl inny topik w ktorym min modzi z tego forum i userzy mowili ile jest wart lin ,baardzo to bylo krytyczne podejscie ,sorry nie znalazlem a wew linki w tym topiku ktory daja a prowadzace wlasnie tam nie dzialaja.Moderatorzy po prostu wycielitotalna krytyke userow i przeniesli to gdzieindziej ale i tu mozna sie sporo dowiedziec:)A wiec do lektury panie i panowie :) http://forum.suse.pl/index.php/topic,7841.0.html

Gość a tak po polsku bardziej....
i po zapoznaniu sie SAMODZIELNYM cos napiszesz :P ? pozdrawiam wieloletni uzytkownik LINUKSA BEZAWARYJNEGO uzywania :) install and forget...... u mnie to sie sprawdzilo :)

Nie rozumiem tego wieszania psów na Linuksie. Ja od 2 lat używam Gentoo i po początkowym \"ale o co chodzi?\" przesiadkę na Windowsa robię tylko w ostateczności, np kiedy muszę użyć skanera. Tak, tak, bo pod Linuksa faktycznie nie ma części sterowników i softu, tylko czy to wina Linuksa, że producenci nie wypuszczają pod niego sterów? Do linuks to badziewie --> Są ludzie, którzy mają problemy nawet z obsługą szczoteczki do zębów, a Ty przytaczasz forum Suse na dowód tego, że Linux to zły system. Tak, jakby Windows był taki bezproblemowy. Zresztą, jeśli nawet Windows byłby lepszy, szybszy i w ogóle cacy, to nie zapominajcie, że za to wszystko trzeba PŁACIĆ. Jeśli nie płacicie za używanie swojego doskonałego XP to jesteście złodziejami. Koniec kropka :-)

Gość alice1
w stu procentach cie popieram,ja zainstalowalam linuksa tylko dlatego ze u nas byly kontrole i za nie orginalnego windowsa placilo sie slone kary

Gość zahinotyzowana
jak zainstalowac jave pod linuxem, dziekuje z gory za porade