Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

machos

Kara śmierci za czy przeciw?

Polecane posty

Gość pewien fajny gosc rocz.1979
JESTEM ZA zalozycielko tpoki licz glosy

Gość hmmm............
pedofilom I SERYJNYM MORDERCOM-ZA!

Gość jestem przeciw
bo taka śmierć to ulga:classic_cool:

Gość jestem przeciw
pedofilom powinno sie ucinać siusiaki i tyle

Hmm...cięzka sprawa ja jestem za tym by rodzice płacili za pobyt w poprawczaku zbrodniarza którego \"wychowali\", poza tym zero zwolnien z psychiatryków.

Gość jestem przeciw
seryjnym mordercom powinno sie ucinać ręce:classic_cool:

Gość jestem przeciw
pasadenka wiesz to czesto sprawa psychiki a nie wychowania wiec nie zawsze to wina rodziców ze urodził im sie potwór

Moim zdaniem, przęstępcy powinni gnić w więzieniach za popełnione przestępstwa. Dla niejednego kara śmierci byłaby ulgą.

Gość jestem przeciw
nie kodeks kogos tam to moje zdanie na ten temat , kara śmierci to wyzwolenie i ulga

Gość Przeciwny
Głupotą wielką jest wyrzucać dobre baterie do kosza...

Gość hmmm............
baterie trzeba kiedys ladowac,chyba ze to jednorazowe;)

Gość przeciw
moim zdaniem nikt nie ma prawa do tego by komuś odebrać życie. BÓG życie daje i je zabiera wtedy kiedy On chce! nawet najgorszy grzesznik świata może się nawrócić w ostatniej chwili swojego życia, więc nigdy nic nie wiadomo... zdecydowanie jestem przeciw. dużo nad tym myślałam i nawet gdyby ktoś uczynił coś strasznego mi lub mojej rodzinie to może trudno byłoby mi przebaczyć (pewnie bym nie przebaczyła, chociaż wiem że powinnam) , nie wiem jak bym się zachowała w takiej sytuacji i nigdy nie chcę się dowiedzieć ale na pewno nie byłabym za karą śmierci !!!!!

Gość Przeciwny
hmmmm... mylisz baterie z akumulatorami ;)

No to niech chociaż sami zarabiaja na wikt i opierunek a nie... teraz jak więzniowie pracują (oczywiście z własnej woli bo przymusu chyba nie można wymóc) to jest wielkie halo jacy to oni nie są dobrzy itp, no bez przesady...

Gość ja jestem przeciw
ale tylko dlatego, ze sama nie moglabym nikogo zabic i nie wymagam tego od innych. Poza tym uwazam, ze wieksza kara byloby dla takich przestepcow zycie o chlebie i wodzie i w celi metr na metr

Gość onnek
jestem przeciw --- coś ci sie pomyliło. Złodziejom powinno się ucinać rece. Morderców należy wieszać w publicznych egzekucjach. Nierządnicom wypalać róże na ramionach.

------> przeciw zgadzam sie z Toba w kazdym słowie:) moze jeszcze tylko dodac, ze jestem przeciwna karze smierci gdyz tak naprawde jest to kara dla rodziny skazanego, bo to ona poźniej cierpi....

Przeciw!!! Czy wiemy, dokąd wysyłamy kogoś, kogo pozbawiamy życia? Nie my mu życie daliśmy, więc...... :)

Gość zgadzam
się w zupełności z "przeciw"

jestem jak zawsze przeciw- jest to jedyna kara od której nie mozna się odwołac, i w razie pomyłki, które zreszta sie tez zdarzają nie można juz nic zrobic, a co wtedy powiemy rodzinie niewinnie skazanego?? Jestem natomiast za bezwzglednym dozywociem bez mozliwosci wyjscia

Może nie uczęszczam na msze tak jakby chciał tego nasz ksiądz,ale wierzę w Boga i uważam,że tylko on może decydować o czyjejś śmierci !

Gość aDAW
Ja jestem ZA karą smierci. Ciekawi mnie czy ci co są PRZECIW aboracji są za karą smierci...jesli tak to coz to za obłuda bleeee