Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pokręcony Rudzielec

Śpiący królewicz

Polecane posty

Mam pytanie - o czym może świadczyć nadmierna senność, ospałość? Zasypianie po każdym niemal obiedzie, poważne trudności z obudzeniem śpiącego - mam na myśli np. takie, że śpioch nie budzi się, gdy się go mocno szturcha, ba!, nawet gdy położy się wyjący budzik koło ucha. Pomijając fakt, że to niesamowicie wkur...za bliskich śpiocha, to zaczęłam się zastanawiać, czy to może nie objaw jakiejść choroby czy innej nieprawidłowości.

Ja spie, bo lubie! Sen to swietosc 😡 Juz wszystkich nauczylam, ze kiedy bym nie spala, gdzie i jak dlugo to czyn karalny budzic mnie :P Ale nikomu z bliskich to nie przeszkadza ;)

Gość nie pamiętam dokładnie nazwy
może narkolepsja czy coś takiego?

Gość tez tak mam
a wyniki badan jak u noworodka:)

Gość nie pamiętam dokładnie nazwy
noworodki często mają żółtaczkę :O

Z tego co wiem, to narkolepsja to nagłe zasypianie ni stąd, ni zowąd. A mój śpioch zasypia głównie po jedzeniu, albo piwko go zmuliło... Ja też lubię spać, no ale bez przesady, po każdym obiedzie? A najlepsze jest to, że godzinę potem znów jest głodny. I nie jest gruby, wręcz przeciwnie...

mojemu śpiochowi pomogło uzupełnianie magnezu, wcześniej ciągle by tylko spał, wiecznie był zmęczony, nie zapamietywał co do niego mówiłam. Idąc do sklepu po dosłownie 2-3 rzeczy dzwonił kilka razy upewniać się co miał kupić... ale odkąd pije plusssz up'a z magnezem jest znacznie lepiej, przynajmniej ma chęć do życia