Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna z perłą

swędzące oczy

Polecane posty

Swędzą mnie bardzo oczy....Od kilku dni, ale dzisiaj mocniej. Wiem ,że nie powinnam ich trzeć....Od kilku godzin się kontroluję i już ich nie trę, a nadal swędzą i lekko pieczą...Co zrobić???

Gość isc do okulisty
to moze byc stan zapalny, alergiczne zapalenie albo i inny ppieron. mnie jak mam alergie tak swedzi czasem, ze najchetniej bym sobie wyjwla galke, podrapala sie pod spodem i wlozyla na miejsce z powrotem... ;) lepiej niech to zobaczy specjalista.

Gość idż do okulisty
bo to może być zapalenie spojówek i domowymi sposobami nie da rady wyleczyć

Gość antoja
warto mieć pod ręką krople ze świetlika, są niedrogie. Jestem alergiczką i często swędzą mnie oczy - krople bardzo łagodzą :)

Na razie robię okłądy ze świetlika - moja mama miała kiedyś problemy z oczmi i od tego czasu zawsze mamy ziele ze świetlika w szafce. Może pomoze...Ja nie sądzę,że to alergia, nigdy nei byłam alergikiem...

Kup w aptece betadrin. Albo co innego, tylko zasugeruj alergię. Generalnie krople do oczu sprzedają bez recepty. I nie są drogie.

Alergia nie alergia, na swiąd pomaga. Ja chcę oszaleć, jak zatrę sobie oczy np cytrusami. Pomaga od razu.

Gość Swedzii
Mnie tak swedza oczy i mam takie czerwone (szczególnie w nocy) nawet gdy przykladalem cala noc sobie lód do oczu to po pół godzinie znowu zaczyynaja swedzieec i nie da sie wytrzymac !! co zrobic ??? Raz drapałem z 10 minut a po paru sekundach latałem do łazienki(głowa w miske pełnej wody) ;/ HELPP

Gość merac11
masakra ja juz czuję tylko piasek w oczach pieką swędzą mam już dość

Gość gość
Jak mnie swędzą oczy, to zakraplam sobie starazolin hydrobalance (tzw. sztuczne łzy), które nawilżają oczy i łagodzą swędzenie. Zawsze pomaga

Gość gość
Bardzo dobre krople! Używam ich od dłuższego czasu dość regularnie, bo mam problem z wiecznie wysuszoną śluzówką. A po tych kroplach oczy są dobrze nawilżone i wszelkie nieprzyjemne dolegliwości znikają

Gość janik55
To może być objaw choroby więc czym prędzej idź do okulisty. Mogę polecić Ci mojego okulistę dr Jana Grzeszkowiak. Jest świetnym specjalistą i zawsze tłumaczy jeśli dzieje się coś nie tak z oczami :) Tutaj znajdziesz namiar https://kcp.pl/lekarz/jan-grzeszkowiak/okulista/poznan/

Gość gość
Owszem swędzące oczy sa objawem na skutek np jakiegoś stanu zapalnego. Nie powinnismy tego lekceważyć. Istnieje milion bakterii, jedne szkodliwe jedne nie dlatego jeżeli cos sie dzieje to powinnismy skonsultować to z lekarzem okulista. Nie zawsze wystarczy tylko płukanie oka.

Gość goszkowa
przy problemach z oczami trzeba reagować natychmiast ja długo męczyłam się z okularami, dopiero po kilku latach zdecydowała się na laserową korekcję wzroku w klinice Spektrum i żałuję, że tak długo bo szybko wróciłam do pełnej funkcjonalności, zabieg był bezbolesny i bardzo szybki, polecam każdemu kto rozważa takie rozwiązanie.

Gość gość
jeśli jesteś z gliwic to zajrzyj moze do radan-med. tam przyjmuje przemila pani okulista i naprawde jest swietnym specjalista. zreszta cala przychodnia jest warta uwagi ;)

Gość gość
Polecam sztuczne łzy:Hyal-Drop Multi, Hyabak. Z kropli może byś Starazolin.Lacrimal słaby jest według mnie (szczypią oczy). U okulisty walcz o coś skutecznego. Mi pomógł Dicortineff. Pić wapno, najlepiej bez cukru.

Gość gość
Swedzace oczy mogą być objawem jakiejś choroby ale i również skutkiem. Trzeba wyeliminować jedno bądź drugie a to jedynie może zrobic tylko lekarz okulista. Może warto spróbować udac się na wizytę

Gość gość
konsultacja z lekarzem specjalista jest podstawowa rzeczą wg mnie. w między czasie mozna stosowac krople Starazolin sa bardzo skuteczne na swedzenie oczu ;)

Gość makaren34
takie oczy to oznaka po prostu uczulenia. najlepiej na takie coś po prostu zastosować lek przeciwuczuleniowy. Dla mnie najskuteczniejszy to Allertec. Działa szybko i do tego jedna tabletka wystarcza na dobę. Nie powoduje skutków ubocznych, takich jak senność, a to też bardzo ważne.

Gość sokotka
ja mam bardzo wrażliwe oczy, często pieką mnie po pracy jaks iędzę w klimatyzowanym pomieszczeniu przed komputerem przez kilka godzin, wtedy pomagam sobie kroplami hialeye, które wspomagają moje oczy poza tym nie zawierają konserwantó więc mozna je stosować przez przerwy przez dłuższy czas, mi bardzo pomagają na codzień.

Gość gość
Mi bardzo pomaga starazolin, kupiłam trzy dni temu w aptece i po zaczerwienieniu nie ma już śladu.