Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuukaaaaa

co kojarzy wam sie z dziecinstwem??

Polecane posty

Gość buuuukaaaaa

...jakies sytuacje, osoby.....a moze charakterystyczne przedmioty?? ja najmilej wspominam moja BABCIE, u ktorej czesto bywalam (tak do 4 r.z.) - pamietam jak kladla mnie spac i przykrywala mnie gruuuba pierzyna (pod ktora normalnie ciezko sie oddychalo:) ), jak robila cieple mleczko z miodkiem, a przed snem czytala mi bajki pamietam jak dziadek zabieral mnie na WIECE MAJOWE:) (to bylo ok 1984-1986r a ja mialam kilka latek) pamietam moj trzykolowy plastikowy rowerek (z zoltymi kolami) pamietam fartuszki w podstawowce i takie badziewne zeszyty z niebieskimi okladkami (innych chyba nie bylo) pamietam wafelki KUKURUKU :):) wiele zeczy kojarzy mi sie z dziecinstwem...

Gość gosialka27
najbardziej utkwila mi w pamieci lalka barbie ktora mama kupila mi w pewexie za ofromne pieniadze:)

Gość Najbardziej pamietam
gruby , skorzany pas ojca :O

Gość gosialka27
ohoho ja tez pamietam, ale ten pas nie byl gruby raczej cienki ale nie mial zwyklej sprzaczki tylko taki bolec ktory wciskalo sie w dziurki....i ten bolec nieraz zostal mi w tylku:(

Gość kukuruku pamietam
było the best!nawet coś wygrałam ale nie wysłałam opakowania:O a kupowałam prawie codziennie,po po drodze do szkoły było:) ehhh,to były czasy....

Gość zwyczajny niezwyczajny
babcia budyń powroty ojca z rejsu klocki lego i resoraki kolekcja obrazków z gum turbo komputer atari z magneciakiem oj sporo tego

Ja pamiętam zieloną, gumową jaszczurkę której się panicznie bałam, jak miałam gdzieś nie wchodzić to zostawiali tam tego jaszczura i był spokój :D Pamiętam pyszne naleśniki mojej Cioci ;) Moją Babcie, która zawsze siedziała w kuchni. Pamiętam jak siedziałam na drzewie (czereśnia to była ;) ) bo bawiłam się z Rodzeństwen w chowanego i jakoś mnie nie mogli znaleźć więc poszli do domu, a ja tam siedziałam dobrych kilka godzin :D

Gość bolciaaa
kukuruku to bylo cos!! a do tego serek homogenizowany gra elektroniczna RAMBO (hehe) i magnetofon KASPRZAK!!!- nie do pobicia

Gość buuuukaaaaa
tez mialam taki magnetofon!! pamietam tez moje niezawodne lakierki z pinezkami powbijanymi w spody....zeby stukaly jak buty na obcasach i guma Barbie z obrazkami lalek- zbieralam kilka lat:) i jeszce kolorowe karteczki ktore sie wyrywalo z notesikow i wymienialo sie z kolezankami i kolegami ale fajnie tak powspominac:)

Gość AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
JAK WPADŁAM DO JEZIORKA KOLO DOMU I BRAT MNIE WYŁAWIAŁ A POTEM JESZCZE SIE MU OBERWAŁO ZA MOJA GLUPOTE ALBO JAK OGLADAJAC SMERFY JADLAM KASZKE MANNE :)

Gość skoki na sianko
skoki na siano w stodole (dodam ze z duzej wysokosci) i jazda na dziadkowym ogromnym rowerze gdzie musialam pedalowac bedac pod rama roweru bomialam za krotkie nogi zeby usiasc normalnie....jak ja trzymalam kierownice to nie mam pojecia?

Gość i oczywiście
gumy TURBO............:)

Gość ruska gierka
gra kupiona na bazarze u Ruskich - taka mala czerwona (elektroniczna), w ktorej trzeba bylo lapac jajka do koszyczka:)

nie chcę wspominać bo sie rozkleję, miałem piękne dzieciństwo tyle kolorów, zapachów, smaków, widoków ..........rodzice......

Gość buuuukaaaaa
ja jakos nie odczuwalam szarego prlu:) zylam sobie normalnie jak dziecko nieswiadoma co sie dzieje, w domu sie nie przelewalo ale i tak milo wspominam moje dziecinstwo, jakos nie czulam sie gorsza od innych dzieci, mimo ze nowe mialam kupowane tylko buty a cala reszta (ubrania, zabawki i ksiazki) byla po kims-tam... a jedlismy tylko to co tata na lewo wyprowadzil z PGRu w ktorym pracowal

a mi się przypomina buka z muminków, kojarzyła mi się z burzą, której bały się dzieciaki z podwórka:) teraz to uwielbiam burzę:)

Gość gosialka27
agresywny ile masz lat? 27? bo jesli tak to naprawde nie wiem co mozesz pamietac z naszego owczesnego ustroju?

Gość buuuukaaaaa
a ja wlasnie lubilam buke i straszylam nia inne dzieci hehe za to potwornie balam sie Gargamela!!! co do burzy to bardzo lubilam obserwowac blyskawice (odkad pamietam) -razem z tata siadalismy na parapecie i patrzylismy na niebo, a mama ze strachu zamykala sie w lazience (bo tam nie bylo okna hihi)

Gość miećkkka
Nie wywnioskowałam tego fajo z Twojego wpisu na tym topicu lecz z innych, na których obrażasz kafeteriuszki. Na jakiej podstawie wysuwasz wnioski że to k....? Znasz je, naprawde wszystkie? Niewiarygodne!Cwelem jesteś bitym i tyle. P.S. Może zamias przesiadywać na kobiecym forum poczytałbyś Słownik Ortograficzny bo straszne błędy sadzisz.

Gość mrowa
visolvit wyjazdy nad jezioro z dziadkiem w szkole przed lekcjami gorace mleko w malej butelce, pozniej dawali nam herbate i gruba kuchare ktora to przywozila stanie w kolejce po obiad na stolowce w szkole z numerkiem :) smerfy

Gość olcia1982.........
smerfy i gumisie to bylo moje cale zycie:) nie tylko lubilam je ogladac ale mialam tez taka torebeczke ze smerfami i rysowanki,a z gumisiami pizamke niebiesciutka:) stania w kolejkach w ogole nie pamietam i kartek tez nie... i pamietam ze smietana byla w takich szklanych butelkach ze zlotkiem zamiast kapsli

Gość smutne oczy mego kici
a ja czasy PRLu wspominam wyjądkowo miło, aż się łezka kręci w oku, ludzie musieli rzeczywiście wszystko zdobywać, byli jednak wtedy jednak dla siebie bardziej rzyczliwi i mili niż dziś. To były czasy!!!

Gość kozi bobekkkkkkkk
vibovit i visolwit tez pamietam (ale jedzony palcem z papierka a nie wypity:) ) do tej pory jak pomysle o visolvicie to mi slinianki pracuja i kwasno mi sie robi hehe:) i gre w kapsle tez milo wspominam, gral ktos w to??? super sprawa!! agresywny-nie wydaje mi sie zeby okreslenie "ty kurwo" moznabylo traktowac jak pieszczotliwe

Gość do agresywny
no to cool,teraz sie stoi w kolejce w hipermarkecie czy w kiosku po fajki, wszystko jest , nawet więcej niż byś chciał ale jest tak drogo że połowy ludzi na to nie stać i niby teraz jest zajebiście??? też połowy nie pamiętam z tego czasy ale do cholery to jest dzieciństwo!!!!i chyba logiczne że pamieta sie te dobre rzeczy a reszte pamięć ubarwia!?!

Gość mialem problem z mowieniem
nawet w wieku 3-5 lat i za nic w swiecie nie moglem wymowic m.in. slowa "mgła" i zawsze wychodzilo mi cos jakby "buła" czy "bułka" , nie "dwa" tylko "dła"... :):):)

Gość bannnany
zawsze na swieta przyjezdzala z belgii moja ciocia i przywozila slodycze i owoce-w tym banany, pamietam ze cala rodzina tak sie cieszyla tymi bananami i wszyscy z ochota je jedli a mi one strasznie nie smakowaly:) i wielki to byl dziw ze kasia nie chce jesc bananow (ktorych w polsce nie mozna bylo dostac)

Gość gosialka27
co do tych cen to pamietam ze ok.1989 roku znajomy wojka kupil magnetowid (on byl wysoko postawionym urzednikiem) a moj biedny tata zaczal wyliczac ile musialby pracowac na takie cudo i wyszlo mu- 9 miesiecy (calutkie 9 wyplat)!!!!!!!

Gość jodełeczka ma
Napewno były wartości jakies wyższe, i ludzie mieli więcej pokory. Ja czasy te wspominam niezwykle miło. :) Co do Ciebie agresywny ( ksywa Twoja świadczy o tym, jak bardzo chciałbyś nim być). Niestety jednak tylko anonimowo potrafisz obrażać, wyzywać. W realu tego nie robisz bo w zęby byś dostał i tyle, a tu chojraka zgrywasz.ŻAŁOSNY JESTEŚ. I tak jak wspomniałam już wcześniej poczytaj lepiej Słownik Ortograficzny bo na lekcjach polskiego chyba spałeś!

Gość pamietam
Z dziecinstwa pamietam kolejki w sklepie miesnym:) a pamietacie te specjalne kolejki dla rencistów,emerytów i kobiet w ciazy?:) fartuszki szkolne z tarczą...serwowit:) pachnace gumki do scierania:) pachnące piórniki chinskie;) oj duzo tego było...:) az łezka w oku się kreci