Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

machos

Kara śmierci za czy przeciw?

Polecane posty

Gość gałązka_oliwna
Stanowczo przeciw. Przede wszystkim jaką mamy pewność, że nie skarzemy niewinnego? Tu niedawno była taka sytuacja - za gwałt i zamordowanie chłopaka oskarżono jednego faceta upośledzonego umysłowo, to było 4 lata temu. Gdyby kara śmierci była dozwolona - facet już by nie żył. Teraz wydało się, że tego chłopca i następnego niedawno zabił ktoś zupełnie inny... Tamtego uniewinniono, ale co się nasiedział w więzieniu to jego. Mógłby już nie żyć przez lenistwo policji i zaciętość zwolenników legalnego zabójstwa. To po pierwsze. A po drugie- człowiek skazany na karę śmierci żyje z tym, wie, że zginie, tylko nie wie kiedy.To sadyzm.I ci ludzie, którzy przychodzą sobie pooglądać egzekucję...Zadośćuczynienie prymitywnemu instynktowi zabijania - w tym momencie nie są lepsi od tego mordercy.

Gość jestem zdecydowanie przeciw
argumenty juz się pjawiły. Do onnek: nierządnicom wypalac różę, a alfonsom i tym facetom którzy z jej usług korzystali?

Taki temat jak ten pojawia się tutaj cyklicznie. Zawsze budzi dużo emocji. O ile goszczę na tym forum i na taki temat natrafiam zawsze zostawiam swój wpis - jak teraz. JESTEM PRZECIW !!! Dodam jeszcze że nie jestem wierząca, ani nie należę do żadnych ruchów ochrony zycia itp wiec nie kierują mną żadne zasady wynikajace z wiary czy ideologii. Mój światopoglad sprzeciwia sie mordowaniu człowieka przez człowieka i to niezależnie czy poza prawem czy w jego majestacie.