Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie no

pmocy!!! jak wrzucic strone ktorą zrobilam na serwer?????????????????

Polecane posty

Gość no nie no

mam konto w republice i nie moge wrzucic strony na serwer :/ probowalam tak jak radza w republice przez toital commandera, przez internet xplorer i ch*** nie udało sie..sory ale jestem zła a pomoc z nikąd nie przychodzi :(

Gość no nie no
:(

Gość nie wiem jaki masz problem...
total comander chyba jest dosc prosty ... trzeba tylko zrobic WSZYSTKO DOKLADNIE jak pisza... republika nie jest taka zla... mam tam stronke od dawna i nie narzekam....

Gość no nie no
no niby zrobilam wg instrukcji totala ale mam tylko na stronie linka zeby skopiowac go na kompa z ta moja strona..nie wiem o co cho..czy jakby ktos byl tak mily i bym wyslala mu moja stronke wrzucilby mi na konto?

Gość no nie no
probowalam tak ale pisze ze strona nie istnieje...o co kaman skoro wrzucilam za pomoca comandera...eh...chyba sie poddaje :/

nie poddawaj sie.... spokojnie. przeanalizuj problem spokojnie..... nie pomoge Cu ustawic TC bo go nie mam wiec tylko moge na pytania odpowiedziec..niektore. wpisalas dobry adres serwera ftp ? w moim programie do ftp mam wpisane: ftp.republika.pl .... i haslo i nick

jesli nei masz zewnetrznego ip uzyj trybu pasywnego przy laczeniu sie do ftp jesli nie wiesz czy masz czy nie, zaznacz na wszelki wypadek napisz konkretnie info jakie wywala ci total podczas proby laczenia/czy wgrywania pliku

Gość no nie no
a wiec tak wpisuje adres swojej domeny czy jak to sie nazywa login.ftp.republika.pl a pozniej automatycznie prosi mnie o wpisanie hasla...wpisuje i przenosi mnie na samo ftp://ftp.republika.pl/...a tutaj jest ta moja strona ale w takim odnosniku-sama nazwa ze jak klikne to moge sobie ja jedynie na kompa skopiowac...hmm..

Gość no nie no
a w commanderze to normalnie przenioslam z kompa na druga strone czyli niby na serwer za pomoca tych krokow konczac na f5, tak jak w instrukcji w republice pisali,

ok, ale sprobuj rpzez total commandera moze? jak wlaczysz wcisnij ctrl-f nowe polaczenie w nazwie sesji wpisz cokolwiek nazwa hosta wpisz ftp.republika.pl podaj login i haslo i zaznacz tryb pasywny i wez ok i polacz musi zadzialac ;)

Gość no nie no
kurcze zaraz sprawdze czy index.html...bo stronke robilam w programie actual drawing..moze zel zapisalam sprobuje jeszcze raz

glowna strona musi nazywac sie w ten sposob nie pamietam jak to tam na republice bylo ale link do Twojej strony to chyba login.republika.pl ew republika.pl/login/ jesli w totalu przegrywa ci plik na server to strona powinna byc dostepna

Gość no nie no
probouje teraz wtym programie" exportowac ja do internetu" ale pisze mi ze "firefox nie jest w stanie otworzyc tego adresu poniewaz protokow "d" nie jest przypisany do zadnego programu"...he?

no wlasnie jesli ftp przeslalas to dziwne ze nic nie ma. plik jakis index.htm czy html jesli wyslalas do katalogu tam... u mnie jest tam katalog webmajster jakis ale plik moj jest o poziom wyzej a nie w tym katalogu

Gość no nie no
bez kitu juz nie mam sily...jutro sobie kolezanke z informatyki podprwadze to moze cos wykombinujemy....ja to zupelnie inna branza jestem..dzieki wszystkim za probe pomocy :)

ciezko pomagac przez neta... bo czlowiek zaklada ze wszystko robisz jak trzeba anajgorzej ze nie mam TC u siebie zeby po kolei Ci mowic wszystko.....

musialem wyjsc na chwile co do tego programu ktorego uzywasz to ci nic nie poradze w totalu co mozesz jeszcze sprobowac to zaznaczyc - juz po nawiazaniu polaczenia z serverm ftp - tryb przesylania na automatyczny, ale trudno powiedziec co ten program ktorego uzywasz generuje i wysyla poczytaj komunikaty i zapis konsoli (w totalu pojawia sie u gory) i w razie czego napisz konkretniej

jak chcesz to poprawadzę Cię za rączkę ;) Zrobię sobie konto na republice i pomogę :) Tylko zacznij od tego, żeby sprawdzić, czy strona główna nazywa się index.html, lub index.htm, bo inaczej nie będzie Ci się otwierało na tym głównym adresie z republiki