Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku boje sie

ZORAC - okropny wysyp pryszczy !!!!!!!

Polecane posty

Gość ratunku boje sie

otoz od kilku dni uzywam zelu zorac 0,05, przez pierwsze 3, 4 dni bylo super bo kostki przestaly sie pojawiac, myslalam ze tak juz bedzie, ze bedzie juz tylko lepiej, az tu nagle okropny wysyp, od ok 2 dni, czyli po jakims tygodniu stosowania masci, czuje sie okropnie bo co chwila wyskakuja mi zarowno te malutkie krostki jak i wieksze podskurne gule, zastanawiam sie czy to normalne, jak dlugo to potrwa, zorac to dosc silna masc zluszczajaca, prosze poradzcie mi co robic, boje sie bo niedlugo zaczyna sie szkola a ja wygladam okropnie :( i chce mi sie plakac, z drugiej strony nie chce przestawac sie nia smarowac bo ona moze pomoc na te krostki i przebarwienia, bede wdzieczna za odpowiedzi

Gość ratunku boje sie
prosze o rady :(

Gość aboabo
to normalka że wywala wszystko na zewnątrz na początku staraj się tego nie drażnić dodatkowo, kup jakiś dobry zmywacz do twarzy, trudno doradzić który konkretnie mi bardzo pasuje pianka (taka zielona) Erisu i jakoś przecierp, bidulko :( a skąd masz Zorac? na receptę a może znasz jakąś aptekę gdzie można załatwić sobie bez recepty? pozdrawiam i życzę śliczniutkiej buzi:)

Gość ratunku boje sie
dzieki za dobre slowa :), zorac mam na recepte niestety, ale lekarz przepisal mi go bez problemu i oczywiscie za darmo, mysle ze kazdy lekarz powinien przepisac, a powiedz mi prosze czy ten wysyp potrwa dlugo ?, bo jesli bede miala taka okropna twarz jeszcze miesiac to chyba nie wytrzymam, tymbardziej ze sa wakacje a ja nie moge sie ruszyc z domu, jestem uziemiona :( i jest mi smutno, po za tym boje, bo bardzo chcialam wrocic do szkoly z ladna buzka, gdybym wiedziala to zaczelabym go stosowac wczesniej :(

Gość ratunku boje sie
podnosze bo zaleszy mi na opiniach

Gość ucz sie
pamietaj ze aby sie pozbyc pryszczy nie starczy stosowac roznych srodków na zewnatrz! dbaj o siebie takze od wewnątrz, nie przesadzaj z ostrym jedzeniem w tym cipsy, pij mega duzo wody (najlepiej niegazowanej) bo w ten sposob bedziesz oczyszczac swoj organizm a raczej krew, która kiedy jest "zanieczyszczona" tymi wszystkimi swinstwami "wywala" wszystko na zewnątrz

Gość ratunku boje sie
tak wiem, nie przesadzam z jedzeniem niezdrowych rzeczy, owszem czasem zjem pizze, czy parowke z musztarda ale to naprawde rzadko, aha i bardzo mi zalezy na tym aby ktos powiedzial jak dlugo mam czekac az ten okropny wysyp sie skonczy, tak w przyblizeniu chociaz, bo jesli to bedzie trwalo zbyt dlugo to moge tego nie wytrzymac :(, nic tylko siedze w domu, c\rzadko nawet wychodze z pokoju, jestem wkurzona sama na siebie bo rodzice sie strasznie denerwuja ze nawet jak jacys goscie przyjda to ja sie zamykam w pokoju i udaje ze mnie nie ma, oni mysla ze ja tak chce, ze jestem wyrodna corka :(, kiedy ja po prostu nie potrafie wyjsc do ludzi z takim wysypem :(

Gość ratunku boje sie
podnosze, dzisiaj wyskoczyla mi tylko jedna krostka, czy to mozliwe ze wysyp sie konczy? tak wczesnie ?

Gość ratunku boje sie
zastanawia mnie czy nikt nie uzywal nigdy tego zelu, i czy to prawda ze skora sie nie uodparnia od niego, tzn im dluzej sie go uzuwa tym lepiej to prawda ?

Gość ratunku boje sie
podniose raz jeszce

Gość ratunku boje sie
w sumie i tak nie mam co robic bo siedze caly czas w domu wiec podniose kolejny raz :) moze zjawi sie ktos kto uzywal tego zelu

Gość hop siup do gory

Gość alishe
a uzywasz filtrów? kremow ochronnych z wysokim filtrem? Ja uzywam masc Retin-A, ma podobne dzialanie złuszczające. Tez mam dosc tego wysypu, lecze sie dopiero od 2 tygodni, mam nadzieje ze wylecze ta moja mordke. Pozdraiam.

