Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jenyyy

Lampa BIOPTRON na trądzik ???

Polecane posty

4 godziny temu, Gość kamillla napisał:

@doriasna też o tym słyszałam, jednak nie wiem, w jaki sposób lampa mogłaby wpłynąć na nasze samopoczucie - czy to coś podobnego do efektu wychodzenia na słoneczko? 😉

Mniej więcej tak. Światło ma zbawienny wpływ na funkcjonowanie organizmu i jego brak lub niedostatecznie duża ilość w okresach jesienno-zimowych wpływa niekorzystanie na samopoczucie wielu osób. Odpowiednia terapia światłem sprawia, że organizm zaczyna lepiej funkcjonować co przekłada się na ogólne lepsze samopoczucie.

Paweł 
Doradca Online Zepter International Poland 

Gość Tyra
Dnia 7.02.2019 o 14:27, DoradcaOnlineZepter napisał:

Mniej więcej tak. Światło ma zbawienny wpływ na funkcjonowanie organizmu i jego brak lub niedostatecznie duża ilość w okresach jesienno-zimowych wpływa niekorzystanie na samopoczucie wielu osób. Odpowiednia terapia światłem sprawia, że organizm zaczyna lepiej funkcjonować co przekłada się na ogólne lepsze samopoczucie.

Paweł 

A czy lampa może nam pomóc w walce ze zmarszczkami ? Jest szansa na ich częściowe pozbycie się ?

@doradcaonlinezepte zastanawiam się czy jest  do lampy dołączony jakiś statyw/stojak dzięki któremu możemy np naświetlać plecy ?

Gość qoza
20 godzin temu, Gość Tyra napisał:

A czy lampa może nam pomóc w walce ze zmarszczkami ? Jest szansa na ich częściowe pozbycie się ?

Tego pewny nie jestem ale to urządzenie ma ogromny zakres zastosowania. Począwszy od problemów z włosami po bóle stawów, rany i zapewne wiele wiele wiecej .

20 godzin temu, Gość Tyra napisał:

@doradcaonlinezepte zastanawiam się czy jest  do lampy dołączony jakiś statyw/stojak dzięki któremu możemy np naświetlać plecy ?

Chodziłem na rehabilitacje i tam mieli taki statyw właśnie do tej lampy. Podejrzewam że bez problemu można dokupic.  Cieżko by było naświetlać sobie plecy w inny sposób :)

Dnia 9.02.2019 o 15:09, Gość Tyra napisał:

Kupując lampę MedAll możesz wybrać zestaw lampa + stojak dzięki czemu nie będzie musiała trzymać lampy w dłoniach niezależnie od naświetlanego miejsca.

Dnia 9.02.2019 o 15:09, Gość Tyra napisał:

W przypadku problemu zmarszczek warto zastanowić się nad wyborem lampy MedoLight, która dzięki szerokiej gamie wykorzystywanego światła, wyśmienicie poradzi sobie z kuracją. Oczywiście wszystko wymaga czasu ale efekty na pewno będą widoczne.

Paweł 

Gość arczina

@DoradcaOnlineZepter taki stojak wydaje się być bardzo pomocny. Czy da się go dokupić osobno jeśli ktoś ma już lampę?

@DoradcaOnlineZepter ale chyba do tego by wypadało używać jakichś kremów przeciwzmarszczkowych, czy sama lampa też da efekty? 

Gość KamilaGaj

@arczina sama lampa na pewno pomoże, ale wiadomo, kremy też mogą zdziałać cuda, byle byłyby dobrze dobrane 😉

@arczina ja na stronie zeptera widziałam stojak 

Gość norah
Dnia 11.02.2019 o 10:07, DoradcaOnlineZepter napisał:

.

W przypadku problemu zmarszczek warto zastanowić się nad wyborem lampy MedoLight, która dzięki szerokiej gamie wykorzystywanego światła, wyśmienicie poradzi sobie z kuracją. Oczywiście wszystko wymaga czasu ale efekty na pewno będą widoczne.

Paweł 

To mogę potwierdzić, miałam kilka sesji u znajomej kosmetyczki, teraz mam swój w domu i skóra jest ładnie jędrniejsza, zdrowsza,napieta. A sam zabieg to przyjemnośc 

Dnia 13.02.2019 o 12:15, Gość arczina napisał:

@DoradcaOnlineZepter taki stojak wydaje się być bardzo pomocny. Czy da się go dokupić osobno jeśli ktoś ma już lampę?

Oczywiście. Możesz dokupić stojak posiadając juz lampę Bioptron MedAll. Stojak jest dopasowany specjalnie do potrzeb tego urządzenia więc będzie perfekcyjnie pasował!

Dnia 13.02.2019 o 12:15, Gość arczina napisał:

@DoradcaOnlineZepter ale chyba do tego by wypadało używać jakichś kremów przeciwzmarszczkowych, czy sama lampa też da efekty? 

Światłoterapia sama w sobie skutecznie pobudza komórki do działania. Jeżeli chcesz wspomagać takie zabiegi poprzez stosowanie kremów to jest to Twoja decyzja.

Paweł 
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Dnia 14.02.2019 o 22:25, Gość norah napisał:

To mogę potwierdzić, miałam kilka sesji u znajomej kosmetyczki, teraz mam swój w domu i skóra jest ładnie jędrniejsza, zdrowsza,napieta. A sam zabieg to przyjemnośc 

Bardzo dziękujemy za pozytywną opinię! Mam nadzieję, że lampa będzie dobrze służyła i przyczyniała się do poprawy Twojego zdrowia przez długie lata.

Paweł 
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Gość cycu

@Doradca jestem ciekaw, czy można kupic wasze urządzenie na raty ?

@Doradca mam problemy ze stawem skokowym, bez przerwy mnie boli.. Uważasz że taka lampa też przyniesie mi ulge?

1 godzinę temu, Gość cycu napisał:

@Doradca mam problemy ze stawem skokowym, bez przerwy mnie boli.. Uważasz że taka lampa też przyniesie mi ulge?

Światło terapia ma niezwykle szerokie zastosowanie przy kuracji różnorakich schorzeń. Z całą pewnością warto spróbować takiego rodzaju leczenia Twojej przypadłości. Poza tym pamiętaj, że lampę możesz wykorzystywać na co dzień nawet w przypadku bólu głowy.

1 godzinę temu, Gość cycu napisał:

@Doradca jestem ciekaw, czy można kupic wasze urządzenie na raty ?

Oczywiście. Możesz zakupić wszystkie urządzenia Zepter w systemie ratalnym, którego wybór jest dostępny po wejściu do koszyka na stronie sklepu.

Paweł 
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Dnia 4.03.2019 o 16:01, DoradcaOnlineZepter napisał:

Światło terapia ma niezwykle szerokie zastosowanie przy kuracji różnorakich schorzeń. Z całą pewnością warto spróbować takiego rodzaju leczenia Twojej przypadłości. Poza tym pamiętaj, że lampę możesz wykorzystywać na co dzień nawet w przypadku bólu głowy.

ale czy takie naświetlanie głowy nie jest szkodliwe dla nas ? Właśnie od jakiegoś czasu bardzo często boli mnie głowa, zastanawiam się czy to przyczyna kiepskiego ciśnienia, a może zbyt wielu godzin przy komputerze ...

Gość szuszan
Dnia 7.02.2019 o 14:27, DoradcaOnlineZepter napisał:

Paweł 

potwierdzam... jak ja nie lubie tych ciemnych zimowych dni... nawet jak jest słonko to takie jakieś. Będąc pare razy u znajomych, którzy mieli lampe od zepter używałam jej w takim własnie celu 

Gość szuszan
Dnia 7.03.2019 o 19:47, elfik10 napisał:

ale czy takie naświetlanie głowy nie jest szkodliwe dla nas ? Właśnie od jakiegoś czasu bardzo często boli mnie głowa, zastanawiam się czy to przyczyna kiepskiego ciśnienia, a może zbyt wielu godzin przy komputerze ...

komputer wiadomo jak działa... do tego brak świeżego powietrza, może przesilenie? musisz jakoś sprecyzować co Ci tam jest,ale moge powiedziec ,że lampa bioptron działa na wiele schorzeń

Gość wartek
13 godzin temu, Gość szuszan napisał:

potwierdzam... jak ja nie lubie tych ciemnych zimowych dni... nawet jak jest słonko to takie jakieś. Będąc pare razy u znajomych, którzy mieli lampe od zepter używałam jej w takim własnie celu 

I jak zauważyłeś poprawe? Jak długo stosowałeś lampe?

ale czy takie naświetlanie głowy nie jest szkodliwe dla nas ? Właśnie od jakiegoś czasu bardzo często boli mnie głowa, zastanawiam się czy to przyczyna kiepskiego ciśnienia, a może zbyt wielu godzin przy komputerze ..

Praca przy komputerze to dość szkodliwa praca.  Nie martw się nie jest szkodliwe. Moja koleżanka naświetlała dziecku rozwalone kolano - nawet na rany działa ta lampa :)

Dnia 11.03.2019 o 10:58, Gość wartek napisał:

Praca przy komputerze to dość szkodliwa praca.  Nie martw się nie jest szkodliwe. Moja koleżanka naświetlała dziecku rozwalone kolano - nawet na rany działa ta lampa 🙂

Niestety no pracy zmieniać nie chcę więc jakoś muszę się przemęczyć 😕 a są gdzieś może wykonywane zabiegi na naświetlanie głowy czy trzeba sobie kupić taką lampę ?

Wręcz przeciwnie. Światło, które wykorzystują Lampy Bioptron jest nieszkodliwe dla człowieka i ma działanie lecznicze. Dlatego też właśnie takim światłem wspomagana jest kuracja wielu schorzeń. W Twoim przypadku krótkie naświetlanie po powrocie z pracy na pewno przyniesie pozytywne efekty.

Paweł 
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

15 godzin temu, elfik10 napisał:

Niestety no pracy zmieniać nie chcę więc jakoś muszę się przemęczyć 😕 a są gdzieś może wykonywane zabiegi na naświetlanie głowy czy trzeba sobie kupić taką lampę ?

Jeżeli chodzi o przetestowanie lampy to możesz umówić się na spotkanie w jednym z biur Zepter. Nasi konsultanci wprowadzą Cię w temat lamp Bioptron oraz będziesz mogła przetestować lampę. Jednakże jeśli chcesz co dziennie korzystać z naświetlania prawdopodobnie będziesz musiała zaopatrzyć się we własną lampę MedAll.

Paweł 
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Dnia 10.03.2019 o 21:47, Gość szuszan napisał:

Chyba nikt z nas nie przepada za pochmurnymi dniami. Całe szczęście, że słońca już jest coraz więcej. Jakie miejsca naświetlałeś lampą znajomych ?:) 

Paweł 
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Dnia 11.03.2019 o 10:58, Gość wartek napisał:

Praca przy komputerze to dość szkodliwa praca.  Nie martw się nie jest szkodliwe. Moja koleżanka naświetlała dziecku rozwalone kolano - nawet na rany działa ta lampa 🙂

Owszem lampa MedAll nadaje się idealnie do wspomagania gojenia się ran. Przy małych dzieciach może być często używana, ponieważ światło można stosować także przy innych dolegliwościach dzieci jaki i dorosłych.

Paweł 
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Gość yellow

@DoradcaZepter czy przed naświetleniem rany otwartej należy ją opatrzyć?

@szuszan i jak, samopoczucie było lepsze? na całe szczęście wiosna tuż tuż 

Gość Kamila

@DoradcaOnlineZepter moja dojrzewająca córka zmaga się z trądzikiem. Próbowaliśmy już różnych metod, od wizyt u dermatologa po różnego rodzaju kremy itp - efekty są, ale niestety nie na tyle, żeby dziewczyna mogła zaakceptować to, jak wygląda. Czy jest szansa, że lampa poprawi stan cery? @DoradcaOnlineZepter i czy lampa ma gwarancję? 

Gość wartak
Dnia 13.03.2019 o 09:56, Gość yellow napisał:

@szuszan i jak, samopoczucie było lepsze? na całe szczęście wiosna tuż tuż 

cale szczescie, mam dosc tej zimowej aury!

20 godzin temu, Gość Kamila napisał:

@DoradcaOnlineZepter moja dojrzewająca córka zmaga się z trądzikiem. Próbowaliśmy już różnych metod, od wizyt u dermatologa po różnego rodzaju kremy itp - efekty są, ale niestety nie na tyle, żeby dziewczyna mogła zaakceptować to, jak wygląda. Czy jest szansa, że lampa poprawi stan cery?

czytalem o tym duzo w internecie i ludzie chwala sie ze lampa naprawde pomaga na tradzik. Moj syn tez ma z tym problem dlatego temat nie jest mi obcy...

Dnia 13.03.2019 o 09:56, Gość yellow napisał:

Jeżeli rana jest świeża, bezpośrednio po zdarzeniu, to z logicznego punktu widzenia należy najpierw zadbać o zdrowie osoby poszkodowanej i opatrzyć ranę, a dopiero później wspomagać jej gojenie do czego lampa Bioptron MedAll nada się wyśmienicie.

Paweł 
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Dnia 13.03.2019 o 18:10, Gość Kamila napisał:

moja dojrzewająca córka zmaga się z trądzikiem. Próbowaliśmy już różnych metod, od wizyt u dermatologa po różnego rodzaju kremy itp - efekty są, ale niestety nie na tyle, żeby dziewczyna mogła zaakceptować to, jak wygląda. Czy jest szansa, że lampa poprawi stan cery?

W przypadku trądziku kuracja światłem może przynieść pozytywne rezultaty. Warto wiedzieć, ze na przykład światło niebieskie okazuje się bardzo skuteczne przy leczeniu trądziku. Z takich funkcji możesz skorzystać stosując w światłoterapii lampę MedoLight. Wybierając odpowiedni program i długość naświetlania po odpowiednim czasie efekty powinny być widoczne.

Dnia 13.03.2019 o 18:10, Gość Kamila napisał:

czy lampa ma gwarancję? 

Oczywiście! Lampy Zepter posiadają gwarancję - na lampę MedoLight, której właściwości byłyby najlepsze w opisywanym przez Ciebie przypadku, otrzymujesz 2 letnią gwarancję.

Paweł 
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Dnia 14.03.2019 o 14:18, Gość wartak napisał:

czytalem o tym duzo w internecie i ludzie chwala sie ze lampa naprawde pomaga na tradzik. Moj syn tez ma z tym problem dlatego temat nie jest mi obcy...

Próbowałeś/Próbowałaś już skorzystać z terapii światłem ?

Paweł 
Doradca Online Zepter International Poland
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Gość wartak
21 godzin temu, DoradcaOnlineZepter napisał:

Próbowałeś/Próbowałaś już skorzystać z terapii światłem ?

Paweł 
Doradca Online Zepter International Poland
shop.zepter.com.pl

doradca@zepter.com.pl

Syn chodzi na zbiegi gdzie właśnie wykorzystywana jest terapia światłem. Co prawda minął dopiero miesiąc a na efekty trzeba poczekać co najmniej trzy, ale jesteśmy dobrej myśli. Mam nadzieję że chłopak będzie zadowolony z efektów i trochę bardziej się otworzy, gdyż ten problem ogranicza go 

Gość kajko24

@wartak a jaką dolegliwość leczy w ten sposób?

@doradcaonlinezepter czy gdzieś można przeczytać jakie konkretnie zastosowania mają obie lampy?

Gość blink

@doradcaonlinezepter A czy taka lampa jest bezpieczna? Istnieje jakiekolwiek ryzyko że np zbyt długo będziemy naświetlać i przedobrzymy ?

@kajko24 zapewne na stronie producenta  😄 a masz w planach zakup ?

Dnia 13.03.2019 o 09:39, DoradcaOnlineZepter napisał:

Wręcz przeciwnie. Światło, które wykorzystują Lampy Bioptron jest nieszkodliwe dla człowieka i ma działanie lecznicze. Dlatego też właśnie takim światłem wspomagana jest kuracja wielu schorzeń. W Twoim przypadku krótkie naświetlanie po powrocie z pracy na pewno przyniesie pozytywne efekty.

A w sumie wiadomo ile trzeba tak mniej więcej naświetlać dane miejsce ? No i czy skórę przed naświetlaniem trzeba jakoś odpowidnio przygotować ?

Dnia 13.03.2019 o 09:43, DoradcaOnlineZepter napisał:

Jeżeli chodzi o przetestowanie lampy to możesz umówić się na spotkanie w jednym z biur Zepter. Nasi konsultanci wprowadzą Cię w temat lamp Bioptron oraz będziesz mogła przetestować lampę. Jednakże jeśli chcesz co dziennie korzystać z naświetlania prawdopodobnie będziesz musiała zaopatrzyć się we własną lampę MedAll.

O fajnie że można się udać na spotkanie i przetestować przed zakupem. A czy takie umówione spotkanie jest płatne ? 🙂