Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuukaaaaa

co kojarzy wam sie z dziecinstwem??

Polecane posty

Gość nadziunia
a pamietacie takie automaty do ktorych sie kupowało cukierki po czym po nacisnieciu wylatywal jeden?

Zapach siana w stodole u babci, u której spędzałam każde wakacje, zapach lasu, w którym mieszka moja babcia, szczekanie jej psów, miauczenie kotów... Żarty mojego dziadka :) Czekolada Milka i banany, bo kiedyś, gdy banany to była jeszcze egzotyka, dziadek zawsze przychodził do nas spacerkiem i przynosił nam banany, czekoladę, rodzynki, tic taci, siadał sobie we fotelu i oglądał \"7 dni świat\"... Takie wielkie plastikowe pierścionki z gum do żucia. Bańki mydlane. Mleko z miodem i jego zapach. Pierścionek zrobiony z drutu miedzianego, który dostałam od \"narzeczonego\" w przedszkolu... Dużo takich rzeczy. Nie chce pisać więcej, bo za bardzo się wzruszę...

Gość buuu ha ha ha ha ha
:D :D :D

Gość bronkaaa
ja pamiętam bardzo wyraźnie całe dnie na trzepaku,dosłownie od rana do nocy. Nie martwił się człowiek swoim wyglądem, byle jakieś gry, jakieś jedzenie ( chlep ze śmietaną lub szaber: wiśnie, czereśnie,jabłka) nie to co dziś 12 letnie wymalowane dziewczynki rozglądające się za chłopakami:(

Gość pamietam
Ja pamietam jak dostałam kiwi w prazencie:) nie wiedziałam co to i jak si ę to je ani nazywa:) pamietam ze mówiłam ze to coś z włoskami:):):) a jak mamus przyzwozła z Wegier pomarancze i banany miesiąc przez świetami nie mozna było zjesc:)):) oczywiście z bratem pierwszej nocy wszystko spałaszowalismy:) jejku...ale to były czasy:)

Gość pamietam
bronka...a nie przeklinali Was ludzie za to siedzenie na trzepaku?:) bo nam się zawsze oberwało:)

Gość bronkaaa
No jasne, że nas gonili, ale to co zeszło sie i potem znów to samo:) Jakie to fajne,beztroskie czasy.A wtedy człowiek tego nie doceniał i chciał być już dorosły:(

Siedzenie na trzepaku też pamiętam. I pamiętam takie wielkie wafle, takie formatu prawie A4, jak zawsze jedliśmy to z masłem orzechowym. Szabrowanie też mi się kojarzy z dzieciństwem. Albo łapanie i całowanie żab, żeby się w księcia zamieniły :D Zabawy w chowanego i w ciuciubabkę :D:D łoo, aż mi się łezki do oczu cisną...

Gość pamietam
no własnie...dorosły:( a teraz to dzieckiem by się chciało byc znowu:( pozegnam się teraz z Wami...zycze spokojnej nocki..i snijcie o latach dziecinstwa:)

-babcia i noce spedzane u niej -robienie widoczkow(pod szyba,zakopane gdzies ,poukladane kwiatki) -zabawy w chowanego(miedzy innymi ganianie po piwnicach) -nauka jazdy na rowerze(przez mojego bardzoooo cierpliwego dziadziusia:)) -czasem powroty taty pod wplywem%:( -nakleiki po roznych gumach zbierane namietnie -gra w palanta:) -lazenie po budowach -czolganie sie pod plotem przedszkola(ciekawe czy teraz dalabym rade tam sie przeczolgac) -okropnie gorace i z okropnie obrzydliwym korzuchem mleko ze stolowki:) -kopanie dolow w piaskowicy,takich bardzo glebokich -lapanie do pudelek po zapalkach pszczol,i innych tym podobnych stworzonek....robienie tzn\"radyjka\"(czyli potrzasanie nimi ) a potem ucinanie im glowek i zakopywanie w piaskownicy;) -pan od waty cukrowej,przejadalam tam duzo pieniazkow mojej mamy -dziadek ktorego bylam oczkiem w glowie,i co bym nie zrbila to bylam swieta:) -z dziecinstwem kojarza mi sie nakleiki poprzyklejane w lzience,z wierszykami..ktore zawsze podczas kapieli czytala nam mama -dokuczanie sasiadom:)-naszczescie mi to wybaczyli:) -wiszenie na trzepaku bylo tego mnostwo ,jak mi sie jecze cos przypomni to dopisze a tymczasem spadam do pracy:(

Gość buuuukaaaaa
trzepak to standart:) acha i jeszcze robienie szalasow w lesie i pulapek i spanie latem w namiocie tuz przy naszym domu, tak zeby bylo bezpieczniej;) i gra w pilke z chlopakami

Gość buuuukaaaaa
ooo widze ze moder usunal agresywnego z mojego topicu- jakze sie ciesze!! :)

Gość kukuruku bylo pycha
!! pamietam tez brygade RR chipa i dayla jak mieszkali w orzeszku, worek na kapcie z inicjalami, klub wiewiorki no i malowanke z zerowki. lody z automatu i picie w woreczku:))))) ale mi sie sentymentalnie zrobilo!

Gość odswiezam bo fajne
do goryy

Gość A g n i e s z k a
kojarzą mi się maskotki mojej sąsiadki, które kradłam, gdy znudziły mi sie moje:D a później moja mama zawstydzona musiała je odnosić i przepraszać sąsiada. z bajek brygada rr, muminki, smerfy, chip&deil ,.. dzisiejsze pokomeny chowają sie.

Gość upupupupupup
fajny topic

Z takim wczesnym to pobyt u babci (jak jeszcze nie chodziłam do przedszkola): - gruba pajda chleba z takim skostniałym masłem prosto z lodówki, które się trudno rozsmarowywało, i z solą (trudno mnie było namówić do zjedzenia czegokolwiek, a to jadłam), - hejnał z Wiezy Mariackiej w radiu (babcia słuchała wiadomości w południe), - spacery na pobliski skwerek, babcia siedziała na ławce, a ja ganiałam za fioletową piłką. A potem kojarzy mi się zabawa w każdej postaci - trzepak, zabawa w chowanego w piwnicach, nad rzeką, w lesie, itp.

Gość olcia84
wyjazdy z rodzicami nad morze pod namiot, zapach wilgotnego namiotu wczesnie rano, jedzenie z menazki i sluchanie lata z radiem:)

Gość ko mis
A mi sie tez kojarza wafelki Kukuryku :) pamietam nawet ich reklame cos takiego spiewali kukuryku to jest nowe laalal... a takze kaszki z bananami :) mmmm

Gość kukuruku i picie
w woreczku. to sa znaki dziecinstwa. ale jak wspominam kukuruku to niewiele osob pamieta. w srodku byly naklejki:)

Wakacje na wsi u dziadkow kolonie letnie przewaznie nad morzem wczasy z rodzicami tez nad morzem Dlatego kocham morze jego sile i taką nieokresloną moc

Gość piosenka z reklamy kukuruku
kukuruku jest chrupiace w szkole w domu i na lace.....lalalala nawet mam w glowie melodie z tej reklamy:) wafle byly pyszne i mialy w srodku takie duze kolorowe naklejki

no uwielbiałysmy z kolezanka tenumery z telefonami dzień dobry czy pani sliwka tu kompot i odkladało sie słuchawke mam nadzieje że az takie przykre to nie było

Gość telefoniczne zarty-tak tak
kiedys z kolezanka zadzwonilysmy pod jakis przypadkowy numer i odebrala jakas kobiieta wiec udawalysmy -tzn ja- ze dzwonie z radia dla dzieci i ze tojest konkurs (a tak w ogole to jestesmy na wizji...raczej w eterze:) ) zadalam babce 3 pytania a ona odpowiadala z taka powaga i grzecznoscia hihi. Na koniec oznajmilam jej ze nagrode (niespodzianke) wyslemy poczta i nawet babka mi adres podala:):):) ze ja sie nie rozesmialam w trakcie tej rozmowy to sie dziwie:)

Gość buuuukaaaaa
no co jest? piszcie przeciez milo tak powspominac:)

Gość gugulando..
ja kojarze, ze w niedziele był zawsze na obiad rosół, a na drugie - ziemniaki i to mięso wołowe z rosołu..poza tym te superowsko pachnące chińaskie gumki do scierania, ktore nosilam pod nosem..gumy do żucia- Donald, w które wkładałam rysiki z kolorowych kredek, zeby miał inny kolor niż biały..hihihihihi..chcialabym sie wrocic do tamtych czasow..Wy też..? :)

Gość pamietam
A pamietacie widoczki robione w ziemi:) wykopywało się dołek, wkładało płatki kwiatów na to kawałek szkiełka i za nic w swiecie nie mozna było pokazac tego skarbu chłopakom:) Mleko w szklanych butelkach które co rano targało się do domu w szmacianej siatce:)