Gość ja też używam zoracu
cieszę się, że trafiłam na ten topik bo miałam tan sam problem. Używam zoracu od ok. miesiąca. Przez pierwszych kilka dni wszystko się ładnie goiło, ale później zaczęły się pojawiac krosty. Trzeba to przeczekać po prostu. Jak ktoś napisał, to normalne, nie znam dokładnie mechanizmu, ale skóra się złuszcza (to widać) i wszystko "wychodzi" na zewnątrz. Wydaje mi się, ze skóra się w ten sposób oczyszcza. Wszystkie krostki już znikneły, powoli zmniejszają się różne plamki, jakieś drobne blizenki też jakby się zmniejszają. Jestem zadowolona. Ty też będziesz, nie przejmuj się tym wysypem.

Gość sylwuszek
a wy uzywacie zorac na cala noc? czy musicie go zmywac po kilku /kilkunastu minutach? bo mi tak zalecil dermatolog ale o tym nie ma nic w ulotce :/

Gość ja tez szukam inf o ZORACU
Moja dermatolog przypisala mi go bo to podobno najlepsza masc(w tym wypadku gel) na tradzik. Ale czy to prawda? Z tego co tu napisane to powoduje wysyp krostek- wiec jak masc ktora ma leczyc tradzik powoduje powstawanie jeszcze wiekszej ilosci zmian? Zorac uzywam bo zaufalam mojej lekarce ale bardzo chcialabym poznac opinie ludzi ktorzy go stosowali w tym celu:) Ja uzywam zorac na cala noc, robie to co 2 dni lub codziennie. A jak on sie ma do Differinu?

Gość marzeniszka
witam kobietki, Byłam u babki dermatolog, wypisała mi go, ponieważ powiedizała, że na trądzik pospolity maść będzie git! Więc kupiłam, cena wiadomo jaka, 60 zł, jeszcze mnie oczywiście nakręcała na zabiegi kwasowe, jeden za 200zł(trzeba zrobić min.5) albo jakiś tam inny za 2000zł, że będę miała buźkę, jak laleczka. wolę narazie poczekać. dziś nałożyłam pierwszy raz, i ja od razu zauważyłam, że ognisko się pogłębia. Fakt, faktem, nie mam tragedii, ale lepiej dmuchać na zimne. Generalnie, żeby nie wywalało, to trzeba stosować ją najpierw co 3 dni, pozniej zmniejszać, - co dwa dni, schodząc do stosowania codobowego, na noc. warto przecierpieć, bo babka mówi, że maść naprawdę pomaga. Zatoksyczniony organizm musi gdzieś te świństwa wyrzucać, dlatego miejsca,gdzie jest najwięcej porów, cierpią- pachy, stopy, twarz. powodzenia:)))

Gość ewcik86
Sprzedam zorac, jeśli ktoś jest zainteresowany. Użyłam go dosłownie 3 razy, a teraz nie jest mi potrzebny, bo mi się cera wygładziła. Wiem, że sporo kosztuje- ja zapłaciłam 56 zł, dlatego mogę sprzedać za 40 zł. Kontakt do siebie podam, jak już któś konkretnie powie, że jest zainteresowany, jestem z Warszawy.

Gość marzeniszka
jakby któraś z Was potrzeboiwała ZORAC - 0,05 czy też 0,1; receptę mogę załatwić, płacę u Panny 20 zł, i nie ma problemu. jak Was to tak ratuje, to piszcie;p tak apropo- to jestem w fazie takiego złuszczenia, że wolałam te swoje pryszczyki niewinne;D Ale na ratunek piszę co najlepsze w takim stanie, i jaki tonic - BIODERMA RÓŻOWY PŁYN MICELARNY, który nie wysusza, a na ratunek tej różowej, zapyziałej mordki, świetny też z biodermy jest cicabio creme, REWELACJA, DOSTAŁAM DZIŚ PRÓBKI, I JEST ŚWIETNY:D Trzeba tyo przetrwać, bo naprawdę poźniej pupcia niemowlaczka;p powodzonka piękne słonka;)))

Gość Azizo
Przeciez ten Zorak to krem na LUSZCZYCE.Tez sprobowalam,po pierwsze nie przespana noc.Jakby zgraja komarow gryzla mi twarz,po drugie po zoraku,musialam tydzien sie kurowac.Bo moja skora wygladala na poparzona i ciagle piekla.Wyleczylam ten kremem dla dieci na odparzenia.Dziewczyny zmarnujecie sobie cere.to sa kwasy na luszczyce nie na krosty.pozdrawiam

zorac pomaga w luszczycy ale stosuje sie go rowbiez do tradziku pospolitego-wystarczy przeczytac ulotke. kazda skora jest inna i reakcja na leki jest inna! ja stosuje zorac i nic az tak strasznego (jak na razie) za mne sie nie dzieje, to ze sie luszczy to dobrze, skora pozbywa sie tego swinstwa ale jest to przejsciowe...

Gość Agatka777
hej :)

Gość Agatka777
do SYLWUSZEK ja tez tak mam zalecone- nalozyc i zmyc po jakims czasie. najpierw byla nawet mowa o 2-3 minutach. jak po 3 dniach zobaczylam,ze nic sie nie dzieje, wzielam troche wiecej. po 2 tygodniach uzywania, nakladam teraz na 13 minut codziennie... i w sumie nadal nic- ani nie piecze, ani nie ma jakiegos mega wielkiego zluszczania, wywalilo mi rozne rzeczy to fakt, poczatkowo tez troche wysuszylo- ale bez tragedii. no i jestem w kropce- czy klasc na jeszcze wiecej czy nie, skoro nie ma jakichs efektow w zadna w sumie strone?? (wiem,ze jestem baaardzo neicierpliwa,ale po 2 tygodniach z silna mascia to cos mogloby sie podziac...). aha- do posmarowania sie po zoracu dostalam krem Argosulfan (na odlezyny!!! i jaies takie. rozumiem, ze mialby on uspokajac moja twarz po ewentualnym spaleniu jej zorackiem... ale nigdzie nie znalazlam opinii na jego temat). ratunku.... :)

Gość Agatka777
halo halo jestescie tu?

Gość maja87
Dziewczyny, gdyby ktoras z was przypadkiem miala do sprzedania zorac, to prosze o kontakt;)

Gość maja87
Agatko, zorac powinnas nakladac normalnie, na cala noc. Moze Twoja dermatolog poczatkowo tak zalecila w obawie przed tym, ze wystapia silne podraznienia. Jesli nic sie nie dzieje, zacznij nakladac 1 raz w tygodniu na noc, stopniowo w miare mozliwosci zwiekszajac ilosc aplikacji w ciagu tygodnia. Ja obecnie nakladam zorac 2-3 razy w tygodniu i luszcze sie owszem, jednak bez podraznien. Po prosty schodzi mi skora platkami. Pamietaj o nawilzaniu:)

Gość sonka23
Witam Ja dzisiaj też zaczynam stosować zorac. Dermatolog kazała mi go nakładać na całą noc na początku co 3 dzień a jak się skóra przyzwyczai to co drugi i zejść do smarowania co dziennie bardzo się obawiam tego wysypu. Pracuję w biurze co dziennie przewijają się tu tłumy a ja z taką nie ciekawą twarzą. Dermatolog kazała mi smarować twarz na dzień kremem z filtrem + 50 nawet kilka razy na dzień najlepiej co 3 godziny aby chronic od podrażnień. Z trądzikiem walczę już od kilku lat zawsze się trocgę wyleczy z pół roku mam spokuj i ponowny nawrót choroby. Dzieś mogę powiedzieć że skóra jest zaczerwieniona i w miejscach gdzie występują zmiany chorobowe bardzo piecze swędzi, ale pani doktor ostrzegła mnie że tak jest na początku i aby się nie zrażać. Postaram się pisać na bieżąco jek będzie przebiegać leczenie.

Gość maja 87
Ja stosuje zorac od listopada i u mnie poprawa jest ogromna. Mialam mnostwo podskornych grudek, czesto bardzo glebokich i rozleglych plus zaskorniki. Stosowalam przez ten czas 2 razy w tygodniu bo wiecej nie dawalam rady, caly czas luszczaca skora+podraznienia. Bardzo wazne jest dobre nawilzanie, lagodzenie i ochrona UV, ja sie nawilzam Cethapilem. Najgorsze byly pierwsze miesiace, wszystko wychodzilo z pod skory na wierzch, dosc dlugi okres wygladalam nieciekawie, pierwszy raz mialam takie bolace ropne gule. Jednak wytrzylamam i nie zaluje. Po ponad 7 miesiacach stosowania cere mam prawie idealna, czasem tylko wyskoczy cos malego i powierzchniowego, co bardzo szybko sie goi. Podsumowujac - mi zorac bardzo pomogl, jednak trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i liczyc z chwilowym pogorszeniem cery.Pierwsze efekty moga sie pojawic dopiero po 3-6 miesiacach, a do zadowalajacych zwykle potrzebna jest nawet roczna kuracja.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp